Sådan skjuler du status “aktiv” på Facebook (Android, iOS og web)

6. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Er du træt af at modtage tåbelige beskeder fra dine Facebook-venner, hver gang du går på nettet? Så er du kommet til det rette sted. For i denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan forhindre, at dine venner ved, hvornår du er online på Facebook. Vi vil lære dig, hvordan du skjuler din “Aktiv”-status på Facebook (Android, iOS og på nettet) for at undgå uopfordrede beskeder fra venner, når du er online. Det betyder, at vi vil vise dig, hvordan du kan slå den grønne prik fra, der vises på din Facebook-profil.

Skjul ‘Aktiv’ status fra venner på Facebook (2021)

Hvordan ved dine venner nu, at du er kommet online? Og hvad betyder den grønne prik på Facebook? Jo, den grønne prik angiver, at brugerens online-status. Det betyder, at brugeren er aktivt online på den sociale medieplatform lige nu. Udover den grønne prik på Facebook kan du måske se en grå halvmåne, der betyder, at de er online, men inaktive, og en tom grå cirkel repræsenterer en offline-status. Den grå cirkel indikerer, at brugeren har slået sin chat fra.

Denne artikel viser dig, hvordan du kan stoppe med at reklamere for din online-status (den grønne prik ved siden af dit profilbillede) over for dine Facebook-venner. Det kan du gøre enten fra Facebook-webstedet ved hjælp af en hvilken som helst webbrowser eller via Facebook-mobilappen på Android og iOS. Så lad os uden yderligere forsinkelse se, hvordan du kan skjule din “Aktiv”-status for Facebook-venner på nettet, Android og iPhone.

Slå grøn prik fra på Facebook På nettet

  • Log ind på Facebook (link til hjemmesiden), og klik på Messenger-ikonet i venstre sidebar på forsiden.
  • Tryk nu på menuknappen med tre prikker i øverste højre hjørne af Messenger-vinduet, og gå til “Indstillinger“.
Læs også  Sådan deaktiveres forslag til Siri-låseskærm på iPhone
  • I den valgmenuen, der dukker op, skal du klikke på “Slå aktiv status fra”.
  • Vælg nu din foretrukne indstilling for at skjule din aktive status på Facebook. Til sidst skal du trykke på “OK” for at gemme din indstilling. Som du kan se, valgte jeg at slå Aktiv status fra for alle mine kontakter.

Bemærk: Du kan enten slå Aktiv status fra for alle kontakter eller kun for de mest irriterende eller irrelevante kontakter. Hvis du vil sætte kontakter på en hvidliste og blokere for, at alle andre kan se din onlinestatus, skal du vælge mulighed 2 (Slå aktiv status fra for alle kontakter undtagen…). Hvis du derimod vil slå aktiv status fra for nogle kontakter, skal du vælge mulighed 3 (Slå aktiv status fra for kun nogle kontakter…). I begge tilfælde skal du indtaste navnene på de ønskede kontakter og trykke på “OK”, når du er færdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Android

  • Åbn Facebook-appen på din Android-enhed, og tryk på Messenger-ikonet øverst til højre i hjørnet. Du skal have messeneger-appen (gratis) installeret for at dette kan fungere. I Messenger-appen skal du gå til “Chats“.
  • På det næste skærmbillede finder du dine Messenger-indstillinger. Vælg “Aktiv status” og slå derefter “Vis når du er aktiv” fra på den næste side. Det vil slukke for den grønne prik, der vises ved siden af dit navn på Facebook.
  • På bekræftelses-pop-up’en skal du trykke på “Slå fra” for at skjule din Aktive status på Facebook.

Som du kan se, har du nu med succes skjult din Aktive status på Facebook via Android-appen.

Læs også  Sådan tillades utroede genveje i dit bibliotek på iOS 13 og iPadOS 13

På iOS (iPhone og iPad)

  • Start Facebook-appen på din iPhone eller iPad, og tryk på hamburgermenuen (tre parallelle linjer) i nederste højre hjørne af skærmen. Udvid nu afsnittet “Indstillinger og privatliv” og vælg “Indstillinger“.
  • Under underafsnittet Privatliv skal du vælge “Aktiv status” og slå “Vis, når du er aktiv” fra på næste side. Bekræft, når du bliver spurgt.

Tillykke. Du har nu skjult din status Aktiv på Facebook ved hjælp af iOS-appen på din iPhone. Dine Facebook-venner vil ikke længere se en grøn prik på dit profilbillede, selv når du er online og aktivt surfer på det sociale netværk.

Skjul online-status (grøn prik) på Facebook for at fremstå offline

Facebook er berygtet for sine mange brud på privatlivets fred, men folk bliver ved med at bruge det på trods af kampagnerne Slet Facebook. Så hvis du også bruger Facebook, men er irriteret over spærrefladen af uopfordrede beskeder, kan du bruge denne vejledning til at skjule din aktive status for venner på platformen. Hvis du vil gå endnu længere, kan du vælge at slette Facebook for at reducere sporing og forbedre dit privatliv på nettet. Hvis du derimod elsker at interagere med venner og familie på Facebook, kan du aktivere mørk tilstand på Android og iOS for at give dine øjne en tiltrængt lettelse, mens du sms’er.

Artiklen fortsætter under annoncen