Sådan aktiveres End-to-End-kryptering på Zoom

18. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Efter et år med sikkerhedsproblemer og kontroverser er Zoom endelig ved at komme tilbage på sporet. Virksomheden har introduceret den længe ventede End-to-End-kryptering (E2E) på Zoom for både gratis og betalte brugere, hvilket er fantastisk. Tidligere havde Zoom indtaget et kontroversielt standpunkt om ikke at tilbyde E2E-kryptering til gratis brugere, men efter at have oplevet en reaktion på privatlivets fred, trak virksomheden hurtigt tilbage. Nu kan du aktivere End-to-End-kryptering på Zoom ved at validere din identitet via et telefonnummer. Med alt dette sagt, lad os gå videre og lære om Zooms E2E-kryptering, og hvordan du aktiverer den.

Aktivering af End-to-End-kryptering på Zoom

Vi har dækket aktivering af Zoom’s E2E-kryptering for både individuelle brugere og grupper og virksomhedsbrugere i forskellige afsnit. Vi har også nævnt nogle bemærkelsesværdige punkter, som du bør huske på. Brug indholdsfortegnelsen nedenfor til hurtigt at gå til det ønskede afsnit.

Bemærkelsesværdige punkter om Zoom’s E2E Encryption

Før du går videre til trinene, er der et par punkter, som du bør notere dig. Med E2E slået til vil du ikke kunne bruge mange af Zoom’s funktioner såsom cloud-optagelse, streaming, live-transskription, deltage før vært og meget mere. Brugerne vil heller ikke kunne deltage i et E2E-møde via det telefoniske medie.

Zoom siger, at da End-to-End-kryptering i øjeblikket er i Technical Preview, vil det tage mere end et år at bringe alle funktionerne med jernhård kryptering. Bortset fra det har både gratis og betalte brugere E2E-understøttelse, men gratis brugere skal bekræfte deres identitet via et mobilnummer eller skal tilføje en gyldig faktureringsmulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Tip til brug af Instagram-ruller på Android og iPhone som en professionel

Dernæst er End-to-End-kryptering på Zoom i øjeblikket kun tilgængelig på de officielle klienter. Grundlæggende er E2E-kryptering tilgængelig på de dedikerede apps til Windows, macOS, Linux, Android, iOS og Zoom Rooms. På nuværende tidspunkt er E2E-kryptering ikke understøttet på nettet. Desuden skal alle deltagere have E2E-kryptering aktiveret for at deltage i et E2E-møde.

Endelig er End-to-End-kryptering, som vi bemærkede i vores sammenligning af Zoom vs. Google Meet, den samme GCM-kryptering, som tidligere blev implementeret på Zoom. Denne gang genereres dekrypteringsnøglerne dog lokalt på brugernes computere – i stedet for på Zooms servere – som tidligere dekrypterede og administrerede nøglerne. Samtidig kan pakkerne kun dekrypteres i modtagerens ende, hvilket gør det til en sikker End-to-End-kanal.

Aktiver End-to-End-kryptering på Zoom for enkeltpersoner

1. Du kan kun aktivere End-to-End-kryptering på Zoom via webportalen. Så først skal du åbne siden Indstillinger på Zoom og gå til fanen “Meeting” (møde).

2. Her skal du rulle ned og aktivere toggle for “Allow use of end-to-end encryption” (Tillad brug af end-to-end-kryptering).

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Herefter bliver du bedt om at oplyse dit telefonnummer. Indtast det, og klik på “Send bekræftelseskode”.

4. Indtast derefter den engangskode, som du modtager på dit telefonnummer, og klik på “Verify” (Bekræft).

5. Endelig vil indstillingen for End-to-End-kryptering på Zoom blive aktiveret. Nu skal du blot vælge “End-to-End encryption” som standardkrypteringstype og klikke på “Save” (Gem). Du er færdig.

6. Du kan kontrollere, om Zoom-mødet er End-to-End-krypteret, ved at finde et grønt skjoldlogo i øverste venstre hjørne. Husk på, at GCM-kryptering også har et grønt skjold, men det har et flueben som tegn. Men når E2E er aktiveret, finder du et hængelåsesymbol inde i det grønne skjold sammen med en sikkerhedskode.

Læs også  Forudsigende Emoji-tastatur fungerer ikke i iOS 13? Her er løsningen
Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiver End-to-End-kryptering på Zoom for gruppe- og kontoadministratorer

1. Åbn Zooms indstillingsside ved at klikke på linket og gå til Account Management -> Account Settings Kontoadministration -> Kontoindstillinger.

2. Her skal du klikke på “Meeting” og gå til fanen “Security”. Aktiver nu toggle for “Tillad brug af end-to-end-kryptering”.

3. Vælg derefter “End-to-End encryption” som standardkrypteringstype og klik på “Save”.

4. Hvis du ønsker at gøre E2E-kryptering obligatorisk for alle brugere i din gruppe eller konto, skal du klikke på ikonet Lås for at bekræfte ændringerne. Det er det hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gør dine Zoom-møder sikre med E2E-kryptering

Sådan kan du altså aktivere End-to-End-kryptering på Zoom og gøre dine webmøder sikre mod alle former for sikkerhedsangreb. Da funktionen er i Technical Preview, er mange vigtige funktioner ikke tilgængelige, og det er forståeligt nok. Så jeg vil foreslå dig, at du kun bruger E2E-kryptering, når mødet er yderst fortroligt. For at få alle funktionerne skal du vente et godt stykke tid. Det var i hvert fald alt fra os. Du kan lære flere Zoom-tips og -tricks fra vores linkede artikel.