Sådan blokerer du sms’er på iPhone

18. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Spam-beskeder er en plage for alle mobilbrugere i verden. Ingen bryder sig om dem, og de fleste af os har i hvert fald én gang svovet højlydt over en spambesked. Men spammere er ubarmhjertige, og de kan være meget irriterende. Uanset om det er et mærke, der spammer dig med nye tilbud, som du er ligeglad med, eller en tilfældig person, der bliver ved med at sende dig sms’er uden nogen god grund, kan du her se, hvordan du blokerer sms’er på iPhone.

Blokér sms-beskeder på iPhone(iOS 14) i 2021

Apple har ikke haft en god SMS-filterfunktion i årevis. Men med udgivelsen af iOS 14 bragte virksomheden endelig nogle nyttige nye funktioner til iPhone. I denne artikel vil jeg diskutere de forskellige metoder, du kan bruge til at blokere sms’er i iOS 14.

Du skal have det nyeste iOS 14 installeret på din iPhone for at disse metoder kan fungere. Men bare rolig, næsten alle nye iPhone derude er kompatible med iOS 14. Så uanset om du har den nyeste iPhone 12 eller iPhone 12 Pro eller den gamle iPhone 7, iPhone 7 Plus eller endda iPhone 6s, vil du kunne følge med.

Bloker spam-beskeder på iPhone

  • Metode 1: Bloker spam-kontakt

De mest irriterende typer af beskeder derude er som regel bare spam-beskeder. Hvis du ligesom mig er irriteret over spam-beskeder, så fortvivl ikke. Her er et par ting, du kan prøve for at blokere spam-beskeder på din iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn den spambesked, du vil blokere, og tryk på afsenderens navn/nummer øverst. Her skal du trykke på knappen “Info”.

2. Tryk derefter igen på “Info” og derefter på “Bloker denne opkalder”.

Denne metode er nyttig, hvis du modtager mange spam-beskeder fra en enkelt afsender. Du behøver kun at blokere afsenderen, og du vil ikke modtage flere sms’er fra dem.

  • Metode 2: Filtrer spam-beskeder

Nu bruger spammere sjældent et enkelt telefonnummer til at reklamere for produkter og tilbud. Heldigvis kan du med iOS 14 i det mindste undgå at blive distraheret af sådanne beskeder.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. På din iPhone skal du gå til Indstillinger -> Beskeder -> Ukendt & Spam.

2. Her skal du aktivere indstillingen ‘Filter Unknown Senders’. Dette vil sortere meddelelser fra ukendte afsendere til en separat liste på din iPhone.

Læs også  Sådan installeres Android 11 Developer Preview på din Pixel

Begge disse metoder er nyttige, men i sidste ende er det bedste skridt, du kan tage, at tale med din telefonselskab. Du kan bede din udbyder om at hjælpe dig med at blokere spam-beskeder på din iPhone, og forhåbentlig kan de hjælpe dig.

Blokér markedsføringsbeskeder på iPhone

Da jeg begyndte at bruge min iPhone XR, havde jeg stort set accepteret min skæbne med markedsføringsbeskeder. Det skyldes, at iOS ikke havde nogen god måde at stoppe disse meddelelser fra at genere mig. På Android-telefoner kunne jeg bruge SMS-organisatorer fra tredjepart og få styr på tingene, men den mulighed findes ikke på min iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Metode 1: Brug det native SMS-filter i iOS 14

Heldigvis er der med iOS 14’s nye funktioner til meddelelser nu en måde at gøre markedsføringsbeskeder mindre irriterende på. Følg nedenstående trin for at blokere markedsføringsbeskeder på din iPhone:

1. Gå til Indstillinger -> Beskeder -> Ukendt og spam.

2. Sørg for, at du har aktiveret “Filtrer ukendte afsendere”. Vælg derefter indstillingen “SMS-filter” på listen nedenfor.

Denne funktion får din iPhone til at filtrere spam- og markedsføringssms’er fra, så du ikke får notifikationer om dem. Det er en ganske fornuftig løsning på problemet. Jeg har brugt dette filter på min iPhone XR, siden iOS 14 beta blev udrullet, og det fungerer fint.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Metode 2: Brug SMS-filter-apps fra tredjepart

Det indbyggede SMS-filter i iOS 14 på din iPhone er ikke det bedste til at fange spam og markedsføringsbeskeder. Men du kan nu downloade SMS-filtre fra tredjeparter på iOS. Truecaller (gratis) har f.eks. sit eget SMS-filter, som du kan bruge i iOS 14 på din iPhone 6s og derover for at undgå unødvendige sms’er.

1. Gå til Indstillinger -> Beskeder -> Ukendt & Spam.

  • Sørg for, at du har aktiveret skifteknappen ‘Filter ukendte afsendere’. I stedet for SMS-filter skal du derefter vælge ‘Truecaller’ fra listen nedenfor.

Det er godt. Men sørg for, at du bruger et SMS-filter fra et firma, du har tillid til. Hvorfor, spørger du? Som du kan se på billedet nedenfor, vil Truecaller-filteret ved at aktivere det modtage tekst, vedhæftede filer og afsenderoplysninger i SMS- og MMS-beskeder, hvis du aktiverer det. Det er bestemt mange personlige oplysninger, der skal deles med denne tredjepartsapp. Som sådan bruger jeg ikke Truecaller SMS-filteret, da jeg er paranoid med hensyn til mit privatliv, men sørg for, at du også kun deler data med udviklere, du stoler på.

Læs også  Sådan føjes billedtekst til billeder og videoer i iOS 14 og iPadOS 14

Bloker sms-beskeder fra en bestemt kontakt

Spam-beskeder og markedsføringsbeskeder er helt sikkert de mest irriterende. Der er dog tidspunkter, hvor du kan krydse vejene med irriterende personer, en person, som du ikke længere ønsker at være i kontakt med, eller hvis en tilfældig kontakt sender dig beskeder. I dette tilfælde kan du her se, hvordan du blokerer sms-beskeder fra visse personer på iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn chatten fra den person, du ønsker at blokere, tryk på vedkommendes navn, og tryk derefter på “Info”

2. Tryk derefter på ‘Info’ igen og derefter på ‘Blokér denne opkalder’.

Denne metode vil blokere personen fra at sende dig beskeder og foretage telefonopkald eller FaceTime-opkald til din iPhone. Det er den nemmeste måde, du kan blokere en bestemt kontaktperson fra at sende beskeder til dig på din iPhone.

Hold din iPhone-indbakke fri for spam-beskeder

Selv om det er irriterende, at vi stadig skal gå igennem alt dette besvær for at stoppe spam-beskeder på vores iPhones, er det rart, at Apple arbejder på at gøre funktionen til at filtrere beskeder bedre. Med iOS 14 kan du nemt blokere afsendere eller bruge indbyggede eller tredjeparts SMS-filtre til at blokere indgående spam-beskeder på din iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er du også irriteret over spam-beskeder? Hvilken SMS-filter-app bruger du på din iPhone? Lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du er bekymret for dine personlige oplysninger, kan du også læse vores dybdegående guide om, hvordan du forbedrer sikkerheden og privatlivets fred i iOS 14.