Sådan bruges lydstyrkeknapperne til at tage billeder og videoer på iPhone

28. august 2020 0 Af Mathias

Vidste du, at du kan bruge din iPhones lydstyrkeknapper til at tage billeder og videoer? Hvis du ikke vidste det, kender du nu en genvej til at tage billeder med hardwareknapper. Men det er ikke alt. Du kan også bruge handlingen med langt tryk på knapperne Lydstyrke op og ned til at tage burst-fotos og hurtigt tage videoer.

Disse funktioner er dog lidt forvirrende, da de ikke kun afhænger af iOS-versionen, men også af den iPhone-model, som du bruger. I denne artikel vil jeg forklare alt dette og vise, hvordan du kan bruge lydstyrkeknapper til at tage burst-fotos, quick-take-videoer, slow-mo-videoer og mere på iPhone.

Brug lydstyrkeknapperne til at tage billeder og videoer på iPhone

Apple har gjort det meget forvirrende at optage fotos og videoer ved hjælp af lydstyrkeknapper, da funktionen ændres afhængigt af din iPhone-model og iOS-version. I denne artikel vil vi først diskutere handlingerne ved enkelt tryk på lydstyrkeknapper, der er konstante på tværs af enheder og iOS-versioner, og derefter går vi videre til forskellene.

 • Enkelt tryk-handling for lydknapper
 • Langt tryk på handlinger for lydknapper

Enkelt tryk Handling til lydstyrkeknapper

Siden helt tilbage har Apple tilladt brugere at bruge lydstyrkeknapper som fysisk lukkerkontrol til kameraappen. Så uanset hvilken iPhone du bruger, eller hvilken iOS-version den kører på, fungerer alle disse handlinger. Husk, at for at disse handlinger skal fungere , skal du være i samme tilstand inde i kameraappen . For eksempel skal du være i fotooptagelsestilstand for at bruge lydstyrkeknappen som fotolukker.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Fototilstand: Klik én gang på lydstyrke op / ned-knapperne for at tage et billede.
 • Portrættilstand: Klik på lydstyrke op / ned-knapperne en gang for at tage et billede i portrættilstand.
 • Panoramatilstand: Klik en gang på lydstyrke op / ned-knapperne for at starte panoramatilstandsfotoet. Klik på knappen igen for at stoppe optagelsen.
 • Video Mode: Klik én gang på lydstyrke op / ned-knapperne for at starte optagelsen. Klik på knappen igen for at stoppe optagelsen.
 • Time-Lapse Mode: Klik på lydstyrke op / ned-knapperne en gang for at starte optagelse af time-lapse-video. Klik på knappen igen for at stoppe optagelsen.
 • Slo-mo Tilstand: Klik på knapperne Lydstyrke op / ned en gang for at starte optagelse af langsom video. Klik på knappen igen for at stoppe optagelsen.
Læs også  Sådan udføres tekstsøgning på websider på iPhone og iPad

Langtidshandlinger for lydknapper

Det er her tingene bliver lidt uklare. I iOS 13, til iPhone 11 eller nyere, får du følgende handlinger med lang tryk.

 • Videotilstand: Tryk og hold lydstyrke op / ned-tasten for at starte en video. Slip knappen for at stoppe optagelsen.
 • Slo- mo Mode: Tryk og hold lydstyrke op / ned-tasten for at starte en slow-mo video. Slip knappen for at stoppe optagelsen.
 • Panoramatilstand : Tryk og hold lydstyrke op / ned-tasten for at begynde at tage panoramaet. Slip knappen for at stoppe optagelsen.

I iOS 14 fungerer ovenstående funktioner også på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max modeller. Ingen andre modeller af iPhone understøtter disse funktioner.

Hurtig tag- og burst-fotohandlinger

I kameraets fototilstand, fungerer handlingerne på lydstyrkeknapperne med langt tryk på forskellige måder. Hvis du har iPhone XR eller nyere modeller af iPhone, vil et hurtigt tryk på enten lydstyrke op eller ned-knappen starte en hurtigoptagelse af videooptagelse. Du kan slippe knapperne for at stoppe optagelsen.

På iPhone X eller ældre modeller fungerer hurtigoptagelsen dog ikke. I stedet tager telefonen burst-fotos. Men det er ikke alt, med iOS 14 kan du nu give iPhone XR og nyere modeller (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max …) mulighed for at tage burst-fotos ved hjælp af knappen Volume op. For at gøre det skal du følge nedenstående trin:

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn indstillinger, og tryk på kameraindstillingen.

Læs også  Sådan afspiller du YouTube-videoer i baggrunden på Android

tap on camera

2. Her skal du aktivere skiftet til “Brug lydstyrke op til burst”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enable volume up button for burst

Når du har aktiveret denne skifte, kan du bruge lydstyrke ned-knappen til at optage hurtigoptagelsesvideo og lydstyrken op-knap for at tage fotos med burst-tilstand, når du er i kameraets fototilstand.

Brug hardwareknapper til at optage fotos og videoer

Så det var alt, hvad du behøvede at vide om at tage billeder og videoer ved hjælp af iPhone-lydknapper. Som du måske ser, er systemet lidt forvirrende. Når det er sagt, har jeg forsøgt mit bedste for at forklare alt så klart som muligt.

Hvis du stadig har problemer med at forstå noget. Lad os vide i kommentarerne nedenfor, så hjælper jeg dig. Hvis du elsker at tage billeder på din iPhone, skal du ikke glemme at tjekke vores artikel om de bedste iPhone-kameraapps. De giver dig mere frihed, når du tager billeder.

Artiklen fortsætter under annoncen