12 tip til løsning af hurtige problemer med mobildataforbrug i iOS 14

17. december 2020 Slået fra Af Mathias

Bortset fra trægheden og de uventede problemer med batteridrænningen, der næsten havde tvunget mig til at nedgradere til iOS 13, stødte jeg for nylig på et andet irriterende problem, der ville sluge hele min begrænsede båndbredde på få dage. Den samme datapakke, der komfortabelt ville vare hele måneden, sluttede inden for en uge. Heldigvis reddede mig at tage kontrol over alle de data-sultne funktioner. Hvis du også har stødt på det samme problem, så prøv disse 12 tip til at løse hurtige problemer med mobildataforbrug i iOS 14, da jeg er sikker på, at de også kan gøre tricket for dig.

Tips til løsning af problemer med mobildataforbrug i iOS 14

Først skal du huske, at uventet dataforbrug kunne udløses af mere end én ting. For eksempel kan det skyldes streaming af høj kvalitet videoer / musik og intensive baggrundsopgaver. Desuden bør du aldrig udelukke muligheden for en softwarefejl i betragtning af hvor uhyrligt det er blevet i disse dage.

Derfor bliver du ikke kun nødt til at forhindre datadrænningsfunktionerne, men også foretage fejlfinding af den fejl, der muligvis spiser i en stor del af mobildata bag scenen. Alt i alt, lad os se efter måder at gemme mobildata på iPhone, der kører iOS 14 eller nyere!

Artiklen fortsætter under annoncen
Indholdsfortegnelse +

1. Aktivér tilstand med lav datatilstand

Lavdatatilstand er praktisk, når du vil reducere mobildata (og endda Wi -Fi-brug) for at hjælpe den begrænsede båndbredde med at overleve. Ved at sætte baggrundsopgaver på pause og automatiske opdateringer forhindrer det unødvendigt dataforbrug. Så den allerførste indstilling, som du skal aktivere for at rette det hurtige mobildataforbrug i iOS 14, er at aktivere Lavdatatilstand.

På iPhone 12-serien: Åbn appen Indstillinger -> Mobil -> Mobilplan / Mobildataindstillinger -> Datatilstand -> Lav datatilstand.

På andre iPhone-modeller: Startindstillinger -> Cellular / Mobile -> Cellular / Mobile Data Option -> Low Data Mode.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Deaktiver automatiske downloads og opdateringer

Selvom jeg altid har fundet “Automatiske downloads og opdateringer” ret nyttige, har jeg aldrig undlader at slå dem fra, når jeg vil gemme mine mobildata. Hvis du ikke har noget imod at opdatere apps eller downloade apps (som du allerede har downloadet på andre iDevices, der er knyttet til den samme iCloud-konto) manuelt, vil jeg anbefale dig at slå disse indstillinger fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få det gjort skal du navigere til Indstillinger app -> App Store. Sluk nu skifterne til apps og appopdateringer under afsnittet Automatiske downloads .

Disable automatic downloads and updates Disable automatic downloads and updates 4. Sluk for automatisk afspilning af videoer i App Store og Safari

Mens jeg udforsker apps, kan jeg godt lide at snige mig kig ind i de automatisk afspilningsvideoer af apps og spil, da de giver mig et rimeligt perspektiv på, hvorvidt et bestemt emne kan leve op til min smag. Selvom denne funktion er ret nyttig, er det et af mine mål, når jeg bemærker, at batteriet tømmes eller hurtigt dataforbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad angår automatisk afspilning af videoer i Safari, vælger jeg at holde dem slukket af et par specifikke grunde. For det første har de en tendens til at distrahere mig fra at surfe på nettet med den nødvendige ro i sindet. For det andet dræber de også masser af batteri- og mobildata. Åh, de har ofte en tendens til at tjene min vrede for at bremse webbrowseren.

Sådan deaktiveres App Store-automatisk afspilning af videoer: Gå til Indstillinger app -> App Store -> Video Autoplay. Vælg nu enten Kun Wi-Fi eller Af.

Turn off Auto play videos in App Store

For at deaktivere Safari auto- afspilning af videoer: Gå til Indstillinger app -> Tilgængelighed -> Bevægelse . Sluk nu kontakten for Automatisk afspilning af videoeksempler

Artiklen fortsætter under annoncen

.

