Sådan bruges tekstredigeringsbevægelser til at klippe, kopiere eller indsætte i iOS 13 og iPadOS 13

22. november 2020 Slået fra Af Mathias

Enkle og glatte bevægelser er super nyttige, især når du redigerer tekst på en smartphone eller tablet. Desuden kræver de næppe nogen indlæringskurve og passer problemfrit i praksis – i modsætning til shake-to-angre / gentag, der føles akavet at udføre. Med iOS 13 har Apple tjent med tre-finger-bevægelser for at tilbyde en mere forenklet tekstmanipulationsoplevelse. Og jeg må sige, at det er ret nemt at bruge de nye tekstredigeringsbevægelser til at klippe, kopiere, indsætte, fortryde og gentage i iOS 13 og iPadOS 13. Tro mig ikke? Prøv det selv for at se, hvor hurtigt disse nye bevægelser fungerer!

Sådan klipper, kopierer, indsætter, fortryder eller gentager ved hjælp af gestus på iPhone og iPad

Uden at komme ind i debatten om det tog så lang tid for Apple at introducere intuitive bevægelser til sådanne almindeligt udførte handlinger, lad mig sige, at de trefingers tekstredigeringsbevægelser måske lyder for små til at få fat i overskrifter, men de vil gøre en enorm forskel i den måde, du redigerer på tekst på din iPhone eller iPad. Så alt hvad du behøver for at få mest muligt ud af dem er at bringe dem i praksis hurtigere end senere.

Vælg tekst med lethed

I modsætning til før kan du let vælge tekst på din iPhone eller iPad – uden at skulle håndtere de vanskelige tekstvalgshåndtag.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at vælge et hvilket som helst ord: Simpelthen dobbeltklik på på et ord for at vælge det. Ordet vil straks blive fremhævet. Det er så simpelt, ikke?

Læs også  Sådan stopper du irriterende autoplay-videoer på Facebook, Twitter, Instagram og andre websteder

Select a word using a gesture iOS 13 or iPadOS 13

Sådan vælges en sætning: Bare udfør en tredobbelt tryk på ethvert ord i sætningen .

Select a sentence using gesture

Artiklen fortsætter under annoncen

For at vælge et helt afsnit: Alt hvad du behøver gør er udføre et firdobbelt tryk hvor som helst i afsnittet .

Select entire paragraph

Brug intelligent markering

Den seneste iteration af iOS leveres med en funktion kaldet Intelligent Selection. Det giver dig mulighed for at vælge en adresse, telefonnummer eller endda e-mail bekvemt, mens du redigerer tekst. Husk, at Intelligent markering kun giver dig mulighed for at vælge et element ad gangen, så du ikke kan vælge to emner ad gangen. Ved redigering af tekst skal du blot dobbelttrykke på et telefonnummer, e-mail adresse eller andre oplysninger for at vælge det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klip, kopier og indsæt med tre-fingerbevægelser

Sådan kopieres tekst: skal du blot vælge det først ved hjælp af de samme bevægelser som nævnt ovenfor. Klem derefter ind med tre fingre. Et kopiikon blinker øverst på skærmen for at bekræfte, at du har kopieret teksten.

To copy text using new gesture

Sådan klipper du tekst: Når du har valgt teksten skal du blot udføre kopibevægelsen to gange. Teksten forsvinder og gemmes i iOS-udklipsholderen.

Cut text using new gestures

Sådan indsættes tekst: Bare klem ud med tre fingre. Teksten indsættes straks. Derudover blinker indsætningsknappen øverst på skærmen også for at bekræfte handlingen.

Paste text using gestures

Sådan bruges fortrydelses- og gentagelsesbevægelser

Til kom i gang, sørg for at du er i tekstredigeringsfunktionen.

For at fortryde en handling: Du skal blot udføre en tre-finger-streg til venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undo using new gestures

Sådan gentager du en handling: Alt hvad du skal gøre er at udføre en tre-finger-stryg til højre. Ganske intuitivt, er det ikke?

Undo using new gestures

Artiklen fortsætter under annoncen

Dobbeltklik alternativt med tre fingre for at fortryde eller gentage enhver handling.

SE OGSÅ: 10 tip til forbedring af sikkerhed og privatliv i iOS 13

Brug tre-fingerbevægelser til at forenkle tekstredigering på iOS og iPadOS

Faktisk har trefingersbevægelser gjort tekstredigering til en smertefri øvelse – mildt sagt. Det bedste ved dem er, at de er ret intuitive og arbejder med den ønskede glathed. Mere markant ser de ud til at være en integreret del af tekstredigering på iPhone eller iPad – i modsætning til “Shake-to-Undo / Redo (eksisterer stadig), der aldrig følte et brugervenligt værktøj, endsige forbedre brugeroplevelsen.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_7e4.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_7e4 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_7e4.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_7e4.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (maks. bredde: 767px) {.tdi_2_7e4.td-a-rec-img {text-align: center; }}