Sådan bruger du Apple TV’s nye iPhone-baserede farvebalancefunktion

20. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Apple præsenterede for nylig en opdatering af Apple TV 4K, komplet med en ny Siri-fjernbetjening og nye funktioner. Blandt disse nye funktioner er en farvebalanceindstilling, der hævder at få farverne på dit tv til at se så gode ud som muligt. Så hvis du har købt et nyt Apple TV 4K eller opdateret et gammelt Apple TV til tvOS 14.5, skal du følge disse trin for at aktivere og bruge Apple TV’s nye iPhone-baserede farvebalancefunktion.

Brug Apple TV’s farvebalancefunktion til forbedret billedkvalitet

Hvordan fungerer funktionen?

Før vi ser på, hvordan du kan bruge den nye farvebalancefunktion, skal vi se, hvad den nye funktion er, og hvordan den fungerer.

Grundlæggende kan du med det nye Apple TV 4K (og med tvOS 14.5-opdateringen) nu bruge din iPhone til at kalibrere farverne på din tv-skærm. Med denne funktion bruger dit Apple TV TrueDepth-kamerasystemet (herunder selfiekameraet, Face ID og andre sensorer) på din iPhone til at kontrollere dit tv’s farveindstillinger. tvOS bruger disse oplysninger til at justere farverne, så indholdet ser bedre ud på dit Apple TV.

Det er ret godt, og selv om det ikke kommer til at fungere lige så godt som professionelle kalibreringsværktøjer, er det helt sikkert noget, der vil vise sig nyttigt for folk, der ønsker bedre farver på deres tv uden at skulle igennem besværet med en komplet kalibrering af professionel kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Liste over iPhones, der er kompatible med Apple TV’s farvebalancefunktion

For at bruge denne nye funktion skal du bruge en kompatibel iPhone, der kører iOS 14.5 eller nyere. Her er de iPhone-modeller, som du kan bruge til farvebalancering af dit Apple TV.

 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
Læs også  Sådan opsiger du Tinder Gold-abonnementet

Også, er det vigtigt at vide, at du skal bruge Apple TV (2015) eller nyere og tvOS 14.5 eller nyere for at kunne bruge funktionen til farvebalance. Apple råder også brugerne til at slå stærkt mættede billedtilstande, f.eks. levende eller sport, fra på deres tv før testen.

Sådan bruger du Apple TV’s iPhone-baserede farvebalancefunktion

1. På dit Apple TV skal du gå til Indstillinger -> Video og lyd -> Farvebalance under afsnittet Kalibrering.

2. Du vil derefter se en meddelelse blive vist på din iPhone. Hvis du ser meddelelsen “Ikke påkrævet” dukke op på din skærm, har dit Apple TV ikke brug for farvekalibrering.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Drej nu din iPhone rundt, så frontkameraet vender mod skærmen på dit tv. Sørg for, at telefonen er centreret inden for den ramme, der vises på tv-skærmen, og hold den der.

4. I løbet af et par sekunder justerer dit Apple TV farveindstillingerne til dit tv. Du kan bruge indstillingen “Vis resultater” for at se før- og efterresultaterne af farveindstillingerne. På den måde kan du se, hvor stor en forskel farvekalibreringsprocessen har gjort på din tv-skærm. Så det er en funktion, der gør det muligt for dig at nyde de bedste Netflix-film eller andet indhold på videodelingssider med forbedrede farver. Image Courtesy:

Kalibrer nemt farverne på dit Apple TV

Flere mennesker klager over, at denne nye funktion ikke er i nærheden af det, som professionelle kalibreringsværktøjer tilbyder. Det er måske sandt, men de overser pointen. Grunden til, at denne funktion findes, er, at en gennemsnitsforbruger ikke har viljen eller knowhow til at bruge professionelle værktøjer til at kalibrere farverne på sit tv. Men ved hjælp af denne metode behøver du kun et par sekunder og et Apple TV og en iPhone for at se bedre farver på dine tv’er, hvilket er en win-win. Hvad er dine tanker om farvekalibreringsfunktionen på Apple TV? Lad os vide det i kommentarerne.

Læs også  Sådan finder du din offentlige og lokale IP-adresse på Windows eller Mac
Artiklen fortsætter under annoncen