4 bedste apps til at få Windows 7-startmenuen tilbage på Windows 10 (gratis og betalt)

1. maj 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Windows 10 indeholder masser af forbedringer i forhold til sine forgængere med hensyn til ydeevne, funktionalitet og sikkerhed, men det eneste område, hvor folk stadig savner Windows 7, er æstetikken. Især startmenuen er stadig et ømt punkt, og mange gamle kendinge husker stadig med glæde, hvordan Windows 7-startmenuen så mindre skizofren ud end den nye version. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du kan bringe Windows 7-startmenuen tilbage til Windows 10. For at gøre det har vi samlet 4 apps, der kan tilpasse udseendet og fornemmelsen af din Windows 10-pc.

Få Windows 7-startmenuen tilbage til Windows 10

For at få Windows 7-startmenuen tilbage til Windows 10 behøver vi hverken at bruge kommandolinjeværktøjer eller rode rundt i Windows-registret. I stedet vil vi bruge tredjepartssoftware, herunder gratis, freemium- og betalte apps, til at bringe en smule nostalgi til din Windows 10-pc. Hvis det lyder interessant, kan du læse videre for at få oplysninger om de bedste apps til at tilpasse din Windows 10-enhed og bringe Windows 7-startmenuen tilbage.

Metode 1: Open Shell (Gratis)

En af de bedste måder at bringe det udseende og den klassiske Windows-startmenu tilbage på var ved at bruge et gratis program kaldet Classic Shell. Selv om udviklingen af programmet stoppede i 2017, vedligeholder frivillige stadig programmet på GitHub under navnet Open Shell. Pr. 10. februar er den seneste stabile build 4.4.160 (gratis), mens den seneste nightly build er 4.4.163 (gratis). Download en af dem for at komme i gang. I denne artikel vil vi bruge den stabile build til demoformål.

 • Installer Open Shell, og klik på Start-knappen på værktøjslinjen. Du vil se en menu popup, der ligner den i skærmbilledet nedenfor. For at få adgang til avancerede indstillinger skal du markere afkrydsningsfeltet “Vis alle indstillinger” [1] øverst i vinduet Indstillinger. Du kan også ændre stilen på startknappen ved at bruge indstillingerne nederst [2]. Husk at klikke på “OK” [3], når du er færdig med at ændre indstillingerne.
Open Shell

Bemærk: Opsætningssiden vises kun første gang, du klikker på Startmenuen. Herefter får du en almindelig Startmenu i Windows 7-stil, hver gang du trykker på Start-knappen. Du får adgang til indstillingerne for Open Shell igen ved at højreklikke på Start-knappen og vælge “Indstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Standardindstillingen er den Windows 7-agtige startmenu, men du kan også vælge Classic (Windows XP-agtig) og Classic med to rækker. Hvad angår skins, er standardindstillingen Metro (til venstre), men du kan også vælge Aero (til højre) og flere andre.

Open Shell Start Menu on Windows 10; Metro Style (Left) and Aero Style (Right)

Der er en hel masse indstillinger, du kan ændre for at tilpasse startmenuens æstetik og funktionalitet efter eget ønske. Softwaren er helt gratis, hvilket betyder, at du får alle funktionerne uden begrænsninger.

Metode 2: StartIsBack (gratis prøveversion)

Hvis du er klar til at betale for din nostalgi, er en lidet kendt Windows 10-app kaldet StartIsBack en endnu bedre mulighed for at få din klassiske Windows 7-startmenu tilbage. Den leveres med en gratis 30-dages prøveperiode, men koster 3,99 dollars for en fuld licens. Det er en god og billig måde at få din Windows 7-startmenu tilbage i Windows 10, og det er den, som jeg personligt brugte i mine Windows 8/8.1-installationer tilbage i tiden.

 • For at komme i gang skal du downloade StartIsBack (gratis prøveversion) og installere det på din computer. Du kan begynde at personliggøre den Windows 7-agtige startmenu ved at højreklikke på Start-knappen > Egenskaber. I konfigurationsvinduet skal du klikke på fanen “Udseende” for at ændre Startknappen til en nøjagtig kopi af Windows 7-designet.
StartIsBack
 • Som standard bruger StartIsBack systemtemaet, hvilket er grunden til, at jeg har en mørk Startmenu (skærmbillede til venstre). Du kan dog manuelt konfigurere indstillingerne for at bruge den tofarvede startmenu, der ser direkte ud som i Windows 7 (skærmbillede til højre).
Læs også  Sådan installeres Google Drive på Android TV

StartIsBack Start Menu på Windows 10; Dark Mode (venstre) og Light Mode (højre)

Artiklen fortsætter under annoncen

Som navnet antyder, bringer StartIsBack virkelig Windows 7-startmenuen tilbage til Windows 10. Jeg kan personligt stå inde for softwaren, da jeg har brugt den på flere Windows 8/8.1 og Windows 10-pc’er. Det er ekstremt let, kommer uden reklamer og har nul bloat. Jeg kan varmt anbefale denne app til at få Windows 7 Start Menu tilbage i Windows 10.

