Sådan kontrollerer du strømudgangen for USB-porte i Windows 10
21. juni 2021Mange typer enheder, herunder eksterne harddiske, printere og andre perifere enheder, forsynes med strøm via USB-portene på din computer. USB-porten er også praktisk til opladning af tilbehør som smartwatches, TWS-øretelefoner og andre ting. Så det er nogle gange vigtigt at vide præcis, hvor meget strøm USB-portene på din bærbare eller stationære Windows 10-computer kan levere. For at hjælpe dig med det, er her en detaljeret vejledning i, hvordan du kan kontrollere strømudbyttet fra USB-porte på din Windows 10-computer.
Kontroller strømudgangen for en USB-port i Windows 10
En USB-port med lavt strømoutput vil ikke kun tage lang tid om at oplade telefoner eller høretelefoner, men kan også undlade at levere nok strøm til, at andre perifere enheder kan fungere korrekt. Heldigvis er det nemt at måle strømudgangen for en USB-port på din Windows 10-pc. Sådan gør du det:
Tjek USB-strømudgang ved hjælp af Windows Enhedshåndtering
Windows 10 tilbyder en indbygget metode til at kontrollere den aktuelle strømtilstand for alle USB-porte på computeren. For at kontrollere det skal du gå over i Windows Enhedshåndtering.
- For at åbne Windows Enhedshåndtering skal du gå til Kontrolpanel -> Enhedshåndtering.
Bemærk: Hvis du ikke kan finde Enhedshåndtering, skal du skifte til visningen “Små ikoner” i Kontrolpanel ved at klikke på rullemenuen “Vis ved” i øverste højre hjørne. Ellers kan du søge efter “Enhedshåndtering” i Windows’ søgefelt.
- I vinduet Enhedshåndtering skal du rulle ned og dobbeltklikke på “Universal Serial Bus controllers“.
- Her kan du se en liste over alle de tilgængelige USB-porte på din pc. Dobbeltklik på ‘USB Root Hub‘, ‘USB Composite Device‘ eller ‘Generic USB Hub‘ for at åbne vinduet ‘Properties‘ for den pågældende port.
- I det nye popup-vindue skal du gå til fanen ‘Details‘. Klik nu på rullemenuen under Egenskab, rul ned, hvis det er nødvendigt, og vælg ‘Strømdata‘.
- Du vil nu se Microsofts strømklassificering for den pågældende USB-port under overskriften ‘Current Power State’. Den bør spænde fra D0 (maksimum) til D3 (dvaletilstand). Hvis listen “Power Capabilities” viser D2 og D3 som “Supported” (understøttet), betyder det, at ethvert perifert udstyr, der er tilsluttet den pågældende port, kan sætte pc’en i dvale eller vække den fra dvale.
Brug af software fra tredjepart
Der findes flere tredjepartsprogrammer, som lader dig kontrollere USB-egenskaberne i Windows 10. Det bedste til opgaven er dog NirSofts USBDeview (gratis). Det er et bærbart værktøj, der viser alle USB-enheder, der i øjeblikket er tilsluttet din computer, samt alle USB-enheder, du tidligere har brugt.
- Download USBDeview fra linket ovenfor, og start det op. Når du har gjort det, får du vist en liste over alle USB-porte på din computer. Softwaren vil også vise en komplet liste over alle de USB-enheder, du nogensinde har brugt til din Windows 10-pc. De aktuelt aktive porte vil være fremhævet med grønt.
- Dobbeltklik på målenheden/USB-porten for at få flere oplysninger om den. Oplysningerne omfatter, hvornår porten sidst blev brugt, om det er sikkert at trække stikket ud af en tilsluttet enhed (hvis der er nogen), tilgængelig strømudgang osv. Denne metode fortæller dig den nøjagtige strømudgang for USB-porten på din Windows 10-computer.
Brug af specialiseret hardware
Endelig kan du også bruge dedikeret hardware til at kontrollere strømudgangen for USB-portene på din computer. Du kan stole på USB-voltmålere til at måle indgangsspænding, strøm, effekt, kapacitet og energi for porten. Disse koster typisk mellem 5 og 25 USD (350 – 1000 Rs.) og er kompatible med telefoner, powerbanks osv.
Se USB-voltmålere på Amazon.
Mål USB-effektudgang på din Windows 10-pc
Det er nyttigt både ud fra et brugervenligheds- og sikkerhedssynspunkt at vide, hvordan man måler strømudgangen for USB-porte på din Windows 10-pc. Nu hvor du ved, hvordan du gør det, bør du lære mere om USB 3.2-standarden, og hvordan den adskiller sig fra USB 3.1. Læs også alle detaljer om USB4-protokollen, som understøtter DisplayPort 2.0, 8K HDR og endda 16K (15360×8460) 60 Hz-skærme (15360×8460).