Sådan geninstallerer/nulstiller du din Mac tilbage til fabriksindstillingerne

20. august 2020 2 Af Mathias

For nylig skulle jeg nulstille min gamle MacBook Pro 2015. Alderen var begyndt at vise sig og den var blevet virkelig sløv og langsom.

Jeg planlagde at starte på en frisk ved at rense alle gamle data og lave en ny installation af macOS Big Sur og tænkte samtidig jeg ville dokumentere rejsen og dele med GEARs læsere. Så i denne artikel viser jeg dig, hvordan du kan nulstille Mac’en, som SLETTER ALLE DATA og udfører en ny installation af macOS. Begynd kun på denne guide hvis du ved hvad du laver.

Nulstil Mac og lav en ny installation af macOS

Artiklen har tre sektioner. I det første afsnit deler jeg trinnene til nulstilling af en Mac. I det andet afsnit vil jeg vise, hvordan du kan installere macOS-operativsystemet. Til sidst, mine tanker.

Hvordan sletter og fabriksindstille jeg min Mac?

Hvis din Mac viser sin alder eller har problemer, og du har prøvet alle fejlfindingsmetoder, er det sidste trin at nulstil det til sin oprindelige tilstand. Dette er også praktisk, når du sælger din Mac, da det sikrer, at der ikke er nogen personlige data tilbage på enheden. Så inden vi går videre er det vigtigt at du forstår at dette SLETTER din data og at der ikke umiddelbart er nogen måde at få dine data tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder også, at du skal oprette en sikkerhedskopi af dine data, før du fortsætter med denne guide, da du mister alle dine data. Som sagt, vil du ikke være i stand til at gendanne de slettede data.

1. Det første trin er at starte din Mac i gendannelsestilstand. For at gøre det skal du lukke din Mac ned og derefter genstarte den, mens du holder CMD + R-tasterne. Slip tasterne, når Apple-logoet vises på skærmen.

1. Erase and Factory Reset Your Mac copy

2. Nu er du startet i gendannelsestilstand. Klik her på indstillingen Diskværktøj.

2. Erase and Factory Reset Your Mac

3. Hvis du kører macOS Catalina, vises der to partitioner: Macintosh HD og Macintosh HD – Data. Det skyldes, at macOS Catalina kører separat på et skrivebeskyttet system, så du ikke kan foretage ændringer i det.

Artiklen fortsætter under annoncen
3. Erase and Factory Reset Your Mac

4. Vælg den anden partition (Macintosh HD – Data), og klik på knappen (-) og vælg “Slet”.

4. Erase and Factory Reset Your Mac

5. Vælg nu “Macintosh – HD” -volumen, klik på Slet. Indtast her, hvad du vil navngive din harddisk, og bekræft derefter ved at klikke på “Slet”.

5. Erase and Factory Reset Your Mac

6. Endelig skal du vende tilbage til hovedmappen “macOS Utilities” og klikke på Geninstaller macOS. Husk, at du skal have forbindelse til WiFi, da det vil downloade en frisk version af macOS Catalina.

6. Erase and Factory Reset Your Mac

7. Når overførslen er færdig, installerer den den friske version af macOS-operativsystemet, og du kan fortsætte med opsætningen.

Læs også  Sådan ændres iPhone eller iPad Baggrund automatisk
Artiklen fortsætter under annoncen
7. Erase and Factory Reset Your Mac

Installer macOS ved hjælp af et USB Bootable Drive

Brug af et USB Bootable Drive til at geninstallere macOS er meget praktisk, da du ikke behøver at downloade hele macOS-operativsystemet igen. Jeg var nødt til at bruge denne metode, da WiFi-kortet på min Mac ikke fungerede, så jeg brugte en ekstern WiFi-dongle (Tp-link T2U Nano). Og da dette ikke kan fungere uden dets drivere, fungerede min WiFi ikke under installationsprocessen.