Turn off Auto play videos in App Store

5. Deaktiver opdatering af baggrundsapp

Opdatering af baggrundsapp er ikke kun strøm-sulten, men også data-sulten. Det betyder, at hvis du ikke tager kontrol over denne funktion, kan den spise i en stor del af mobildata på din iPhone, hvilket resulterer i en pludselig ende af den begrænsede båndbredde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis tilbyder Apple en bedre måde at administrere baggrundsapp-opdatering på iPhone. For eksempel kan du vælge helt at deaktivere opdatering af baggrundsapp, aktivere det pr. App eller kun aktivere, når enheden er forbundet til Wi-Fi. Hvis du ønsker at holde det aktiveret for at hjælpe apps med at køre problemfrit, vil jeg anbefale dig kun at aktivere det, når iPhone er tilsluttet Wi-Fi.

Disable background app refresh

Gå til Indstillinger-app -> Generelt -> Opdatering af baggrundsapp -> Opdatering af baggrundsapp . Vælg nu den foretrukne mulighed efter dine behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Deaktiver Location Services

Location services falder inden for samme kategori som baggrundsapp-opdateringen. Derfor skal du altid holde øje med det for ikke kun at forhindre, at batteriet tømmes, men også forhindre det i at samle et ton mobildata op. I betragtning af, hvor datasugende denne funktion er, giver iOS dig mulighed for at administrere den med en ønsket kontrol.

Turn off location services

Afhængigt af dine behov , kan du helt slukke for placeringstjenesterne eller vælge at holde den aktiveret pr. app-basis – perfekt til de tidspunkter, hvor du kontinuerligt deler din placering eller navigerer ved hjælp af en app som Google Map eller Apple Map.

Gå over til Indstillinger app -> Privatliv -> Location Services . Sluk nu enten kontakten til Location Services eller dykk ned i indstillingen for hver app, og vælg derefter den foretrukne mulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Stream musik af normal kvalitet

Hvis du er glad for at streame musik i høj kvalitet på din iPhone, er du bedre download musik af høj kvalitet, når du bruger WiFi. På mobildata synes jeg, at du skal holde dig til at streame musik i normal kvalitet. Både Apple Music og Spotify giver dig mulighed for at streame musik af normal kvalitet, så du reducerer mobildataforbrug på din iOS-enhed.

Sådan deaktiveres streaming af høj kvalitet i Apple Music:

Gå over til Indstillinger-appen -> Musik -> Mobildata. Sluk nu kontakten til streaming i høj kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disable High-Quality video streaming

For at aktivere databesparelse i Spotify: Start Spotify-appen -> Indstillinger-ikonet øverst til højre på skærmen. Tryk nu på Data Saver og tænd derefter kontakten.

Disable High-Quality video streaming

Artiklen fortsætter under annoncen

8. Tag kontrol over videostreaming på mobildata

Hvis du streamer videoer ved hjælp af mobildata, skal du sørge for at optimere videostreaming for at forhindre, at appen spiser meget data. De fleste videostreaming-apps som Apple TV + og Netflix giver dig mulighed for at streame videoer af lav kvalitet for at gemme data. Så du skal aktivere dataspareren for at stoppe video-streaming-appen fra at afspore den begrænsede båndbredde.

For at optimere mobildataforbrug til Apple TV +: Gå over til Indstillinger-appen -> TV. Under streamingindstillinger skal du trykke på Mobildata og vælg derefter Automatisk

for at streame videoer i henhold til din dataplan. Desuden kan du også tilpasse downloads af mobildata. Tryk på Mobildata under Downloadindstillinger, og vælg Hurtige downloads .

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også helt stoppe appen med at bruge mobildata eller downloade videoer på mobildata. For at gøre dette skal du slukke for Brug mobildata skifter under Streaming Options og Download Options.

For at aktivere indstillingen Gem data i Netflix: Start Netflix-appen -> Mere (tre vandrette linjer) / Profil -> Appindstillinger -> Brug af mobildata -> Gem data.

