Sådan tilpasses sidevognindstillinger i macOS Catalina

27. august 2020 0 Af Mathias

Selvom iPad muligvis ikke er en bærbar computer-dræber for mange endnu, er tabletten kommet meget tæt på endelig at indsætte det krav med introduktionen af iPadOS. Den nye iPadOS bringer et enormt sæt funktioner, som brugerne er blevet forelsket i. Til at begynde med tilbyder den nyeste iteration af iPadOS en indfødt måde at spejle indhold på Mac og også gøre iPad til en anden skærm til ekstra skærmejendomme. Det kan komme godt med i forskellige situationer som fotoredigering og tegning. For bedre kontrol kan du endda tilpasse Sidecar-præferencer i macOS Catalina på din Mac. Hvis du føler behov for at finjustere det i henhold til din arbejdsgang, så lad mig gå igennem de hurtige trin.

Sådan tilpasses sidevognindstillinger på Mac

En af de bedste ting ved Sidecar er evnen til at lade dig bruge Touch Bar på din iPad. Har du ikke en MacBook med Touch Bar-understøttelse? Intet problem. Selvom din macOS-enhed ikke har Touch Bar, har du den luksus at prøve hænderne på din iPad-skærm. Og det også på en typisk Apple-måde.

Hvad mere er, Sidebar tilbyder også Apple Pencil-integration, så du kan bruge den digitale pen som et musealternativ til at klikke og vælge emner. Men for at få mest muligt ud af din stylus skal du aktivere dens nyttige gest fra Sidecar-præferencer. Når det er sagt, er det tid til at komme videre med guiden!

1. Klik på Apple-menuen øverst til højre på skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Apple Menu

2. Vælg nu Systemindstillinger i menuen.

Choose System Preferences

3. Vælg derefter præferenceruden Sidevogn .

Læs også  Sådan ekskluderes filer og mapper fra Windows Defender
Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Sidecar icon

4. Derefter har du flere muligheder at vælge imellem:

Vis / skjul sidepanel

Med sidebjælke kan du hurtigt få adgang til almindeligt anvendte kontroller såsom Skift, Kommando og andre modifikationstaster fra siden af din iPad-skærm. Desuden har du også mulighed for at vise det til venstre eller højre og endda lægge det væk, hvis du ikke finder det nyttigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize Sidebar on Mac

For at skjule sidebjælken fjern markeringen i afkrydsningsfeltet til venstre for indstillingen Vis sidebjælke . Og brug rullemenuen til at få den til at vises til højre eller venstre.

Show hide sidebar on iPad

Vis / skjul berøringslinje

En anden bemærkelsesværdig funktion ved Sidecar er, at den lader dig bruge Touch Bar på din iPad, selvom din Mac ikke understøtter Touch Bar. Da mange macOS-apps tilbyder Touch Bar-kontroller, kan du fremskynde dit arbejde ved hjælp af de praktiske kontroller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis du ikke gør det Se Touch Bar på din iPad, sørg for, at appen indeholder Touch Bar-kontrol. Desuden skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet “Skærme har separate rum” er markeret i Systemindstillinger -> Mission Control.

Igen kan du bruge Sidebjælkeindstillinger til at slå Touch Bar fra og endda ændre dens position. For at skjule det skal du fjerne markeringen i feltet . For at ændre position skal du klikke på rullemenuen og derefter vælge på øverst / nederst.

Show:hide touch bar on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktivér / deaktiver dobbeltklik på Apple Pencil (2. generation)

Dobbeltklik gestus er hvad du har brug for at øge din produktivitet, mens du bruger andengen Apple Pencil. For eksempel kan du dobbeltklikke på den nederste del af den digitale pen for at skifte mellem det aktuelle værktøj og viskelæderet, vise farvepalette og mere.

Læs også  Sådan reduceres automatisk den høje hovedtelefonlyd i iOS 14 og iPadOS 14

Dobbeltklik er som standard deaktiveret i Sidevognen. Du kan dog aktivere det ved at markere afkrydsningsfeltet til venstre for “Aktiver dobbeltklik på Apple Pencil”.

Show:hide touch bar on Mac

Finjuster sidevogn i tråd med din arbejdsgang

Nu hvor du ved, hvordan du tilpasser sidebjælkeindstillinger, skal du få mest muligt ud af det for at forbedre din oplevelse. Da vi taler om iPadOS, vil jeg gerne være opmærksom på nogle af de bemærkelsesværdige funktioner som Safari-downloadmanager, lynlås- / udpakningsværktøj til Files-appen og mappedelingsfunktionaliteten i Notes-appen. Tjek dem ud, hvis du endnu ikke skal løse dem på din iPad.

Artiklen fortsætter under annoncen