Uanset om du støder på samme problem, eller du bare vil bruge et bootable drive til at gøre processen hurtigere, får du her en guide til hvordan du kan oprette et macOS-bootable drev og bruge det til at udføre en frisk/ny installation af macOS-operativsystemet.

1. Det første trin er at downloade det macOS-operativsystem, som vi skal bruge til at oprette et bootable drev. For at gøre dette skal du enten gå til Apple Beta-webstedet for at downloade den offentlige beta i operativsystemet eller søge efter den stabile version af macOS i App Store.

1. Install macOS Using a USB Bootable Drive

2. Når OS er downloadet, skal du tilslutte det USB-drev du vil bruge (skal være mindst 16 GB).

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Gå nu i Terminal ved hjælp af Spotlight.

3. Launching Terminal

4. I terminal skal du indtaste følgende kommando til macOS Catalina. For andre versioner af operativsystemet, få kommandoerne her.

sudo /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

(Taget fra Apple.com)

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk at udskifte “MyVolume” med navnet på dit USB-drev.

4. Install macOS Using a USB Bootable Drive

5. Nu skal du trykke på Enter, og det vil bede om din adgangskode. Husk, at du ikke ser adgangskoden, der indtastes. Sådan virker det på Linux (eller Unix, som macOS er baseret på). Bare rolig — skriv adgangskoden og tryk på Enter igen.

5. Install macOS Using a USB Bootable Drive

6. Den beder om den endelige bekræftelse. Type y (for “yes” / ja) og tryk på Enter.

6. Install macOS Using a USB Bootable Drive

7. Nu opretter din Mac det startbare drev. Du vil se fremskridtene i appen Terminal. Når det er gjort, skal du “skubbe” drevet ud.

Læs også  Sådan bruger du Instagram til PC uden begrænsninger
Artiklen fortsætter under annoncen
7. Install macOS Using a USB Bootable Drive

8. Det er enkelt at bruge drevet til at geninstallere macOS. Luk bare din Mac og sæt stikket i. Start nu din Mac, mens du holder “alt”-tasten nede (den mellem “CTRL” og “cmd”), og den viser dig muligheden for at geninstallere operativsystemet. Vælg installationsfilen, og tryk på Enter.

8. Install macOS Using a USB Bootable Drive

Min oplevelse af at gennemgå processen

Apple har gjort processen problemfri. Det kan virke lidt hårdt i starten, men hvis du følger trinnene korrekt, vil du ikke støde på noget problem. Det største problem med min computer var, at jeg brugte en ekstern WiFi-adapter. Så jeg var nødt til først at oprette et startbart drev og derefter slette Mac’en. Du kan bare gennemgå den første tutorial og udføre både fabriksindstilling og ny installation af macOS-operativsystemet.

Et problem, som ikke er relateret til Apple, som jeg stød på, var, at jeg først prøvede at installere macOS Big Sur Beta. Efter at have gennemgået installationsprocessen, indså jeg, at WiFi-adapterdriverne ikke er kompatible med det nye operativsystem. Heldigvis havde jeg en anden Mac, der gjorde det muligt for mig at oprette et startbart drev af macOS Catalina, og jeg gik gennem hele processen igen.

Visdom her er, at hvis du er afhængig af tredjepartsdrivere for normal funktion af din Mac. Gå ikke til betaversionen af ​​operativsystemet, der ikke er frigivet endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg havde generelt en meget positiv oplevelse. Hvis du bruger den første metode, skal du kun arbejde i de første to minutter. Det tager lang tid at downloade og installere operativsystemet. Så du kan indstille det og forlade. Og når du kommer tilbage, vil det være i gang.

Nulstil fabriks Mac og geninstaller macOS Catalina.

Jeg håber, at tutorialen kunne hjælpe dig med din Mac-nulstilling uden problemer. Trinene er forholdsvis lette at følge, og jeg tror, ​​at de fleste vil være i stand til at følge med uden de store problemer.