Sådan installeres Debian Buster på Chromebook (Debian 10)

1. september 2020 0 Af Mathias

Linux på Chromebook, der også kaldes Project Crostini, blev annonceret i 2018, og siden da har den brugt Debian Stretch (Debian 9) som sin base. Vi håbede efter udgivelsen af Debian Buster (Debian 10) i 2019, at Chrome OS flyttede til den seneste version, siden Debian 9 blev frigivet helt tilbage i 2017. Dagen er endelig ankommet i 2020, og nu kan du gå til den nyeste Debian 10 den din Chromebook. Den nye opdatering giver Linux Kernel 4.19 LTS, support til ARM64-kort, Bash 5.0 og mere. Bortset fra det vil du se et godt præstationsspring, mens du bruger Linux-apps på din Chromebook. Efter at have sagt alt dette, lad os gå videre og lære at installere Debian Buster på Chromebook.

Installer Debian Buster på Chromebook

Hvis du er allerede bruger Linux på din Chromebook enten i Stable, Beta eller Dev-kanal, så bliver du nødt til at deaktivere Linux og tænde den igen for at få den seneste Buster-opdatering . Jeg ved, at dette ikke er den bedste løsning, men hvis du er nogen, der alligevel vil springe fra Debian 9 til 10, er dette den eneste måde lige nu. Selvfølgelig får du i den kommende marts den stabile Chrome 81-opdatering, der som standard har Buster, men igen er denne vejledning ikke til dem, der kan vent. Så hvis du er villig til at oprette Linux igen, så lad os fortsætte og smage den nyeste Debian 10 på Chromebook lige nu.

1. Hvis du er på en stabil eller en betakanal, skal du skifte til Dev-kanalen . Buster-opdateringen er kun tilgængelig på Chrome OS version 81.0.4037.0 Dev-kanal. For at ændre opdateringskanalen skal du åbne Indstillinger -> Om Chrome OS -> Yderligere detaljer -> Skift kanal -> Vælg Udvikler-ustabil. Gå nu tilbage til siden “Om Chrome OS” og se efter opdateringer.

Læs også  Zoom: Sådan bruges "Touch Up My Appearance" til at se bedre ud

Install Debian Buster on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Nu hvor du er på Dev-kanalen, skal du åbne chrome: // flags og aktiver disse tre Chrome-flag : ‘Nye Crostini-containere bruger Buster’, ‘Tillad størrelse på Crostini-diske’ og ‘Tillad at vælge dit Crostini-brugernavn’. Når du har foretaget ændringerne, skal du genstarte din Chromebook.

Install Debian Buster on Chromebook 4

3. Åbn derefter Indstillinger, og flyt til menuen “Linux (Beta)”. Klik her på knappen “Fjern” og deaktiver Linux . Til sidst skal du genstarte din Chromebook. Husk, dette afinstallerer alle dine Linux-apps og sletter filer fra Linux-biblioteket. Så inden du fjerner Linux, skal du sørge for at flytte alle Linux-filerne til Google Drive eller Download-biblioteket.

Bemærk: Hvis du ikke brugte Linux tidligere, kan du bare springe dette trin over.

Artiklen fortsætter under annoncen

remove linux

4. Efter genstart skal du åbne Indstillinger igen og gå til menuen “Linux (Beta)”. Klik nu på på knappen “Tænd” og lad det downloade alle de krævede filer. Denne gang installerer Linux-opsætningen Buster-build på din Chromebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Under processen vil det bede om Linux-diskstørrelse . Du kan vælge noget over 1,8 GB afhængigt af din tilgængelige interne lagerplads. Hvad angår min Chromebook, har jeg valgt 12 GB til lagring af Linux-apps og filer. I modsætning til tidligere kan du nu også vælge dit Linux-brugernavn . Så fortsæt med at vælge din favorit.

turn on linux

6. Efter installationen vil du nu kunne bruge Debian Buster på din Chromebook. Du kan kontrollere versionen ved at åbne terminalen og udføre nedenstående kommando . Hvis det viser “Buster” og “10”, er du med succes flyttet til Debian 10 på din Chromebook. Mens du ikke kan se nogen visuelle ændringer, vil du helt sikkert finde bedre ydelse, når du bruger Linux på Chromebook.

 kat / etc / os-frigivelse 

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyd Debian 10 på din Chromebook lige nu

Så det er sådan, du kan installere Debian 10 på din Chromebook. I meget lang tid ventede vi på denne opdatering, og endelig er den her. Sikker på, opdateringsprocessen er ikke så ligetil, men det forventes, da vi har at gøre med Dev builds. Hvis du er en udvikler eller studerende, der bruger Linux til programmering, vil jeg varmt anbefale at installere denne opdatering. Men hvis du er en almindelig bruger, så hold dig væk fra Buster på dette tidspunkt, da det sandsynligvis vil medføre flere fejl. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.