Metode 3: Start Menu X (Freemium)

En anden fed app, du kan bruge til at få den Windows 7-agtige startmenu tilbage til Windows 10, er Start Menu X. Den leveres med en gratis version, der tilbyder de fleste af funktionerne i “Pro”-versionen, men med et par undtagelser, som vi vil diskutere senere. Du kan også vælge en 30-dages gratis prøveversion af Pro-versionen med alle klokker og fløjter.

 • Download og installer StartMenu X (freemium). Når den er installeret, skal du klikke på Start-knappen, og du vil se en udvidet Startmenu, som i skærmbilledet nedenfor.
 • Du kan også reducere størrelsen af Startmenuen til enkelt- eller to-kolonner, så den ligner mere Windows 7.
 • For at konfigurere Start Menu X skal du højreklikke på ikonet i meddelelsesområdet [1] og vælge ‘Options’ [2]. Bemærk, at ikonet kan være skjult bag pilen [3] ved siden af meddelelsesområdet.
Start Menu X
 • Fra konfigurationsvinduet kan du styre næsten alle aspekter af softwaren med hensyn til æstetik og funktionalitet.

Bemærk: Gratisversionen indeholder ikke en “et-klik”-Startmenu, hvilket betyder, at du skal klikke mere end én gang for at få adgang til den. Den har heller ikke faner. Begge funktioner er tilgængelige i ‘Pro’-versionen, der koster $9,99.

Metode 4: Stardock Start10 (Gratis prøveversion)

Et andet populært program til at få Windows 7-startmenuen tilbage i Windows 10 er Start10 fra Stardock. Udvikleren er kendt for at lave programmer til tilpasning af Windows, og har været i branchen i det meste af to årtier. Programmet leveres med en gratis 30-dages prøveperiode, men den fulde version koster dig 4,99 dollars. Bemærk, at du skal bruge en gyldig e-mailadresse for at gennemføre opsætningen.

Læs også  Guide: Juster eller deaktiver PS5 DualSense Controller "haptik"
Artiklen fortsætter under annoncen
 • Download og installer Start10 (prøveversion). Når du har gennemført installationsopsætningen ved at bekræfte dit e-mail-id, ser din standard Start10-startmenu sådan her ud. Du kan naturligvis også ændre Metro UI-looket til den klassiske tofarvede Windows 7-stil.
 • Du kan konfigurere softwaren ved at højreklikke på Start-knappen > Konfigurer. Du vil se følgende vindue, hvor du vil kunne foretage alle konfigurationsændringer.
Stardock Start10

Der er et væld af måder at konfigurere Stardock Start10 Startmenuen på. Du kan vælge design for Start-knappen og ikonerne samt vælge en brugerdefineret tekstur til Start-menuen. Der er også masser af andre indstillinger og muligheder, som du kan lege med.

Bonus: Fjern fastgøring af Live Tiles i Windows 10 Start Menu

En anden måde at reducere rodet i din Windows 10 Start Menu er ved at fjerne fastgøring af alle de massive fliser. Du kan fjerne alle startmenufliser fra startmenuen, uanset om de er “Live” eller ej. På den måde får du et mere strømlinet udseende i stil med Windows 7.

 • Hvis du vil deaktivere Live-tiles i Windows 10-startmenuen, skal du højreklikke på en af disse fliser og vælge “Fjern fra start”. Desværre er der i øjeblikket ikke mulighed for at fjerne dem alle på én gang, så du skal fjerne dem en ad gangen.
 • Når du har fjernet alle fliserne, er du kun tilbage med listen “Alle apps” til venstre, så du får en meget renere og slankere startmenu, som du kan se på skærmbilledet nedenfor. Ikke helt som i Windows 7-stil, men det er ikke desto mindre en stor forbedring.
Bring Back Windows 7 Start Menu to Windows 10

Dette er den nemmeste måde at ændre udseendet af Windows 10-startmenuen på din computer på. Det kræver ikke, at du downloader yderligere software eller bruger ekstra penge. Så gå i gang og prøv denne metode, før du downloader nogen apps for at tilpasse din Windows 10-maskine.

Personliggør din Windows 10-pc med Windows 7-startmenuen

Windows 10-startmenuen er i bund og grund en renere version af Windows 8-startmenuen og beholder den samme flisebaserede brugergrænseflade, som skabte en massiv kontrovers tilbage i tiden. Det giver måske en vis mening på enheder med touchscreen, men er spild af plads på almindelige bærbare og stationære computere. De flerfarvede fliser er også et æstetisk mareridt og er meget irriterende, når man bruger mus og tastatur. Så hvis du kunne lide den ældre, strømlinede æstetik i Windows 7-startmenuen lige så meget som jeg, ved du nu, hvordan du kan få den tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen