Ryd browserhistorik med tastaturgenveje på Chrome, Firefox, Edge

17. december 2020 Slået fra Af Mathias

Browserhistorik på alle moderne webbrowsere kan ryddes ved at gennemgå indstillingerne, men vidste du, at du også kan rydde browserdata i din browser hurtigt og effektivt ved hjælp af en simpel tastaturgenvej? Hvis ikke, er du kommet til det rette sted. Fordi i dag viser vi dig, hvordan du rydder browserhistorik med tastaturgenveje i Chrome, Firefox, Edge og Opera.

Ryd browserdata på Chrome, Firefox, Edge og Opera med enkle tastaturgenveje

Den metode, vi beskriver nedenfor, fungerer næsten alle moderne webbrowsere, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Opera. Det fungerer også på mange andre Chrom-baserede browsere og Firefox-derivater. Så uden videre, lad os se på, hvordan du kan rydde din browsers browserhistorik med en simpel tastaturgenvej.

Bemærk: Vi bruger Google Chrome og Mozilla Firefox på Windows 10 til dagens demo, men du kan også rydde browserhistorik for alle større browsere med tastaturgenveje på Linux, Mac og Chromebooks ved at følge vores vejledning nedenfor.

1. Åbn først den browser, som du vil slette din browserhistorik fra. Nu bliver du nødt til at bruge en genvej med tre nøgler afhængigt af din enhed. Genvejen er dog den samme for alle større browsere.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Windows og Linux: Tryk på Ctrl + Skift + Del samtidigt.
  • Mac: Tryk på Command + Shift + Delete (Backspace-tasten er mærket ‘Slet’ på Mac’er og sletter tegn til venstre for markøren).
  • Chromebook: Tryk på Ctrl + Shift + Backspace.

2. I Chrome kan du se et popup-vindue som det nedenfor. Du kan vælge, hvad du vil slette ved at markere de relevante felter og tidsrammen i rullemenuen. Til sidst skal du klikke / trykke på knappen ‘Ryd data’ i bunden.

Clear Browsing Data on Chrome using keyboard shortcut

I Firefox får du et popup-vindue, der ligner nedenstående. Som med Chrome kan du også vælge, hvad der skal slettes, og til hvilket tidsinterval.

Clear Browsing Data on Firefox using keyboard shortcut

Processen er næsten identisk på alle platforme, selvom pop op-vinduerne måske ser lidt anderledes ud. I alle tilfælde får du mulighed for at vælge, hvad du vil slette, og du skal klikke / trykke på ‘Ryd data’ eller en lignende knap.

Læs også  Sådan aktiveres RCS-meddelelser på din Android-telefon

Ryd browserhistorik ved hjælp af tastaturgenveje på din computer

Så nu ved du hvordan du bruger enkle tastaturgenveje til at rydde browserhistorik til næsten enhver browser på enhver platform. Kender du til en enklere måde at rydde browsingdata på? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen