Sådan fremskyndes Windows 10 [effektive metoder]

19. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows tegner sig for den højeste markedsandel i desktop OS-segmentet. Netop for nylig overgik Windows 10 Windows 7 og blev det mest populære desktop OS i verden. På trods af dets popularitet forbliver de gamle Windows-problemer der, og brugerne er altid forsigtige, hvis den næste opdatering vil forkaste ydeevnen. I øjeblikket er Windows 10 ret hurtigt og ærligt, det er langt bedre end dets tidligere versioner af Windows. På ældre pc’er er ydeevnen dog svag. Også, hvis du bruger mange apps på din Windows 10-computer, er chancerne for, at din computer bliver tilbøjelig til at forsinke. Så i denne artikel bringer vi nogle pæne hacks, som kan fremskynde Windows 10 betydeligt. Så hvis du er interesseret i at gøre din Windows 10-pc hurtigere, kan du her fremskynde Windows 10 i 2020.

Fremskynde Windows 10 i 2020

I denne artikel tager jeg dig gennem nogle nybegyndertips til Windows 100, som du skal være bekendt med som Windows-bruger, hvis du vil holde din pc kørende med optimal ydeevne. Derefter deler jeg nogle avancerede trin for yderligere at fremskynde din Windows 10-pc. Lad os starte med nogle grundlæggende ting først uden at spilde noget tid.

1. Deaktiver startprogrammer

Startprogrammer er grundlæggende applikationer, der begynder at køre, når du tænder din pc . Selvom du ikke har åbnet det manuelt, kører disse programmer i baggrunden og sidder i systembakken. Disse apps spiser computerressourcer i baggrunden og bremser Windows betydeligt. Det største problem med disse startprogrammer er, at de gør din Windows 10-pc langsom til at starte, da der er to mange apps, der spiser dine pc-ressourcer op. Følg disse trin for at forhindre, at disse programmer kører automatisk, når din computer starter.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Højreklik på proceslinjen, og åbn Jobliste.

1. Disable Startup Programs

2. Skift til fanen “Startup” og kontroller for unødvendige apps med større indflydelse på systemet. Du kan gøre det ved at klikke på “Startup Impact” etiketten. Højreklik derefter på applikationer og klik på “Deaktiver”. Gør dette for hver unødvendig app. Dette vil fremskynde Windows 10, hver gang du tænder din pc.

1. Disable Startup Programs 2

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Over tid med installationen af nye programmer tilføjes nye apps til denne liste. Så bliv ved med at kontrollere startprogrammets fane med jævne mellemrum og deaktiver unødvendige apps med det samme.

2. Deaktiver baggrundsapps

Baggrundsapps er Windows-apps, der kører i baggrunden for at modtage underretninger og opdateringer. Mens meddelelses- og e-mail-apps muligvis kræver baggrundssynkronisering, har apps som Candy Crush og Calculator slet ikke brug for det. Disse apps kører konstant i baggrunden og gør computeren langsom udover at dræne batteriet. Så for at fremskynde Windows 10 skal du først deaktivere baggrundsapps. Sådan gør du.

1. Åbn Windows-indstillinger og klik på “Privacy” .

Artiklen fortsætter under annoncen

Disable Background Apps

2. Her skal du rulle ned og åbne fanen “Baggrundsapps” i venstre rude . Deaktiver “Lad apps køre i baggrunden” helt øverst. Hvis du ønsker at tilpasse indstillingerne pr. App, kan du også gøre det.

Disable Background Apps 2

3. Deaktiver Cortana

Hvis du bruger Cortana regelmæssigt, kan du springe dette afsnit over. Men hvis du ikke bruger Cortana og vil begrænse din søgning til kun pc , er det bedre at deaktivere det med det samme. Dette sparer dig en masse computerressourcer, da Cortana holder på at hakke hukommelse og vigtige ressourcer i baggrunden. Følg disse trin for at deaktivere Cortana og fremskynde Windows 10 betydeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Vi har oprettet to registreringsfiler, der kan aktivere eller deaktivere Cortana med et klik. Så download begge filerne herfra.

