Sådan afinstallerer du apps ved hjælp af Windows Package Manager (Winget)

20. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Windows Package Manager blev første gang præsenteret på Build 2020 sidste år og er et værktøj, som Microsoft har udviklet for at forenkle installationsprocessen for apps. Mens vi har set fremragende tredjepartsløsninger som Winstall til masseinstallation af Windows 10-apps ved hjælp af Winget, har Microsoft nu tilføjet muligheden for at lade brugerne bruge Winget til at afinstallere software. Det er dog stadig en eksperimentel funktion. I denne artikel får du at vide, hvordan du aktiverer Windows Package Manager lige nu og bruger Winget til at afinstallere apps.

Afinstaller apps ved hjælp af Windows Package Manager

1. Hvis du ikke har installeret Winget endnu, skal du gå til Wingets GitHub-repositorium på GitHub for at downloade og installere det.

2. Når det er installeret, skal du åbne Powershell/ Command Prompt ved hjælp af Windows-søgningslinjen. Du skal klikke på “Run as Administrator” (Kør som administrator) for at åbne vinduet.

3. Skriv derefter “winget features” for at sikre dig, at det er korrekt installeret. Denne kommando viser dig også listen over eksperimentelle funktioner, og de er som standard deaktiveret. Du kan se status “Disabled” ved siden af hver funktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. For at aktivere afinstallationsfunktionen på Winget skal du skrive kommandoen ‘winget settings’ i Powershell. Du vil nu bemærke, at en .json-fil åbnes i din standardteksteditor.

4. Vi vil aktivere to eksperimentelle funktioner – afinstallere og liste. Mens førstnævnte hjælper dig med at afinstallere apps, viser sidstnævnte dig listen over installerede apps på din pc. Når teksteditoren åbnes, indsætter du følgende tekst i filen settings.json, og gem den. “experimentalFeatures”: { “uninstall”: true, “list”: true },

Læs også  Sådan blokeres udklipsholderadgang på Android

5. Brug nu kommandoen “winget list” for at se listen over installerede programmer på din Windows 10-pc.

6. Du kan nu bruge ‘winget uninstall ‘ til at afinstallere programmet ved hjælp af Windows Package Manager. Husk, at du skal tilføje appens navn i dobbelte anførselstegn, hvis der er mellemrum i navnet. Kommandoen for at afinstallere Microsoft To Do ville f.eks. være: winget uninstall “Microsoft To Do”

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Når du har indtastet kommandoen til afinstallation, vises en statuslinje med teksten “Starting package uninstall…” i Powershell-vinduet. Du vil se en meddelelse “Afinstalleret med succes”, når statuslinjen når 100 %. Den ønskede app er ikke længere tilgængelig på din Windows 10-pc.

Brug Winget til at afinstallere software på Windows 10

Sådan kan du afinstallere apps og software ved hjælp af Winget på din Windows 10-pc. Det er uden tvivl en velkommen tilføjelse, især for brugere, der er vant til kommandolinjeinterfacet. Hvis du foretrækker at gå den gammeldags vej, kan du tjekke vores artikler om, hvordan du afinstallerer indbyggede apps, generelle instruktioner til afinstallation af apps for at rydde op på din Windows 10-pc. Kommandolinjeinterfacet er ikke alles kop te, og du kan også bruge den bedste gratis afinstallationssoftware til Windows 10.