Sådan kontrollerer du lagerplads på Chromebook

8. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Selvom Chrome OS bliver hyldet som et simpelt og brugervenligt operativsystem, og det er sandt, kan du nogle gange ikke forstå, hvor du kan finde de mest grundlæggende oplysninger. Der er f.eks. ikke noget specifikationsblad eller en systeminformationsfremviser, der giver dig mulighed for at kontrollere lagerplads på din Chromebook. Der er andre metoder, men det er unødigt omstændelige måder. Ikke desto mindre har vi i denne artikel beskrevet flere metoder til at kontrollere den resterende lagerplads på Chromebook sammen med den aktuelle frie plads. Hvis du ønsker at frigøre lagerplads på Chromebook, har vi en separat artikel til det. Så lad os på den baggrund springe direkte ind.

Tjek lagerplads på Chromebook (2021)

Udvid tabellen nedenfor for at se alle de metoder, du kan bruge til at tjekke lagerpladsen på din Chromebook. Vi har medtaget både native apps og apps fra tredjeparter, som du kan bruge til at kontrollere lagerplads på Chrome OS:

Brug af app til native filer

1. Den nemmeste måde at tjekke lagerplads på Chromebook er at bruge appen Filer. Når du åbner appen Filer, skal du klikke på menuen med 3 prikker i øverste højre hjørne, og den vil vise den resterende lagerplads på din Chromebook helt nede i bunden.

2. Hvis du vil kende den samlede lagerplads, skal du klikke på den tilgængelige plads, og det fører dig til siden Indstillinger. Her finder du den komplette oversigt over, hvor lagerpladsen bruges på Chrome OS. Hvis du tilføjer delene “I brug” og “Tilgængelig”, får du den samlede lagerplads på din enhed. Min er f.eks. 64 GB.

Læs også  Tofaktorgodkendelse (2FA) på besked-appen Signal - Sådan aktiverer du 2FA
Artiklen fortsætter under annoncen

Tjek lagerplads ved hjælp af Chrome-URL

Alternativt kan du åbne en af de skjulte Chrome-URL’er for at tjekke den resterende eller frie lagerplads. Kopier og indsæt chrome://quota-internals i Chrome, og tryk på enter. Her vil du se afsnittet “Free disk space for the profile directory”, som er den aktuelle lagerplads, der er tilbage på din Chromebook.

Brug en tredjepartsapp til at tjekke lagerplads

Endelig kan du installere Cog-appen (Gratis) for at finde den samlede lagerplads på din Chromebook. Efter installationen skal du rulle nedad, og du finder afsnittet “External Storage” (Ekstern lagerplads). Det er den samlede lagerplads, der er tilgængelig på din Chrome OS-enhed. Mærkeligt nok viser Cog-appen 59 GB samlet plads på min Chromebook, men i virkeligheden har den 64 GB intern lagerplads. Det kan skyldes, at appen ikke har modtaget en opdatering siden 2018.

Find samlet og resterende lagerplads på Chrome OS

Så dette er de få måder, du kan kontrollere lagerkapaciteten og hvor meget ledig plads der er tilgængelig på din Chromebook. Jeg vil foreslå, at du følger metoden til systemindstillinger for at få oplyst den resterende lagerplads på din Chrome OS-enhed. Anyway, det er alt fra os. Hvis du vil prøve nye funktioner som f.eks. at aktivere papirkurven på Chrome OS eller slå Phone Hub til på din Chromebook, skal du følge vores linkede vejledninger for at få flere oplysninger. Og hvis du har spørgsmål, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også  Omplacer eller "remap" dine app-knapper på Fire TV-fjernbetjeninger