Disable Cortana

2. Derefter dobbeltklik på “Deaktiver Cortana” og klik på “Kør” . Det er det. Genstart nu din computer, og Cortana er væk.

Disable Cortana 2

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Hvis du vil have Cortana tilbage, skal du blot dobbeltklikke på “Aktiver Cortana” og lade den køre. Desuden skal du genstarte din pc, og Cortana aktiveres.

Bemærk: Microsoft tilføjer fortsat Cortana efter hver Windows-opdatering. Så du bliver nødt til at køre de samme registreringsfiler for at deaktivere den igen.

4. Afinstaller flere antivirusprogrammer

Det er en dårlig idé at installere flere antivirusprogrammer for at sikre din pc. Antivirus kontrollerer filintegritet i baggrunden, som igen spiser diskbrug. At have flere antivirusvirksomheder vil yderligere gøre din computer langsom. Faktisk installation af et antivirusprogram på Windows 10 er helt undgåeligt , da det leveres med Windows Defender forudinstalleret. Og ærligt talt er det ret godt og pålideligt. I tilfælde af at din pc er angrebet af en slags useriøs virus, og Windows Defender ikke er i stand til at fjerne det, anbefaler vi dig at installere Malwarebytes for at rydde op på din pc. Malwarebytes vil fremskynde Windows 10 og også fjerne vira.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uninstall Multiple Antivirus Programs

Installer Malwarebytes ( Gratis, Premium-version starter ved $ 39,99 / år)

5. Fremskynde Windows 10 ved at administrere Windows-indstillinger

Der er et par Windows-indstillinger, som du skal ændre for at maksimere ydeevnen på din Windows-pc. Af alle muligheder starter vi med Power Options.

 • Skift strømplan
 • 1. Åbn Indstillinger, og klik på “System”.

  Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik nu på menuen “Power & Sleep” i venstre rude . Klik derefter på “Yderligere strømindstillinger” i højre rude.

3. I kontrolpanelvinduet skal du vælge “High Performance” som din strømplan . Det er det. Du skal se et præstationsspring fra nu af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Change Power Plan 2 Uninstall Multiple Antivirus Programs

 • Deaktiver leveringsoptimering

 • For at give en hurtigere opdatering har Windows noget, der hedder Delivery Optimization. Det bruger computere på det lokale netværk til at overføre klumper af opdateringsfiler til den nærliggende pc. Hvis du holder den tændt, kan din pc muligvis bruges som en node til at oprette forbindelse til en anden pc til at sende opdateringsfiler. Selvom det er en god indsats fra Microsoft , koster det forringelse af ydeevnen. Det spiser også din båndbredde, hvilket reducerer din pc’s samlede ydelse. Så for at slå det fra og effektivt fremskynde Windows 10.

  Læs også  Sådan installerer du Android 12 Beta på din telefon

  1. Åbn Indstillinger, og klik derefter på på “Opdatering og sikkerhed” .

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Change Power Plan 3

  2. Klik her på på “Avancerede indstillinger”.

  Disable Delivery Optimization 2

  3. Rul nu ned, og klik på “Leveringsoptimering”.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Disable Delivery Optimization 3

  4. Til sidst skal du slå slået fra under “Tillad download fra andre pc’er” . Du er færdig.

  Disable Delivery Optimization 4

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Skift privatlivsindstillinger

  • 1. Åbn Indstillinger, og klik på “Privatliv”.

   Disable Delivery Optimization 4

   2. Gå nu til fanen “Diagnosticering og feedback” , og skift diagnostikdata til “Grundlæggende”. Det forhindrer Microsoft i at sende en enorm mængde data i baggrunden.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Change Privacy Settings

   Bemærk: Der er mange muligheder under fortrolighedsindstillingerne. Vi anbefaler dig at gå gennem hver menu og beslutte, om du vil aflevere dine data til Microsoft. Hvis ikke , deaktiver det der og da. Det stopper konstant telemetri i baggrunden og kan aflade nogle ressourcer fra din pc og dermed forbedre ydelsen.

