Sådan installeres AppImage-programmer på Chromebook

29. juli 2020 0 Af Mathias

Hvis du er ny på Chromebook, vil jeg varmt anbefale dig at konfigurere Linux på Chrome OS. Det giver dig mulighed for at bruge mange desktop-klassen apps, som simpelthen intet findes i Chrome OS. Den traditionelle måde at installere apps på Linux er gennem terminalen, men i nogle tilfælde tilbyder udviklere også et bærbart AppImage-installationsprogram. Populære Linux-apps som Krita og Shotcut kommer i appImage-pakken, og de er super praktiske. Du skal bare dobbeltklikke på AppImage-filen, og programmet vil være i gang. Hvor cool er det? Så hvis du vil installere AppImage-programmer på Chromebook, skal du blot følge denne vejledning, så er du klar.

Kør AppImage-programmer på Chromebook

Der er to måder at køre AppImage-programmer på Chromebook på. Du kan enten bruge en Linux filhåndtering til at køre programmet eller bruge terminalen. Den første metode er lidt lang, men den er meget praktisk , når du først har konfigureret alt. Den sidstnævnte metode er imidlertid en hurtig måde at køre AppImage-programmer på, men du bliver nødt til at fikle med kommandoer. I det hele taget, her viser jeg begge metoder, så du nemt kan vælge en.

  • Brug af Linux File Manager

1. Der er mange filadministratorer til Linux, men Jeg vil anbefale Nautilus . Det er enkelt og fungerer ret godt. Så først skal du installere Nautilus filhåndtereren ved at køre kommandoen nedenfor på terminalen.

 sudo apt-get install nautilus 

Run AppImage Programs on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Når du har gjort det, skal du åbne Chrome OS-launcher og se efter mappen Linux apps . Det sidder normalt på den første side. Åbn nu appen “Filer”. Dette er den Nautilus filhåndtering, vi lige har installeret.

Læs også  Sådan aktiveres Google Chrome Pop-up Blocker

Run AppImage Programs on Chromebook

3. Derefter skal du downloade AppImage-programmet og flytte det til afsnittet “Linux-filer” . Du kan gøre det fra standardfilen “Filer” i Chrome OS.

files app

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Åbn nu Linux-filappen (Nautilus) og højreklik på AppImage-programmet. Derefter klikker du på “Egenskaber” .

permissions

5. Gå til fanen “Tilladelser” og aktivere afkrydsningsfeltet “Udfør” . Nu er AppImage-programmet klar til at blive udført.

Artiklen fortsætter under annoncen

permissions

6. Til sidst dobbeltklikker du på AppImage-programmet og voila, der har du det. AppImage-programmet kører ligesom på Chromebook. Nu og ikke behøver du ikke at udføre alle disse trin. Bare dobbeltklik, så åbnes programmet. Følg instruktionerne fra trin 3 for nye programmer.

Run AppImage Programs on Chromebook

  • Brug af Linux-terminalen

1. Hvis du hurtigt vil køre et AppImage-program på Chromebook, er Linux Terminal den bedste måde at gøre det på. Først skal du flytte AppImage-programmet til afsnittet “ Linux-filer” ved hjælp af appen Filer.

Artiklen fortsætter under annoncen

files app

2. Dernæst kopierer du hele navnet på filen inklusive . AppImage udvidelse. Du kan også omdøbe det til noget kortere, så du nemt kan indtaste det på terminalen.

Run AppImage Programs on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Åbn nu Linux Terminal og type chmod a + x . Giv derefter et mellemrum og indsæt det filnavn, du kopierede ovenfor. Det ser sådan ud. Nu skal du trykke på Enter, og det vil gøre programmet eksekverbart. Bemærk, at det ikke udsender noget.

 chmod a + x Shotcut-200412.glibc2.14-x86_64.AppImage 

Run AppImage Programs on Chromebook

4. Efter at have gjort det, skal du nu indtaste ./ og indsæt programnavnet igen uden nogen plads . Sådan ser det ud.

 ./ Shotcut-200412.glibc2.14-x86_64.AppImage 

Run AppImage Programs on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Endelig skal du trykke på Enter, og AppImage-applikationen kører øjeblikkeligt på Chromebook. Nu skal du bare gentage trin 4 for at køre programmet. For nye programmer skal du dog gøre det eksekverbart først ved at følge trin # 3.

Læs også  Sådan skjules dine skjulte fotos i Apple Photos-appen på iPhone

Run AppImage Programs on Chromebook

Brug appImage-programmer på Chromebook ligesom det

Så det er sådan du kan installere AppImage-programmer på Chromebook. Vi har tilbudt to metoder, og begge er let og ligetil. Men hvis du ikke kender terminalen godt, ville den første metode være min anbefaling. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du vil finde de bedste Linux-apps til Chromebook, skal du gennemgå den linkede artikel. Du kan også klikke på linket for at få flere oplysninger om Chrome OS tip og tricks.

Artiklen fortsætter under annoncen