Sådan gemmer du en sikkerhedskopi af dine e-mails i Gmail

18. august 2020 0 Af Mathias

Selvom Gmail muligvis er den mest populære e-mail-klient, er der ganske mange alternativer som Outlook og Mailbird, der kan give Googles tilbyder stærk konkurrence både med hensyn til smart e-mailadministration og fleksibilitet. Så hvis du har besluttet at endelig skifte din loyalitet til andre e-mail-klienter, kan du muligvis gemme en sikkerhedskopi af hele Gmail til reference. Selv hvis du ikke ønsker at se ud over Googles e-mail-klient, kan det være et sikkerhedsmæssigt synspunkt at have en sikkerhedskopi af al din Gmail-konto.

Sådan eksporteres en sikkerhedskopi af hele Gmail

Takket være introduktionen af ​​et praktisk værktøj kaldet Takeout er sikkerhedskopiering af Gmail blevet en smule ligetil. Derudover har du også fleksibiliteten til at vælge specifikke data, filtype og endda foretrukken leveringsmetode, der inkluderer e-mail- og cloud-tjenester såsom Google Drive, Dropbox, OneDrive og Box. Overraskende er Apple iCloud ikke inkluderet på listen over skytjenester.

Der er dog et par advarsler, der får processen med at eksportere Gmail-konto til at virke en kedelig affære. Først og fremmest angiver Google ikke en tidsramme, hvornår de arkiverede filer skal sendes. Og for det andet, hvis den samlede filstørrelse er større end 2 GB, opdeler Google eksporten i flere filer. Lad os komme i gang med trin!

1. Åbn en webbrowser på din computer, og gå videre til myaccount.google.com. Derefter skal du sørge for at logge ind på din Google-konto . Rul derefter ned til afsnittet Kontolagring for at kontrollere, hvor meget plads der er tilbage på din Google-konto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Google Account

2. Klik nu på Administrer dine data & personalisering placeret under Privatliv og personalisering.

Læs også  Sådan omgås papirkurven og slet filer direkte på Windows 10

click on Manage your data & personalisation option

3. Derefter skal du rulle ned og klikke på Download dine data . (Derefter får du muligvis to muligheder: Eksport eller Slet data .Vælg Eksport ).

Artiklen fortsætter under annoncen

scroll down and click on Download your data. Click on Deselect All

4. Herefter vises Google Takeout-side . På denne side skal du se en lang liste over Google-tjenester, hvorfra du kan hente de foretrukne data. Som standard er alle indstillinger valgt. Da vi kun ønsker at tage backup af e-mails, skal du klikke på Fjern markering af alle.

Click on Deselect All

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Dernæst skal du rulle ned for at finde Mail indstilling og derefter markere afkrydsningsfeltet for det.

Meddelelserne og vedhæftede filer på Gmail-kontoen er i MBOX-format. Brugerindstillingerne er i JSON-format. Mens MBOX er et standardformat til lagring af e-mails, er JSON et standard letvægtsdataudvekslingsformat.

Da etiketter anvendes på hele tråde i Gmail, kan du muligvis modtage kopier af nogle beskeder, hvis du vælger at eksportere flere etiketter.

Afhængigt af dine behov kan du vælge at eksportere alle e-mails eller vælge kun at eksportere specifikke e-mails. Som standard er alle postdata inkluderet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Check the box for Mail

Hvis du kun vil eksportere specifikke data, skal du klikke på Alle mail-data inkluderet -> Medtag alle meddelelser i Mail . Vælg derefter de specifikke data og klik på OK.

6. Klik nu på knappen Næste trin .

Artiklen fortsætter under annoncen

click on the Next step button.

7. På næste side har du muligheden for at eksportere en kopi af indholdet på din Google-konto for at sikkerhedskopiere det. Derudover er der også en mulighed for at bruge sikkerhedskopien med en service uden for Google.

Læs også  Sådan rettes Realtek HD Audio Manager mangler fra Windows 10

Google giver dig mulighed for også at vælge filtype, frekvens og destination. Gør det for eksempel til at sende downloadlinket via e-mail eller tilføje filerne til Google Drev, Dropbox, OneDrive eller Box.

select the option to send the download link via email or add the files to Google Drive, Dropbox, OneDrive or Box

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er to filtyper at vælge imellem – zip og tgz. Vælg zip, da det er den mest foretrukne mulighed. Desuden kan du endda indstille den til at eksportere alle filerne på én gang eller vælge at eksportere filer hver 2. måned i 1 år.

Create Export

Husk, at eksporten, der er større end 2 GB, vil blive opdelt i flere filer. Når du har valgt filtype og destination, skal du klikke på Opret eksport . Det er stort set det! Vent nu et par timer eller dage, før sikkerhedskopien af ​​dine e-mails ankommer.

Opret en kopi af filer fra Gmail og eksport med lethed

Så det er sådan, du kan oprette en kopi af filer fra Gmail og eksportere til den foretrukne destination. Ved at forhindre nogle advarsler er processen ligetil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er værd at bemærke, at du kan drage fordel af Takeout-værktøjet til at eksportere dataene fra andre Googles tilbud, herunder Chrome, Kalender, Classroom og Google Fotos. Så undlad aldrig at få mest muligt ud af dette værktøj til at sikkerhedskopiere dine data på den foretrukne destination.