Sådan aktiveres og bruges deling i nærheden på Android

31. august 2020 0 Af Mathias

Efter mange års pestering har Google endelig bragt et Airdrop-alternativ til Android. Funktionen hedder Nearby Share, og den vil være tilgængelig på enheder, der kører Android 6 (Marshmallow) og derover. Funktionen bruger Google Play Services til problemfrit at oprette forbindelse til enheder i nærheden, hvilket er fantastisk, da der ikke er nogen trættende tethering-proces. Når det er sagt, er den efterspurgte funktion ikke bredt udrullet, da den kræver en opdatering på serversiden fra Googles slutning. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du aktiverer og bruger nærliggende del på Android-enheder. Så med det i tankerne, lad os nu gennemgå vejledningen uden nogen forsinkelse.

Aktivér og brug nærliggende deling på Android

Siden Google har officielt lanceret Near Share på Android, du behøver ikke at tilmelde dig Google Play Services Beta eller tilpasse andre indstillinger for at få funktionen. Alt hvad du skal gøre er at vente på, at Google tænder kontakten fra serversiden for at aktivere Nærliggende del på din enhed. Sådan kan du finde ud af, om Nærliggende del er aktiveret på din enhed.

Bemærk: Funktionen rulles ud til alle smartphones, der kører Android 6 ( Marshmallow) og derover. Husk, at du skal aktivere Bluetooth, WiFi og Location Services for at bruge nærliggende deling.

1. Først og fremmest, for at finde tilgængelighed i nærheden af Share på din Android-enhed, skal du trække panelet til hurtigindstillinger ned og trykke på redigeringsikonet .

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan aktiveres og bruges deling i nærheden på Android

2. Rul nu ned og kontroller, om nærliggende delflise er tilgængelig der. I så fald betyder det, at funktionen er blevet aktiveret på din enhed. Træk det nu til til panelet til hurtigindstillinger .

Enable and Use Nearby Share on Android

3. Alternativt kan du åbne Indstillinger -> Google -> Enhedsforbindelser . Hvis funktionen er aktiveret på din enhed, vises Nærliggende del her. Du kan også kontrollere under Indstillinger -> Bluetooth og enhedsforbindelse.

Læs også  Sådan indstilles Spotify som standardmusikapp i iOS 14.5 på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen

Enable and Use Nearby Share on Android

4. Nu hvor du har bekræftet tilgængeligheden af funktioner, er du klar til at gå. Du skal blot trykke på flisen Nærliggende del i panelet Hurtige indstillinger, så åbnes en installationsguide. Her skal du trykke på “ Tænd “.

Sådan aktiveres og bruges deling i nærheden på Android

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Nærliggende del viser nu alle de enheder i nærheden , der har denne funktion. Du kan trykke på en kontakt i nærheden og sende en fil sådan.

Bemærk: Hvis det ikke viser nogen nærliggende enhed, skal du ikke bekymre dig, gå videre til næste trin. Du kan sende filer via delearkmenuen, som jeg har nævnt nedenfor.

Sådan aktiveres og bruges deling i nærheden på Android

6. Hvis du vil tilpasse nærliggende del, skal du trykke på dit profilikon øverst til højre. Her kan du vælge din enheds synlighed ved at vælge alle eller nogle kontakter. Dernæst kan du ændre dit enheds navn og også ændre, hvordan du ønsker, at dataoverførslen skal finde sted. Husk, du kan ikke dele filer, medmindre du gemmer den nærliggende bruger som din kontaktperson.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enable and Use Nearby Share on Android

7. Bortset fra det kan du også overføre filer ved hjælp af nærliggende deling direkte fra apps. Åbn en hvilken som helst app, f.eks. Appen Filer, og vælg en fil. Tryk nu på deleknappen, og delearkmenuen åbnes . Her finder du muligheden “Del i nærheden”.

Læs også  Sådan administreres Safari-downloads i iOS 13 og iPadOS 13

Enable and Use Nearby Share on Android

Artiklen fortsætter under annoncen

8. Tryk på den, og vælg derefter den nærliggende enhed. Modtageren får en besked. Tryk på “Accepter” , så filen overføres uden en tidskrævende tethering-proces. Så det er sådan, du kan bruge funktionen Nærliggende del på din Android-enhed.

Enable and Use Nearby Share on Android Enable and Use Nearby Share on Android

 • Min erfaring med nærliggende del på Android
 • Efter min erfaring var parringsprocessen lidt langsom. Jeg ved ikke, om det var fordi modtagerenheden Mi A1 kørte Android 9. Bortset fra det var overførselshastigheden lav – omkring 3,7 Mbps – hvilket er meget skuffende. Men den mest frustrerende del ved Near Share på Android er, at afsenderenheden skal være forbundet til et WiFi-netværk (modtagerenheden kan være offline), udelukker problemfri deling, mens du er på farten.

  For din information var jeg forbundet til et 2,4 GHz WiFi-netværk. Samlet set vil jeg sige, Nærliggende del på Android er en langsom fildelingsproces , og det vil kræve betydelige forbedringer, før den kan konkurrere mod AirDrop.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Endelig er nærliggende deling tilgængelig på Android

  Så det er sådan, du kan aktivere og bruge nærliggende delingsfunktion på Android. Vi ved alle, at Google udruller nye funktioner i istid, så nærliggende del endnu ikke rammer en lille brøkdel af Android-enheder. Men så er der ingen anden udvej end at vente.

  Hvis du er en af de heldige, der får funktionen tidligt, skal du fortsætte med at teste Nærliggende del på din Android-enhed. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, skal du kommentere nedenunder og lade os vide.