9. Send billeder af lav kvalitet

Selvom det altid er rart at dele fotos i høj kvalitet med dine venner og kære , de bør aldrig lade dem blive den ødelæggende chef, især når du har lav båndbredde. Hvis du ofte forkæler dig med at dele masser af fotos med dine venner via iMessage, bør du tvinge app’en til stock messaging til at dele billeder af lav kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at gøre det skal du starte Indstillinger app på din iPhone -> Beskeder . Rul nu ned, og skift derefter kontakten til Billedtilstand med lav kvalitet .

Enable low quality image mode Enable low quality image mode 10. Stop fotosapp fra at bruge mobildata til upload og download til iCloud

Opdatering af iCloud-fotos og delte album ved hjælp af mobil data er noget, du bør undgå, især når du allerede har svært ved at reducere dataforbruget. Hvis du ikke længere vil have, at Photos-appen skal dræbe dine mobildata, skal du gå til Indstillinger app -> Fotos -> Mobildata . Nu har du to muligheder:

Stop photos app from updating album using data

Artiklen fortsætter under annoncen

Mobildata: Slå denne skifte fra for kun at begrænse opdateringer til iCloud Photos og Shared Albums via Wi-Fi.

Ubegrænsede opdateringer: Sluk for denne kontakt for at forhindre, at Photos-appen bruger mobil til upload og download til iCloud.

Sluk begge skifter for kun at begrænse opdateringerne via Wi-Fi. Stop photos app from updating album using data 11. Deaktiver automatisk afspilning af videoer og livebilleder

Når du tager en tur til dit fotobibliotek, -afspilning af videoer og live-fotos giver dig et hurtigt kig på, hvad de har i butikken. Uden at overse anvendeligheden af denne funktion, tror jeg ikke, det er noget, du ikke kan undgå. hvis du kan leve uden forhåndsvisning af dine videoer og live-fotos, mens du udforsker fotobiblioteket, skal du deaktivere det for at skære ned på dataforbruget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Auto Play Videos and Live Photos

Naviger til Indstillinger-appen på din iPhone -> Fotos.

Under Fanen Fotos sektion, sluk for kontakten for Afspil automatisk videoer og livebilleder

Artiklen fortsætter under annoncen

12. Opdater transportørindstillinger

Fra tid til anden frigiver operatørudbydere opdateringer for at forbedre ydeevnen og også løse problemer, der har tendens at dukke op en gang imellem. Hvis det uventede mobildataforbrug er relateret til mobilnettet, kan opdatering af en transportørindstilling løse problemet. Gå ind i Indstillinger-appen -> Generelt -> Om

. Hvis der er en opdatering af operatørindstillinger tilgængelig, vises en popup, der informerer dig om det samme. Du skal blot trykke på Opdater, så er du klar.

Tap on About

Artiklen fortsætter under annoncen

Bonus: Opdater software

Ofte er ikke en anden softwarefejl fundet at være synderen bag de fleste problemer i disse dage. Så det ville ikke være klogt at udelukke muligheden for en fejl bag dette problem også. Med hver softwareopdatering udruller Apple en række fejlrettelser og forbedringer af ydeevnen. Således undlader du aldrig at holde iPhone opdateret til den nyeste softwareversion, da den kan spille en central rolle i at slippe af med flere problemer.

Update Software on iPhone

For at komme i gang skal du starte Indstillinger app på din iPhone -> Generelt -> Softwareopdatering . Nu, download og installer den nyeste version af iOS på din iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løs uventede problemer med mobildataforbrug på iPhone

Jeg antager, at du endelig har fået det bedre med de hurtige problemer med mobildataforbrug i iOS 14. I de fleste tilfælde kommer disse tip praktisk til at løse problemerne. Så jeg kan ikke se nogen grund til, at de ikke kan foretage fejlfinding af mobildataproblemer på din iPhone.

Hvilken af disse løsninger har fungeret for dig med at slippe af med mobildataproblemerne? Er det den lave datatilstand eller muligheden for at streame film / musik af lav kvalitet? Del gerne din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_b52.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_b52 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_b52.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_b52.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_b52.td-a-rec-img {text-align: center; }}

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan oprettes støjapp til måling af decibelniveauer med Apple Watch