Sådan konfigureres din iPhone som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA

12. september 2020 0 Af Mathias

På baggrund af stadigt truende sikkerhedstrusler mod personlige data er et ekstra beskyttelseslag blevet timens behov. Jo hurtigere du lægger skjoldet på, jo bedre er det for dine følsomme oplysninger. I hvad der kunne være gode nyheder for iOS-brugere, der altid foretrækker at gå efter ekstra foranstaltninger for at beskytte sikkerhed og privatlivets fred, har Google opdateret Smart Lock-appen til at bruge iPhone som sikkerhedsnøgle; har allerede gjort den samme tjeneste til Android 7+ enheder sidste år. Sammenlignet med tofaktorautentificering gennem koder sendt via SMS anses sikkerhedsnøglen for at være meget sikrere. Så hvis du vil være på den sikrere side af strømmen, så lad mig vise dig, hvordan du kan konfigurere din iPhone som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA!

Brug din iPhone som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA

Lidt mere lys på en ny funktion er altid en bedre idé, især når du er klar til at afstive den, ikke?

Hvad er den indbyggede telefonsikkerhedsnøgle?

Googles indbyggede telefonsikkerhedsnøgle adskiller sig fra Google Prompt (totrinsbekræftelse ), selvom begge har samme brugergrænseflade. Mens førstnævnte ligner som en fysisk Lightning / USB-C-nøgle , findes sidstnævntes push-baserede metode generelt i virksomhedens Gmail- eller søgeapp.

Desuden skal telefonsikkerhedsnøglen være i nærheden (inden for Bluetooth-rækkevidden) den enhed, der forsøger at logge på Bemærk, at det ikke sender loginprompten via internettet for at sikre, at login sker i et sikkert miljø – væk fra de nysgerrige øjne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvordan fungerer sikkerhedsnøglen på iOS?

Google bruger Apples “Secure Enclave” -funktion findes på A-serie-chips for at vende iOS-enheder som en sikker nøgle til tofaktorautentificering. For de ukendte er Secure Enclave en coprocessor til iPhones ARM CPU og tager sig af alle de kryptografiske funktioner til autentificering. Desuden forbliver denne sikkerhedsfunktion (først lanceret på iPhone 5s) beskyttet, selvom iOS-kernen er hacket.

Læs også  Sådan afholder du en online filmfest på Twitch

Er der nogen fangst?

Ja, der er en lille fangst. Men jeg tror ikke, det bliver en dealbreaker for mange brugere. Til at begynde med kan du kun bruge din iPhone som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA, når du logger ind på Google med Chrome. At betyder, at du ikke kan bruge det i Apple Safari eller andre webbrowsere. Selvom jeg finder denne begrænsning en smule skuffende, forhindrer det ikke denne funktion i at blive meget nyttigt i betragtning af, hvor udbredt Google Chrome er på tværs af platforme.

Nu hvor alle skyerne er væk, lad os komme i gang med de hurtige trin!

Opsætning af iOS-enheder som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA

1. Først og fremmest skal du sørge for at have den nyeste version af Google Smart Lock-appen. Hvis du ikke har opdateret det endnu, skal du gøre det nu fra App Store -> Profil. For dem der endnu ikke har fået det, skal du gå over til App Store for at downloade denne gratis app lige nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Google Smart Lock App

2. Åbn nu Smart Lock-appen på din iPhone. Tryk derefter på Kom godt i gang.

Tap on Get Started

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Derefter afhenter appen automatisk din Google-konto. Tryk på Ja, jeg er for at bekræfte, at du vil konfigurere din telefon som en indbygget sikkerhedsnøgle.

Tap on Yes, I'm

4. På den næste skærm bliver du bedt om at give appen adgang til Bluetooth , så den kan kommunikere med andre enheder . Tillad det.

Allow Bluetooth access

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Endelig bekræft din konto ved at indtaste adgangskoden.

Læs også  Sådan gendannes slettede iCloud-kontakter, kalendere og bogmærker

Verify your account

Det er stort set det!

Artiklen fortsætter under annoncen

Når du åbner Chrome på din computer eller hvor som helst du vil logge ind på din Google-konto, bliver du bedt om at åbne Smart Lock på din nærliggende iPhone for at bekræfte login. Bekræft det for at logge sikkert ind på din konto.

Bemærk: Denne funktion kræver, at Bluetooth er aktiveret på både iPhone og andre enheder, hvor der foretages loginforsøg.

Brug din iOS-enhed som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA

Som en person, der altid foretrækker at har en ekstra pude til personlige data, jeg byder denne funktion velkommen. Under testen fandt jeg det ret pålideligt. Det eneste, jeg gerne vil føje til det, er at bryde begrænsningen ved kun at arbejde med Google Chrome. Hvad mener du om det? Del dine værdifulde tanker i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen