Sådan oprettes en MacOS Big Sur ISO-fil ved hjælp af Terminal

13. januar 2021 Slået fra Af Mathias

Der er mere end en grund til, at du måske vil oprette en MacOS Big Sur ISO-fil. Måske ønsker du at installere macOS i virtuelle maskiner som VMWare og Parallels Desktop til omfattende test. Måske er du villig til at lave et alternativt installationsmedie på en ekstern harddisk. Uanset hvad der kunne være din grund til at oprette en MacOS Big Sur ISO-fil, ville du være glad for at vide, at det er muligt at finjustere en fuldt funktionel ISO-fil uden at skulle bruge noget tredjepartsværktøj. Hvis du er klar, lad mig guide dig igennem!

Opret en macOS Big Sur ISO-fil ved hjælp af Terminal App

Så hvordan får du en ISO-fil på Mac? Takket være den indbyggede app kaldet Terminal kan du oprette en brugbar ISO-fil gennem kommandolinjen. For de mennesker, der undrer sig over, hvorfor hele processen kræver behovet for Terminal eller en tredjepartsapp, skyldes det, at macOS-installationsprogrammet faktisk er en .app-fil (og ikke et diskbillede).

Det er værd at påpege, at du kan bruge den samme proces til at oprette ISO-fil til de tidligere generationer af macOS som macOS Catalina og Mojave også. Så selvom du vil have filen til de ældre generationer af macOS, kan følgende trin tage dig igennem. Med det sagt, lad os gå i gang!

Artiklen fortsætter under annoncen
  1. For at komme i gang skal du gå over til Mac App Store og downloade installationsprogrammet til macOS Big Sur . Når macOS-installationsappen (navngivet som macOS Big Sur.app) er downloadet, kan du finde den inde i mappen Applications .
Læs også  Sådan afspilles lokale mediefiler på Android TV (vejledning)

macOS Big Sur

2. Åbn nu appen Terminal . Du kan starte den fra mappen Programmer> Hjælpeprogrammer . Alternativt kan du trykke på Kommando + Mellemrum og søge efter Terminal-appen for hurtigt at finde det.

Launch Terminal app on Mac

3. Derefter er det tid til at oprette et midlertidigt diskbillede . Start terminalen og kør følgende kommando.

Artiklen fortsætter under annoncen
 hdiutil create -o / tmp / MacBigSur -størrelse 12500m -volname MacBigSur -layout SPUD -fs HFS + J 

Create a temporary disk image

4. Derefter skal du montere diskbilledet :

 hdiutil vedhæft /tmp/MacBigSur.dmg -overvåge -mountpoint / Volumes / MacBigSur 

Now mount the disk image

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Næste kopi kopier installationsfilerne til det diskbillede, vi lige har oprettet ved hjælp af værktøjet createinstallmedia, som er en del af macOS Installer-applikationen.

 sudo / Applications / Install  macOS  Big  Sur / Contents / Resources / createinstallmedia --volume / Volumes / MacBigSur --nointeraction 

Now mount the disk image

6. Tryk nu på retur , og skriv derefter administratoradgangskoden for at godkende. Nu skal du vente et stykke tid, indtil installationsprogrammet oprettes. Når processen er afsluttet, skal du afmontere disken lydstyrken.

 hdiutil frigør / Volumes / MacBigSur / 

Time to unmount the disk image

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Derefter konverterer den nyoprettede macOS Insaller disk image-fil til en ISO / CDR-fil. Nu vises det på skrivebordet.

 hdiutil konverter /tmp/MacBigSur.dmg -format UDTO -o ~ / Desktop / MacBigSur.cdr 

Time to unmount the disk image

8. Derefter skal du ændre filtypen fra .cdr til .iso.

 mv ~ / Desktop / MacBigSur.cdr ~ / Desktop / BigSur.iso 

Next up, change the file extension from .cdr to .iso.

Det er alt, hvad der er! Du har oprettet en macOS Big Sur ISO-fil (navngivet som BigSur.iso) på din Mac.

Next up, change the file extension from .cdr to .iso.

Opret en macOS Big Sur ISO-fil med terminal

Så , sådan kan du oprette en funktionel ISO-fil ved hjælp af Terminal-appen på din Mac. Det er godt, at den første parts app fungerer pålideligt ved oprettelse af en ISO-fil, da du ikke behøver at kigge efter tredjepartssoftware eller endda uddele nogle penge. Som en person, der stærkt stoler på Terminal for at få det gjort, må jeg sige, at du kan stole på, at appen lever op til opgaven oftere end ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom det også er muligt at konvertere dmg- og CDR-filer til ISO ved hjælp af Disk Utility, føles ikke hele processen ligetil. Derfor anbefaler jeg det ikke. Har du forresten spørgsmål eller feedback? Sørg for at lægge dine tanker i forbindelse med dette emne. Glem ikke at læse vores dækning af andre artikler om macOS Big Sur, herunder vores samling af de bedste Big Sur-widgets, løsning af problemer med batteridrænning på Big Sur og meget mere.