Fitbit arbejder måske på en helt ny slags wearable

7. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Googles Fitbit sælger allerede en række wearable-enheder, som bør være på alles liste, hvis man leder efter gadgets til helbredsregistrering. Fra fitness-trackere til smartwatches er Fitbit et alternativ for købere, der leder efter en enhed, der ikke er et Apple Watch. Fitbits næste opfindelse kan være en smart ring, der tilbyder et par funktioner, som du ikke finder på nogen af de håndledsbårne enheder derude:

Ringen kunne understøtte sporing af specifikke biometriske data, som f.eks. iltmætning i blodet (SpO2) og blodtryk. Disse funktioner er allerede tilgængelige fra nogle smarte enheder. Apple Watch 6 leveres med et indbygget pulsoximeter, men sensoren er ikke så pålidelig som traditionelle modeller. Watch har dog ikke en blodtrykssensor.

Det er vigtige parametre, som det er vigtigt at holde øje med løbende. Passiv kontrol af blodtrykket ville hjælpe patienterne med at overvåge deres tilstand bedre end tidligere. Lægerne kunne yderligere finjustere behandlingen på baggrund af de ekstra datapunkter. Iltmætning er et afgørende element at overvåge under pandemien, men også i andre sammenhænge.

Enheden kan også måle pulsen og glukoseniveauet, forklares det i et patent. Sidstnævnte ville være en game-changer for branchen. Men det nye Fitbit-patent fokuserer mest på SpO2-målinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fitbit smart ring-løsningen

En Fitbit smart ring udstyret med sådanne sensorer ville være en god tilføjelse til ens arsenal af sporingsenheder. Gadgetet kunne bæres kontinuerligt sammen med andre. Eller den kunne kun fungere om natten, mens andre enheder genoplades. Det er også den tid, hvor folk er mindre tilbøjelige til at være opmærksomme på ændringer i deres sundhedsparametre.

Læs også  Bedste Mini PC i 2022

Bevægelsessensorer indbygget i enheden kunne bruges til at instruere gadget’en om, hvornår den skal indsamle data. De vil kunne bestemme det rette tidspunkt for indsamling af sundhedsparametre, f.eks. når bæreren sidder stille.

Enheden vil bruge fotodetektorsensorer til at støtte den transmissive undersøgelse af blodets iltindhold. Disse aflæsninger vil være mere nøjagtige end de sensorer i håndledsapparater, der analyserer reflekteret lys. Ringen vil fungere som et traditionelt pulsoximeter. Den ville fortolke lysaflæsninger, efter at lyset passerer gennem fingeren og når den anden side.

Fitbit-smartringen ville parre sig med en smartphone via Bluetooth eller NFC og videregive aflæsningerne til appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er uklart, hvornår og om Googles Fitbit-arm vil lave en smartring med så avancerede indbyggede sensorer. Men det nye Fitbit-patent beviser virksomhedens interesse for netop denne teknologi.

Fitbits smart ring-patent giver forskellige designmuligheder for wearable. Ringen kunne passe til en almindelig finger, mens der kunne skabes en større enhed til tommelfingeren. En kombination af ringe er også en mulighed, hvor hver enhed tjener et bestemt formål.

Det er for tidligt at sige, hvor meget en Fitbit smart ring ville koste. Enheden ville konkurrere direkte med gadgets som Oura Ring til 300 dollars. Enheden måler hjertefrekvens, hjertevariabilitet, åndedrætsfrekvens og kropstemperatur om natten.

Artiklen fortsætter under annoncen