Sådan fjernstyrer du en Chromebook fra en anden computer

8. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Chromebooks kræver ikke meget fejlfinding, fordi de har et letvægts OS, som er nemt at bruge. Men da Chromebooks er populære blandt studerende og børn, kan tingene dog gå galt, og en gang imellem kan du være nødt til at løse nogle problemer. Så hvis du leder efter en måde at fjernstyre en Chromebook fra en anden computer som Windows 10, Mac eller en Linux-pc, vil denne vejledning hjælpe dig med opsætningen af Chrome Remote Desktop. Så lad os på den baggrund gennemgå guiden og lære om instruktionerne.

Fjernstyring af Chromebook fra Windows 10, Mac eller Linux-pc (2021)

Selv om guiden handler om fjernstyring af en Chromebook fra en computer med et andet styresystem end Chrome OS, kan du også bruge nedenstående trin til en Chromebook-til-Chromebook-forbindelse. Med alt dette sagt, lad os springe til trinene.

1. Først og fremmest skal du installere Chrome Remote Desktop-udvidelsen (Gratis) på både din Chromebook og din computer – uanset om det er Windows 10, macOS eller Linux.

2. Derefter skal du åbne Chrome Remote Desktop-websiden på din computer og logge på med din Google-konto. Klik derefter på “Accepter og installer” for at downloade en værtsopsætningsfil (MSI). Hvis du ønsker at fjernstyre en Chromebook fra en Windows-pc, er denne opsætning nødvendig ud over udvidelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Nu skal du installere MSI-filen på din Windows-pc, og så er du næsten færdig.

4. Gå derefter tilbage til Chromebook’en, og åbn den samme Chrome Remote Desktop-webside. Da du allerede er logget ind på din Google-konto her, skal du blot klikke på knappen “Generate Code” under afsnittet “Share this screen” (Del denne skærm). Det vil tilbyde dig en 12-cifret kode, som automatisk udløber om 5 minutter.

Læs også  Sådan oprettes en lokal konto på Windows 10 under installationen

Bemærk: Du må ikke dele denne kode med nogen, da notoriske aktører kan fjernstyre din Chromebook og få adgang til dine private data.

5. På din Windows-computer skal du nu rulle nedad og indtaste adgangskoden fra ovenstående trin. Derefter trykker du på knappen “Connect” (Forbind).

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Du vil derefter se en prompt på din Chrome Os-enhed. Bekræft e-mail-id’et, og klik på “Share” for at lade den anden computer fjernstyre din Chromebook.

7. Inden for få sekunder vil din Chromebook-skærm være tilgængelig for adgang på din Windows-pc. Du kan nu navigere gennem hele operativsystemet og udføre alle de handlinger, du ønsker. Det bemærkelsesværdige her er, at det fungerer fremragende godt med næsten ingen latenstid. Chromebookens fjernforbindelse understøtter også tastaturinput fra Windows 10-pc’er, hvilket er ganske nyttigt.

8. Hvis du vil afbryde fjernforbindelsen fra Chromebookens side, skal du åbne panelet Hurtige indstillinger nederst til højre, og klikke på “Stop”. I din pc’s ende kan du lukke fanen for at afslutte sessionen.

Opsætning af Chrome Remote Desktop med lethed!

Sådan kan du altså fjernstyre en Chromebook fra en anden Chromebook eller en Windows-, macOS- eller Linux-computer. Som jeg nævnte ovenfor, understøtter Chrome Remote Desktop alle større platforme, så du kan hurtigt konfigurere og ordne tingene med det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nå, men det er alt fra os. Hvis du vil drage fordel af mange nye funktioner i Chrome OS, f.eks. Phone Hub og Forældrekontrol, skal du følge vores linkede vejledninger for at få flere oplysninger. Desuden har Chromebooks fået Android 11-opdateringen, så du kan tjekke, om din Chrome OS-enhed er berettiget til opdateringen eller ej. Hvis du har spørgsmål, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.