   6. Deaktiver Windows Update

   At bede brugere om at deaktivere Windows Update er ikke et godt råd, da der kan være sikkerhedsmæssige konsekvenser. Windows er dog virkelig forfærdeligt med at håndtere opdateringer og gør pc’en langsom helt. Hvis du f.eks. Kører en gammel pc med lavtydende specifikationer, vil du ikke installere funktionsopdateringer. Alligevel skubber Microsoft alle Windows-opdateringsbrugeres hals ned. Også, Windows downloader og overfører enorme filer i baggrunden , hvilket bremser din pc betydeligt.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Så det er bedre at deaktivere opdateringen og tænde den, kun når du vil opdatere din Windows 10-maskine . Det aflaster din pc fra unødvendige baggrundsprocesser og vil især fremskynde Windows 10. Så for at deaktivere Windows-opdatering skal du følge disse trin.

   1. Tryk på Windows og R-tasten med det samme på dit tastatur. Et lille vindue vises i nederste venstre hjørne. Skriv services.msc og tryk enter.

   Disable Windows Update

   2. Servicevinduet åbnes. Her skal du rulle ned og se efter “Windows Update”. Højreklik på den, og åbn “Egenskaber”.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Disable Windows Update 2

   3. Klik her på på knappen “Stop” , og skift derefter starttypen til “Deaktiveret”. Til sidst skal du klikke på knappen “Ok”.

   Disable Windows Update 2

   Bemærk: Selvom ovenstående trin er gode til at stoppe den aktuelle cyklus af Windows-opdatering, bliver den genaktiveret efter et stykke tid. For fuldt ud at deaktivere Windows-opdatering skal du blokere den ved hjælp af firewallen. Jeg har skrevet en omfattende guide til helt at blokere Windows-opdatering. Læs det.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   7. Block Telemetry Service

   Windows sporer i stigende grad brugere med sine forskellige værktøjer og teknikker. Den sender og henter konstant data til sin server i baggrunden. Alle disse baggrundstelemetri-tjenester slår vigtige computerressourcer ned, hvilket yderligere gør din pc langsommere. Så for at blokere disse telemetri-tjenester i at køre i baggrunden kan du bruge en personlig værtsfil. Det blokerer serveren og pc’en i at etablere en kommunikation. En bruger ved navn Scorthyn på Reddit har oprettet værtsfilen, og du kan bruge den på din Windows 10-pc. Her er trinene til at gøre det.

   1. Download værtsfilen herfra.

   2. Uddrag ZIP-filen, og højreklik på batch-filen mvps . Vælg her “Kør administrator”.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Disable Windows Update 3

   3. Klik derefter på “Ja” for at lade værtsfilen køre.

   4. På det næste skærmbillede skal du trykke på en vilkårlig tast for at lukke vinduet . Det er det. Nu blokeres telemetri-tjenester på din pc. Denne handling vil fremskynde Windows 10 betydeligt, da der ikke er nogen baggrundskommunikation.

   Block Telemetry Service 2

   Artiklen fortsætter under annoncen

   8. Deaktiver indeksering på ældre Windows 10-pc’er

   I enkle vendinger betyder indeksering at holde en liste over alle filerne på din pc. Det hjælper Windows med at finde filen hurtigt, når du trykker på søgeknappen. Imidlertid på ældre pc’er spiser indekseringsprocessen for mange ressourcer og gør pc’en bemærkelsesværdig langsom. Bemærk, at hvis du bruger en Windows-pc med kraftige konfigurationer, vil deaktivering af indeksering ikke gøre en væsentlig forskel.

   Grunden til, at jeg anbefaler at deaktivere indeksering, er at have en god præstation hele tiden opvejer at søge hurtigt en gang om dagen. Så bundlinjen er, hvis du bruger en gammel pc med lave konfigurationer, skal du fortsætte og deaktivere indeksering for at fremskynde Windows 10-pc.

   Bemærk: Den populære myte er, at deaktivering af indeksering slukker for Windows-søgning. Men det er simpelthen ikke sandt. Du kan stadig søge på din Windows-pc, men det vil være en smule langsommere.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   1. Åbn “Denne computer” og højreklik på “C:” – drevet. Vælg her “Egenskaber”.

   Block Telemetry Service 2

   2. Fjern nu afkrydsningsfeltet “Tillad, at filer i dette drev har indekseret indhold” nederst . Klik derefter på knappen “Anvend”.

   Disable Indexing

   Artiklen fortsætter under annoncen

   3 . På det næste skærmbillede skal du vælge “Anvend ændringer på drev C: , undermapper og filer” og klikke på “Ok”.

   Disable Indexing 2

   4. C-drevet starter deindexering og tager noget tid at fuldføre tasken k. Tiden afhænger af, hvor længe du har brugt din pc. Det kan variere fra 5 til 30 minutter.

   5. For at deaktivere indeksering fuldstændigt skal du åbne vinduet Tjenester ved at trykke på Windows og R-tasten. Her skal du skrive services.msc og trykke på enter.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Disable Indexing 3

   6. I vinduet Tjenester skal du se efter “Windows-søgning” og højreklikke på det. Vælg “Egenskaber”.

   Disable Indexing

   Artiklen fortsætter under annoncen

   7. Klik her på “Stop” -knappen, og skift derefter starttypen til “Deaktiveret”. Bare rolig, dette deaktiverer ikke Windows-søgning , men stopper kun yderligere indeksering af filer. Til sidst skal du klikke på knappen “Ok” og du er færdig.

   Disable Indexing 5

   9. Debloat Windows 10

   For sent er Windows blevet utroligt oppustet med ubrugelige apps og tjenester. Disse apps optager afgørende RAM, processorkraft og diskplads. Det bremser systemet betydeligt, og du sidder tilbage med et laggy rod. Den triste del er, at du ikke engang kan afinstallere disse apps via kontrolpanelet. For at finde en vej rundt bruger vi administratorrettigheder og udførelsespolitik til at fjerne sådanne apps og tjenester. Her er trinene til at gøre det, som endelig vil fremskynde Windows 10 betydeligt.

   Bemærk: Vi bruger et automatiseret PowerShell-script til at afblæse Windows 10. Det er udviklet af en udvikler ved navn Sycnex på GitHub. Sørg også for, at du bruger Windows på din administratorkonto.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   1. Først skal du downloade Windows 10 Debloater ZIP-filen fra GitHub-siden. Klik på “Klon eller download”, og klik derefter på “Download ZIP”.

   Disable Indexing 5

   2. Uddrag ZIP-filen og åbn den. Du finder tre store filer, men højreklik på “Windows10DebloaterGUI” og vælg “Kør med Powershell”.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Debloat Windows 10 2

   3. Ved første kørsel spørger det, om du vil give scriptet tilladelse til udførelsespolitik. Skriv “Y” og tryk på enter for at tillade PowerShell-scriptet at køre.

   4. Nu åbnes Windows 10 Debloater-vinduet. Klik her på “Fjern al bloatware”. Det begynder at fjerne sådanne apps og tjenester.

   Debloat Windows 10 2

   Artiklen fortsætter under annoncen

   5. Processen vil tage noget tid at gennemføre, så hold tålmodighed . Du vil også blive bedt om at have mange dialoger under processen for at bekræfte din handling igen. Så hold en kontrol på din pc under processen.

   6. Når debloating-processen er afsluttet, skal du blot genstarte din pc. Nu bliver Windows 10 helt oppustelig uden unødvendige apps. Du vil bemærke et bemærkelsesværdigt løft i din computers ydeevne, og det vil fremskynde Windows 10 ret godt.

   10. Hold øje med baggrundsprocesser

   Ofte kører nogle ukendte processer i baggrunden, hvilket får Windows 10-pc til at bremse. Så gør en vane at kontrollere baggrundsprocessen gennem Jobliste, når du føler, at pc’en ikke fungerer godt. Du kan klikke på hver etiket for at sortere processerne i faldende rækkefølge.

   Keep a Check on Background Processes

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Hvis du finder en slags skurk, der spiser Disk eller CPU til en usædvanlig grad afslutter derefter processen med det samme. Bare højreklik på processen, og klik på “Afslut opgave” . Og hvis en eller anden unødvendig app forårsager spidsen, skal du overveje at afinstallere den helt fra kontrolpanelet. På denne måde vil du altid have kontrol over din pc, og det vil i sidste ende fremskynde din Windows 10-pc.

   Keep a Check on Background Processes

   11. Brug en effektiv browser

   De fleste af os bruger en webbrowser på vores Windows 10-pc til at surfe på internettet. I mit tilfælde bruger jeg Chrome hele tiden, fordi jeg er dybt inde i Googles økosystem. Det er dog ganske populært at vide, at Chrome er en ressourcehugger. Det spiser virkelig det meste af mine computerressourcer op, hvilket gør det langsomt og generelt laggy i et par sekunder. Hvis du står over for en lignende situation, kan du bruge en bedre browser, der er velegnet til Microsofts økosystem.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Keep a Check on Background Processes 2

   For nylig afslørede Microsoft Chrom-baseret Microsoft Edge , og det ser virkelig fantastisk ud. Ydelsen er på niveau med Chrome og overraskende nok bruger den mindre strøm og ressourcer end Google Chrome. Den bedste del er, at du kan installere Chrome-udvidelser på den nye Edge, så du ikke går glip af meget. Jeg har skrevet en kort guide til, hvordan du installerer den Chromebaserede Edge på Windows 10, så tjek den ud. Jeg er ret sikker på, at du måske kan lide det.

   12. Skift til en SSD

   Jeg mener, at Windows 10 er et fantastisk operativsystemv – næsten lige så godt som macOS – men det er blevet skæmmet af sjusket hardware gennem årene. De fleste af os bruger Windows 10 på en mekanisk harddisk (HDD), som er ret langsom og yderligere resulterer i langsom ydeevne. At bytte det med det moderne tidsalders solid state-drev (SSD) fremskynder dog Windows 10 i langt større grad. SSD er meget hurtigere end HDD på grund af sin flash-hukommelseschip. Forskellen mellem SSD og HDD er simpelthen dag og nat.

   Use an Efficient Browser

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Hvis du har gjort alt, hvad der er nævnt i denne artikel, og din Windows-pc stadig er langsom, er det simpelthen på grund af den gamle hardware. Som de siger, kan du ikke erstatte hardwaren med software. Du bør overveje at udskifte HDD med en SSD . Jeg er overbevist om, at du vil bemærke en havniveauændring i den daglige drift og overordnede opgaver. Og i fremtiden foretrækker du altid en SSD-bærbar computer frem for en harddisk.

   Fremskynd Windows 10 med disse pæne hack

   Så det slutter vores udtømmende liste over forskellige måder at fremskynde Windows 10. Vi er startet med nogle grundlæggende og gennemgået de avancerede trin. Hvis du helt vil fremskynde Windows 10 uden nogen bloatware, skal du gennemgå alle de 12 punkter, der er nævnt i denne artikel. Jeg er ret sikker på, at det vil aflaste din pc fra massive ressourcer.

   Hvis du ikke er en pro-bruger, kan du springe over debloating Windows 10, da det kræver en vis grad af viden om Windows OS. Men hvis du kan, skal du fjerne dem, da det i væsentlig grad frigør din computer fra unødvendige apps og tjenester. Alt i alt, hvis du kunne lide artiklen og vil se en lignende guide til andre operativsystemer, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.

   Artiklen fortsætter under annoncen

  Læs også  Del din skærm med Facebook Messenger på din computer