Windows 10 Media Creation Tool: Hvordan bruger du det?

7. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

På trods af sine mangler er Windows 10 et ret kraftfuldt og alsidigt desktop OS. For nylig tilføjede Microsoft Eco-tilstand til Windows 10 for at holde batteritiden i skak. I modsætning til Windows 7 behøver du heller ikke længere at opdatere driverne manuelt i Windows 10, hvilket er en stor lettelse. Der er simpelthen mange gode grunde til, at en bruger bør skifte til Windows 10. Så hvis du bruger Windows 7, 8 eller 8.1, kan du bruge Windows 10 Media Creation Tool til at opgradere din pc til Windows 10. Udover det kan du lære, hvordan du bruger Windows 10 Media Creation Tool til at opdatere Windows 10 til den nyeste build uden ventetid. For ikke at nævne det, kan du også bruge dette værktøj til at oprette et bootbart Windows 10 USB-drev til Windows 10. Så på den baggrund, lad os springe direkte ind.

Forklaret: I denne artikel har vi lagt vægt på, hvordan du bruger Windows 10 Media Creation Tool til at opgradere ældre pc’er eller flytte til et helt nyt Windows 10 build, såsom den nyligt lancerede Windows 10 21H1-opdatering. Så hvis du ikke har nogen idé om dette smarte Windows-installationsværktøj, har vi også inkluderet en lille forklaring.

  • Hvad er Windows 10 Media Creation Tool?

Windows 10 Media Creation Tool er et officielt værktøj fra Microsoft til opdatering af Windows-operativsystemet til den nyeste Windows 10-version. Værktøjet er ikke begrænset til Windows 10-brugere, men Windows 7-, 8- og 8.1-brugere kan også bruge det til at opgradere til Windows 10, hvis de har en autentisk licens. Og hvis du allerede har Windows 10, kan du med dette værktøj installere det nyeste build.

F.eks. er Windows 10 21H1-opdateringen (maj 2021) netop blevet frigivet, men du kan ikke hente den fra Windows Settings lige nu. I første omgang bliver opdateringen kun rullet ud til et lille antal brugere. Så hvis du vil prøve den, skal du manuelt installere opdateringen ved hjælp af Windows 10 Media Creation Tool. Det bedste er, at det ikke rører nogen af dine filer og installerer den nyeste build uden problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bortset fra det kan du med dette værktøj også oprette installationsmedier. Du kan oprette et Windows 10-bootbart USB-drev direkte fra appen – uden at downloade ISO-filen separat. Baseret på arkitekturen og Windows-udgaven registrerer den automatisk den korrekte konfiguration og lader dig oprette et opstartbart USB-flashdrev. Hvis du vil, kan du også downloade det nyeste ISO-aftryk af Windows 10 ved hjælp af dette værktøj.

  • Hvordan bruger man Windows 10 Media Creation Tool?

Hvis du leder efter en vejledning i, hvordan man bruger Windows 10 Media Creation Tool, er du kommet til det rette sted. I denne vejledning har vi først forklaret, hvordan du opgraderer dit nuværende Windows 10 build med dette værktøj, og derefter trinene til at oprette et installationsmedie (eller et bootbart USB-drev).

Opgrader din pc med Windows 10 Media Creation Tool

1. Først skal du klikke på dette link for at downloade Windows 10 Media Creation Tool. Herefter skal du installere værktøjet. Selv Windows 7-, 8- og 8.1-brugere kan også downloade dette værktøj til opgradering til Windows 10.

2. Kør derefter programmet, og vælg “Opgrader denne pc nu“, hvis du vil opdatere til den nyeste Windows 10 build.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. På den næste side vil værktøjet begynde at downloade Windows 10. Du kan minimere vinduet, da det vil tage lang tid afhængigt af din internetforbindelse.

4. Når downloadingen er færdig, vil værktøjet kontrollere alle indstillinger og konfigurationer. Når verifikationen er færdig, vil det tilbyde dig en mulighed, hvor du kan vælge, om du vil beholde dine filer eller ren installere Windows 10. Jeg foreslår, at du beholder dine filer intakte. Men hvis du vil have en ren installation, skal du klikke på “Change what to keep” for at vælge de filer, du ønsker at fjerne.

5. Nu vil pc’en genstarte, og installationen af det nyeste Windows 10 build starter med det samme. Det er det hele. Så nemt er det at bruge Media Creation Tool.

Opret Windows 10 Bootable USB-drev til Windows 10

1. Du kan også oprette et Windows 10-bootbart USB-drev med Windows 10 Media Creation Tool. Du skal blot køre værktøjet, og vælge “Create Installation Media”. Derefter skal du klikke på knappen “Next” (Næste).

Artiklen fortsætter under annoncen

2. På den næste side vil den forudvælge din pc’s konfiguration. Hvis du ønsker at ændre den, skal du fjerne markeringen af “Use the recommended options for this PC” (Brug de anbefalede indstillinger for denne pc) og foretage de nødvendige ændringer. Klik derefter på knappen “Next” (Næste).

3. Her skal du vælge “USB-flashdrev” og klikke på “Next” igen. Hvis du ønsker at downloade ISO-filen, skal du vælge den anden mulighed.

4. Indsæt nu USB-drevet (med mindst 16 GB ledig plads), og værktøjet vil registrere det. Hvis det ikke vises, skal du fjerne dit pen-drev og sætte det i igen. Klik på knappen “Next” (Næste), når du ser den under “Removable drives” (flytbare drev).

5. Til sidst vil den begynde at downloade den seneste kopi af Windows 10 og derefter oprette den Windows 10 bootbare USB-stick til Windows 10. Du behøver ikke at gøre noget nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Når flashingprocessen er afsluttet, skal du fjerne USB-drevet. Nu kan du bruge det til at installere Windows 10 på en hvilken som helst computer.

Installer Windows 10 Media Creation Tool på din pc

Sådan kan du altså bruge Windows 10 Media Creation Tool til at holde din pc opdateret. Generelt bruger jeg ikke dette værktøj, undtagen når jeg skal downloade det nyeste build på en pc, der ikke har modtaget opdateringen. Du kan også bruge Rufus eller dets alternativer til hurtigt at flashe ISO-aftrykket. Anyway, det er alt fra os. Hvis du opdaterer til den nyeste Windows 10 build på grund af langsom ydeevne, skal du gennemgå vores artikel om, hvordan du kan fremskynde Windows 10 og forbedre din pc’s ydeevne. Og hvis du har spørgsmål, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også  Sådan bruger du Apple TV's nye iPhone-baserede farvebalancefunktion