Sådan aktiveres “Holding Space” i Chrome OS

17. december 2020 Slået fra Af Mathias

Har du nogensinde downloadet en fil eller taget et skærmbillede på din Chromebook? I de fleste tilfælde vil du nok gøre noget med filen eller skærmbilledet. Chrome OS har en udmærket eksperimentel funktion, der gør arbejdet med skærmbilleder og downloadede filer til en leg. Det kaldes Holding Space og giver hurtig adgang til dine seneste filer på din Chromebook. Så her er, hvordan du aktiverer at holde plads i Chrome OS, og hvordan du bruger det.

Sådan aktiveres plads i Chrome OS

Da dette er en eksperimentel funktion, er den ikke aktiveret som standard på din Chromebook. Du bliver nødt til at bruge et Chrome-flag for at aktivere denne funktion. Her er hvad du skal gøre.

  • Gå over til chrome://flags
chrome flags page chromebook
  • Søg efter at holde plads i søgefeltet øverst.
search for holding space in chrome os
  • Klik på rullemenuen og vælg ‘Enabled’ for at aktivere funktionen.
enable holding space chrome os
  • Genstart din Chromebook ved at ved at klikke (eller trykke på) på genstartknappen nederst til højre på skærmen.
enable holding space chrome os

Sådan bruger du plads i Chrome OS

Så nu hvor du har aktiveret lagerplads, lad os se på, hvordan du faktisk får adgang til lagerplads på din Chromebook, og hvordan du bruger det.

Sådan får du adgang til Holding Space

Når du har holdt plads aktiveret, vil du se et nyt ikon på proceslinjen til venstre for tid og batteriikoner. Dette er ikonet til at holde plads. Du kan klikke (eller trykke) på dette for at åbne holdeplads og se de seneste downloads og skærmbilleder.

Hvordan Fastgør emner i holderummet

Når du holder markøren over et element i holderummet , vil du se et pin-ikon i hjørnet. Klik bare på dette ikon for at fastgøre elementet til afsnittet ‘Fastgjorte varer’ over holderummet.

 

pin items in holding space chrome os

På denne måde kan du sikre, at vigtige genstande erstattes ikke i lagerrummet med nyere skærmbilleder eller downloads. Hvorfor er det nyttigt at holde plads?

At holde plads er nyttigt af mange grunde. I mit tilfælde bruger jeg det primært til hurtigt at få adgang til downloadede filer og skærmbilleder uden at skulle åbne appen Filer på min Chromebook.

En anden pæn funktion, som holder plads bringer, er muligheden for direkte at trække og slippe filer fra lagerpladsen til andre apps. Dette gør det meget nemt at trække og slippe skærmbilleder i e-mails og Quip-dokumenter. Det er også godt, hvis du nemt vil åbne et skærmbillede i et fotoredigeringssoftware.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug Holding Space i Chrome OS

Sådan kan du aktivere Holding Space i Chrome OS. Funktionen har været under udvikling i nogen tid, men den optrådte kun i den stabile version af Chrome OS med Chrome OS 87. Da den stadig er bag et flag, arbejder Google sandsynligvis på at gøre funktionen endnu bedre, før den lanceres i Chrome OS som standard. Som nævnt ovenfor er holdeplads imidlertid en meget nyttig Chrome OS-funktion, som du skal begynde at udnytte lige nu.