Sådan kommer du nemt igennem din lange Netflix-liste

Sådan kommer du nemt igennem din lange Netflix-liste

23. januar 2019 0 Af Mathias

Netflix er god til at sørge for en masse ting at se, men sommetider føles det som om der næsten er for mange. Hvis du har svært ved rent faktisk at komme i gang med tingene på din liste – eller tager du dig selv i, at se de samme ting igen og igen – så kan disse tips hjælpe.

Der er større problemer i livet, det er klart, men lad ikke som om du har gjort nogle reelle fremskridt med at komme igennem din liste. Du finder endelig lidt tid til at slappe af på sofaen, men du sidder bare der, og stirrer på alle de film og tv-serier, ude af stand til at beslutte dig for hvad du skal se. Her er en systematisk måde hvorpå du faktisk kan klare dig igennem med at streame Everest. (Mens disse tips er fokuseret på Netflix, så gør den samme logik sig gældende på alle andre streamingtjenester.)

1) Lad være med at tilføje flere ting til din liste (For nu)

Netflix tilføjer konstant nye titler, men det betyder ikke at du behøver at tilføje dem alle sammen. For nu, indtil du kan få kontrol over din liste, så lov dig selv at du ikke vil tilføje mere. Bare rolig, bare fordi du ikke tilføjer noget med det samme, betyder det ikke at det vil forsvinde for evigt. Hvis Netflix fjerner noget fordi rettighederne udløber, så forsvinder det uanset om du har det på din liste eller ej. Så lad være med at tilføje ting for nu, og husk på, du kan altid søge efter noget hvis humøret strejker.

2) Find din “Netflix Albatros” og sorter i din liste

Nu hvor du har sat en stopper for floden af indkommende tv-serier og film, har du brug for at gribe en spand og begynde at smide de ting væk du aldrig kommer til at se alligevel. Det kan være svært at begynde på, så find det som Yahoo!’s tekniske klummeskribent kalder for din “Netflix Albatros”. Det er den ene film eller tv-serie som være været på din liste siden du oprettede din konto for flere år siden og som du stadig ikke er begyndt at se. Du bliver ved med at se på den og tænke, “Jeg har så meget lyst til at se den en dag,” men du gør det aldrig. (Det er nok ikke sket endnu, hvis du først tilmeldte dig Netflix i denne uge, men hvis du har set med fra udlandet, vil det sikkert være tilfældet.)

Artiklen fortsætter under annoncen

Du har måske set 100 andre ting, men af en eller anden grund forbliver denne filmoplevelse urørt. Sig farvel og fjern den fra din liste for altid. Hvis du ville se den, så havde du gjort det nu. Det er ikke forskelligt fra når du fjerner noget fra din huskeliste som du tilsyneladende aldrig får gjort. Der er helt klart ingen motivation, så hvorfor skal det fylde?

Nu hvor du har taget det første skridt, så sortér resten af din liste, nu du er i gang. Gennemgå hele listen og spørg dig selv “vil jeg virkelig se den nogensinde?” for hver eneste ting. Endnu bedre, hvis du ikke er 100% sikker på om du vil se noget, så fjern det for nu. Du vil sidde tilbage med den højest prioriterede liste af ting du rent faktisk har lyst til at se på nuværende tidspunkt.

3) Se kun en eller to serier af gangen

Med en prioriteret liste med ting at se, er det bedst kun at rette fokus på et par af dem. Du behøver ikke at se det helt ukontrolleret – selvom det sikkert er sjovt – bare fokusér på at se hver serie eller film færdig. Igen, ligesom en huskeliste, det er bedre hvis du fokuserer på en ting af gangen, i stedet for at gøre lidt her og der. Der føles godt at færdiggøre ting, selv hvis det bare er en film!

4) Fjern film/serier efter du har set dem færdig (eller når du mister interessen)

Det er en af de mest vigtige trin. Når du er færdig med nogle ting, så slet dem fra listen. Hvis du lader dem være på din liste, vil du bukke under for deres charme endnu engang og ende med at gense ting. Der er ikke noget galt i at gense ting, men hvis du er interesseret i at dække så stort et område som muligt, skal du ikke efterlade nogle fælder for dig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

På samme måde, hvis du begynder noget, og det bare ikke gøre noget for dig, så fjern det. Livet er kort, og den tid du har til at forkæle dig selv med herlige film og tv-serier er langt kortere. Spild det ikke på at se noget du egentlig ikke nyder. Nogle vil nok sige at du på det sociale plan kan drage fordel af at se populære ting, men det er ikke altid det værd. Husk på: At komme igennem din Netflix liste ikke handler om at se mere tv, det handler om at se de ting der vil gøre dig gladest på ugens dovne øjeblikke. Hav et åbent sind, men pin heller ikke dig selv.

Gentag dette system og du vil i sidste ende have en håndterbar, søgbar liste med ting at se. Ikke mere ubeslutsom stirren på din liste. Husk på, at pointen ikke er at bruge mere tid på at se Netflix, men rent faktisk at bruge din slap-af tid produktivt. Det er tid til endelig at se alle de ting du har lyst til