Sådan defragter du Windows 10 i 2020 (En komplet guide)

19. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10 er det mest populære desktop OS i verden lige nu, og Microsoft fortsætter med at forbedre det. Der er dog en voksende opfattelse blandt brugerne af, at Windows ikke er på niveau med andre operativsystemer, og ydelsen forringes over tid. Det er sandt til en vis grad, da det har nogle underliggende problemer som diskfragmentering, BSOD og forskellige andre Windows-specifikke problemer. I denne artikel vil jeg diskutere problemet med fragmentering og dele nogle nemme trin for at defragtere Windows 10 for at gøre det hurtigere. Så uden at spilde tid, lad os først kort forstå, hvad præcis defragmentering er.

Hvad er defragmentering?

For at forstå defragmentering skal vi først begynde med fragmentering. Enkelt sagt er fragmentering en proces til spredning af data på tværs af forskellige sektorer på harddisken. Det sker normalt, når der ikke er nogen sammenhængende hukommelsesblok tilgængelig til lagring af en fil. I sådanne situationer er filen opdelt i flere dataknopper og spredt over forskellige blokke på harddisken. Og defragmentering er, du gættede det rigtigt, en proces til at bringe de spredte stykker data ét sted .

Fragmentering er ikke meget af et problem, hvis du har rigelig med gratis lagerplads på din pc. Men når der er pladsbegrænsning, bliver det sværere for harddisken at allokere data i sammenhængende blokke. Problemet bliver værre, når filer flyttes, slettes eller ændres fra harddisken over en lang periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sådanne tilfælde spredes dataene på forskellige sektorer på harddisken. Det betyder i bund og grund, harddisken tager lang tid at få adgang til de spredte data , hvilket bringer læse- / skrivehastigheden og den samlede ydelse nede. Så vi bør jævnligt defragtere Windows 10, så filestykker holdes tættere på hinanden. Og som et resultat vil det fremskynde din Windows-pc.

Skal du defragmentere Windows 10?

Selvfølgelig skal du. Windows 10 defragmenterer dog automatisk harddisken hver uge. Og det gode er, at det er tændt som standard. Når Windows finder din pc sidder inaktiv, kører den en planlagt opgave i baggrunden, som defragmenterer Windows 10. Hvis du vil kontrollere, hvornår sidste gang din harddisk blev defragmenteret, skal du trykke på Windows og R nøgle på én gang, og skriv dfrgui. Nu skal du trykke på Enter.

Should You Defragment Windows 10

Det åbner Defragmenteringsvinduet. Her kan du kontrollere detaljerne for den sidste defragmentering under etiketten “Sidste kørsel” . Hvis Windows 10 defragmenterer harddisken i henhold til tidsplanen, behøver du ikke gøre noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Should You Defragment Windows 10 2

Husk, du må ikke defragmentere Windows 10, hvis du bruger en SSD-bærbar SSD

. SSD er bygget på en anden teknologi end mekanisk harddisk. SSD’er har et begrænset antal læse- / skriveantal, og regelmæssig defragmentering vil reducere dets levetid yderligere. Så du skal absolut IKKE defragmentere Windows 10, hvis du bruger en SSD. For at finde ud af typen af hukommelseslager skal du åbne vinduet Kør igen ved at trykke på Windows og R-tasten. Derefter skal du skrive dfrgui og trykke på Enter. Her under etiketten “Medietype” finder du de krævede oplysninger.

Læs også  Sådan skjuler du fotos på din iPhone og iPad

Artiklen fortsætter under annoncen

Should You Defragment Windows 10 3

Når det er sagt, hvis du ikke er tilfreds med den planlagte defragmentering eller manuelt vil defragmentere Windows 10, skal du flytte til næste afsnit for at lære mere om trinnene.

Defragging af Windows 10 i 2020

Hvis du manuelt vil defragmentere Windows 10, er her de tre forskellige måder at gøre det på. Du kan vælge en af dem ud fra det, du finder praktisk. Så uden at spilde nogen tid, her går vi.

1. Defrag Windows 10 med det indbyggede værktøj

Som vi allerede ved, er der et indbygget værktøj til at defragmentere Windows 10. Her lærer vi, hvordan man manuelt analyserer det hårde disk og derefter defragmentere den. Du kan også konfigurere forskellige indstillinger relateret til defragmentering. Her er trinene til at gøre det.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn vinduet Kør ved at trykke på Windows- og R-tastaturgenvejen. Her, skriv dfrgui og tryk enter.

