Sådan køres GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10

1. september 2020 0 Af Mathias

I slutningen af 2016 annoncerede Microsoft i et uventet træk sit partnerskab med Linux Foundation. Det nye tidsaldersamarbejde var at bringe en del af Linux på Windows 10 for at gøre det til en udviklervenlig platform. Spol frem til 2020, og det ser ud til, at partnerskabet stort set har betalt sig, da projektet har gennemgået nogle store forbedringer og ud over Linux Terminal-kommandoer. Nu kan du køre GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10 uden mange løsninger. Vi prøvede et par populære Linux-apps, og de arbejdede fejlfrit på vores Windows-bærbare computer. Så hvis du vil lære at installere og bruge Linux-applikationer på Windows 10 i en grafisk brugergrænseflade, skal du følge vores vejledning trin for trin.

Installer Linux-programmer på Windows 10 med WSL

Her skal vi vise dig, hvordan du installerer Linux-programmer på Windows 10 ved hjælp af WSL-funktionen (Windows Subsystem for Linux). Hvis du er ude af løkken, er WSL en faktisk Linux-kerne, der leveres med Windows 10. Det er ikke et kompatibilitetslag eller en virtuel maskine på Windows 10, så ydeevnen forbliver i topklasse. Efter at have sagt alt dette, lad os gå videre til trinnene uden forsinkelse.

1. Først og fremmest skal du aktivere Linux Bash Shell på Windows 10, hvis du ikke har gjort det endnu.

Bemærk: Opgrader ikke til WSL 2, da den har nogle fejl, der blokerer GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Install Linux Programs on Windows 10 with WSL

2. Nu hvor du har konfigureret WSL 1, lad os installere VcXsrv-applikationen på din pc. Det er et Windows Desktop Server-program, der gør det muligt for Linux-programmer at køre i en grafisk brugergrænseflade. Under installationen holder alt standard og fuldfører opsætningen . Endelig begynder VcXsrv at køre i baggrunden og vil sidde i systembakken.

Læs også  Sådan konverteres slowmotion-video til normal video på iPhone og iPad

Install Linux Programs on Windows 10 with WSL

3. Dernæst bliver du muligvis bedt om en Windows Firewall-dialog. Aktivér også afkrydsningsfeltet for private netværk, og klik på knappen “Tillad adgang” .

Artiklen fortsætter under annoncen

install linux programs

4. Lad os nu installere Linux-programmer på vores pc. Du kan vælge hvilket program du ønsker lige fra Vim til Gedit og installere dem på traditionel Linux-måde ved hjælp af apt-get install kommando . For din gennemlæsning har en GitHub-bruger oprettet en liste over Linux-programmer, der kører ganske godt på Windows 10, så tjek det ud for mere information. Her installerer jeg for eksempel Gedit gennem Linux Terminal.

 sudo apt-get install gedit 

2

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Når appen er installeret, skal du køre kommandoen nedenfor for at forbinde VcXsrv Windows Server med Linux .

   eksport  DISPLAY =: 0  

2 install linux programs on windows 10

6. Efter at have gjort det, kør nu Linux-programmet på samme måde som du gør på Linux-distroer. Indtast appnavnet og tryk enter . Linux-programmet åbnes med det samme i en GUI-grænseflade på Windows 10. Det er fantastisk, ikke?

 gedit 

Sådan køres GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Hvis du vil køre flere Linux-programmer på én gang, skal du åbne Linux Bash Shell i Windows Terminal. Her kan du bruge Linux Bash Shell i flere faner og udføre kommandoer samtidigt. Alt du skal gøre er at udføre eksport DISPLAY=: 0 kommando i hver fane , og kør derefter Linux-programmet, som du normalt gør. Her kører jeg VLC (Linux-baseret) og Gedit side om side på Windows 10.

4 install linux programs on windows 10

Linux-program åbner ikke i GUI på Windows 10? Her er Fix

1. Som jeg sagde ovenfor, er problemet på grund af den nyeste WSL 2-build. Hvis du allerede er på den seneste opdatering , skal du nedgradere til WSL 1 manuelt . Udfør nedenstående kommando i Windows PowerShell for at finde WSL-versionen.

Læs også  Sådan køres et offline OCR-værktøj på en Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen
 wsl -l -v 

Sådan køres GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10

2. Hvis det viser “version 2”, skal du køre nedenstående kommando for at flytte tilbage til WSL 1 , som er meget mere stabil og fejlfri. Det tager cirka 20-30 minutter, før processen er afsluttet. Derefter skal du gennemgå ovenstående vejledning, og Linux-apps begynder at åbne i GUI uden problemer.

 wsl --set-version Ubuntu 1 

Sådan køres GUI-baserede Linux-programmer på Windows 10

Kør ethvert Linux-program på Windows 10 gennem WSL

Så det er sådan, du kan installere og bruge Linux-programmer på Windows 10 ved hjælp af den fantastiske WSL-funktion. Som det er tydeligt, kører Linux-applikationer helt fint og uden fejl. Men hvis du vil køre medieapps, kan du muligvis stå over for nogle problemer på grund af lyd- og mikrofonproblemer. Bortset fra det er Windows Subsystem til Linux i det mindste en legitim måde for udviklere at nyde det bedste fra begge verdener. Alligevel er det alt fra os. Hvis du vil lære mere om sådanne tip og tricks om Windows 10, skal du holde øje med os. Og hvis du står over for et problem, så kommenter nedenunder og lad os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen