Del din WiFi kode ved hjælp af QR-koder på Android

1. maj 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det er måske ikke en god idé at besøge en ven eller invitere en gæst på besøg på grund af coronavirus-pandemien, men hvis du besøger et nyt sted eller har gæster derhjemme, er det ofte besværligt at dele Wi-Fi-adgangskoden. Nogle brugere holder sig stadig til den gammeldags måde at skrive adgangskoder på, og ærligt talt bør du ikke skrive adgangskoder manuelt i 2021. Med Android 10 har Android indført QR-kode-mekanismen til deling af Wi-Fi-adgangskoder, og i dag lærer du, hvordan du bruger funktionen på din Android-telefon.

Del Wi-Fi-adgangskoder ved hjælp af QR-koder på Android

Hvis du har en Android-telefon, der kører Android 10 eller højere, kan du bruge Wi-Fi Alliance’s Wi-Fi Easy Connect-protokol til problemfrit at dele adgangskoder via QR-koder. En lignende implementering kan også være tilgængelig i ældre Android-telefoner, der kører udvalgte brugerdefinerede skins som MIUI.

Generer QR-kode for Wi-Fi-netværk

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon, og gå til Wi-Fi-indstillinger. Tryk på Wi-Fi-netværket fra listen over tilgængelige forbindelser for at åbne dets dedikerede side. Her kan du se en knap “Del” med et QR-kodeikon. Tryk på den for at gå videre.

2. Kort efter at du har trykket på knappen Del, vil din enhed kræve godkendelse for at sikre, at det virkelig er dig. Du kan enten bruge enhedens PIN-kode eller fingeraftryk til at godkende anmodningen om generering af QR-koden. Når godkendelsen er gennemført, vises QR-koden for Wi-Fi-netværket.

Scan QR-koden for Wi-Fi-netværket

1. Nu, hvor du har genereret QR-koden, er det tid til at lade dine gæster (eller dig selv) scanne den. Det gør du ved at trykke på QR-kodeikonet ved siden af “Tilføj netværk” i Wi-Fi-indstillingerne. Fra grænsefladen til scanning af QR-koder skal du scanne den QR-kode, du lige har genereret, på den anden enhed.

2. Du kan alternativt trykke på SSID’et for mål Wi-Fi-netværket og derefter trykke på QR-kodeikonet ved siden af tekstboksen til adgangskode for at få adgang til grænsefladen til scanning af QR-koden. Da dette indebærer et par ekstra tryk på for at få adgang til den samme indstilling, vil jeg anbefale, at du holder dig til den første metode.

Scan QR-koder, og opret nemt forbindelse til Wi-Fi-netværk

Sådan kan du nemt dele QR-koder med dine venner, gæster eller familie. Som du lige har set, er det ikke længere besværligt at dele Wi-Fi-adgangskoder på Android, og de dage, hvor du manuelt indtaster adgangskoder, er forbi. Du bør overveje at bruge en adgangskodeadministrator, hvis du ikke ønsker at skrive adgangskoder nogen steder. Hvis du vil have flere nyttige tips, kan du læse vores artikler om at holde din Android-enhed sikker og ændre apptilladelser på Android. Du finder alle artiklerne under Guides.