Defragment Windows 10 with the Inbuilt Tool

2. I dette vindue skal du vælge det drev, du vil defragmentere, og klikke på “Optimer” -knappen . Hvis du vil defragmentere hele harddisken, skal du vælge alle harddiske på én gang og klikke på “Optimer” -knappen.

Defragment Windows 10 with the Inbuilt Tool

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Windows starter defragmenteringsprocessen. Bemærk, at tiden til at afslutte processen afhænger af, hvor længe du har brugt din pc. Du får en bedre idé om graden af fragmentering under etiketten “Nuværende status” . Jo lavere den er, jo bedre.

Defragment Windows 10 with the Inbuilt Tool 3

4. Hvis du også vil konfigurere automatisk defragmentering , skal du klikke på “Skift indstillinger” under Planlagt optimering. Her kan du ændre frekvensen til dagligt, ugentligt eller månedligt. Du kan også vælge de specifikke drev, der automatisk defragmenteres. Sådan kan du bedrage Windows 10 uden nogen tredjepartssoftware.

Artiklen fortsætter under annoncen

Defragment Windows 10 with the Inbuilt Tool 2

2. O&O Defrag

Hvis du fandt det indbyggede Windows Defragmenteringsværktøj upålideligt, så er O&O Defrag et godt alternativ. Det er et populært defragmenteringsværktøj for både begyndere og avancerede brugere. Du kan blot klikke på “Optimer alle”, så begynder defragmenteringsprocessen for alle drev. Du kan også klikke på “Analyse” for at få en bedre idé om fragmentering. Det fantastiske ved O&O Defrag er, at du visuelt kan forstå hukommelsesfragmenteringen gennem cirkeldiagrammer og diskstatistikker. Det viser også tildelte og tilgængelige hukommelsesblokke. Derudover får du planlagt defragmentering svarende til det oprindelige værktøj på Windows 10. Alt i alt, hvis du har at gøre med en stor mængde hukommelseslager med utilstrækkelig plads, kan dette værktøj hjælpe dig meget med at defragmentere harddisken.

Læs også  Sådan aktiveres "Together" tilstand i Microsoft Teams

O&O Defrag

Installer O&O Defrag ( Gratis premium-version ved et engangskøb på $ 29,95)

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Andre tredjepartsdefragmenteringsmaskiner

Det indbyggede værktøj på Windows 10 og O&O Defrag skal være nok for dig. Men hvis du stadig er på udkig efter et alternativ, så er Defraggler og Auslogics Disk Defrag to populære valg derude. Begge hjælpeprogrammer er ret gode og gør jobbet tilstrækkeligt godt. Du har en et-klik-knap til at starte defragmenteringsprocessen.

Defraggler

Der er et par tilstande tilgængelige på Auslogics Disk Defrag, som jeg fandt interessant. Blandt mange andre ting kan du køre defragmenteren skjult i baggrunden uden at bremse din pc. Hvis du bruger en harddisk uden meget plads, kan denne tilstand hjælpe dig med at bekæmpe fragmentering i realtid . Så for at opsummere, hvis du vil defragtere Windows 10 uden besvær, er begge hjælpeprogrammer ret gode, og du kan vælge en af dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Auslogics Disk Defrag

Installer defraggler ( Gratis premiumversion ved et engangskøb på $ 24,95)

Installer Auslogics Disk Defrag (Gratis, Premium-version ad gangen køb af $ 16,47)

Defrag Windows 10 og fremskynd din pc

Som vi gik igennem artiklen kan vi se, at fragmentering ikke længere er et problem på Windows 10, da automatisk defragmentering er blevet en del af operativsystemet. Stadig, hvis du vil manuelt defragmentere Windows 10, kan du meget godt gå videre og gøre det. Du kan også bruge O&O Defrag, hvis du vil dykke dybere ned i sektorerne på harddisken. Hvis din pc stadig er langsom efter defragmenteringen, har du muligvis et andet problem. I et sådant tilfælde skal du prøve at nulstille din Windows 10-enhed og indstille den fra bunden. Men inden du gør det, skal du huske at oprette en sikkerhedskopi, så du ikke mister dine data.

Artiklen fortsætter under annoncen