Sådan deler du iCloud-mapper på iPhone og iPad

29. august 2020 0 Af Mathias

Når det kommer til problemfrit samarbejde, er mappedeling virkelig praktisk, da det giver mere fleksibilitet for et helt team til at arbejde sammen om et projekt. Desværre manglede iCloud Drive denne funktion i nogen tid i modsætning til større rivaler som Dropbox, OneDrive og Google Drive. Hvad der kunne være gode nyheder for dem, der havde ventet på deling af native cloud-mapper på tværs af iDevices for en forbedret samarbejdsoplevelse, har Apple til sidst rullet ud af denne funktion i iOS 13.4. Hvis du er en af dem, så lad mig vise dig, hvordan du kan dele iCloud-mapper på din iPhone og iPad.

Del iCloud-mapper på iOS 13 og iPadOS 13

Lad os afveje et par centrale punkter, inden vi kommer i gang med trin!

Er deling af iCloud-mappe sikkert?

På en typisk Apple-måde tilbyder iOS flere måder at tilpasse adgangsrettighederne til en delt iCloud-mappe . For eksempel kan du tillade folk at foretage ændringer i dokumentet eller begrænse dem, så de kun kan se det . Når som helst, føler du dig usikker eller bare vil stoppe med at dele mappen helt, du kan gøre det uden besvær.

Hvad mere er, delingsindstillingerne synkroniseres automatisk på tværs af iDevices , så du har den nødvendige fleksibilitet til at kontrollere adgangstilladelser fra nogen af dine enheder. Takket være disse nyttige funktioner synes iCloud-mappedeling at være ret sikker. En ting mere værd at bemærke er, at det kræver alle enheder, der kører iOS 13.4 eller nyere. Så sørg for, at alle dine enheder er helt ombord, inden du prøver det.

Læs også  Sådan konfigureres aktivitetssynkronisering på Windows
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn appen på din iPhone og iPad.

Open Files app on your iPhone

2. Sørg nu for, at fanen Gennemse er valgt. Gå derefter til iCloud Drive under placeringen sektion.

Tap on iCloud Drive

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Derefter skal du trykke og holde på mappen , du vil dele. Tryk derefter på Share option i menuen.

Tap on Share button in the menu

4. Tryk derefter på Tilføj personer i aktiearket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on Add People option in the share sheet

5. Derefter har du mulighed for at tilpasse delingsindstillingerne efter dine behov. For at gøre dette skal du trykke på Share Options.

Tap on Share Options

Tilpas, hvem der kan få adgang til den delte iCloud-mappe

 • Tillade “Kun personer, du inviterer” for at få adgang til mappen.
 • Tillad “Enhver med linket” for at få adgang til den delte mappe.
 • Vælg den ønskede mulighed ud fra dine behov.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Tilpas Shared iCloud Folder Permission

  • Kan foretage ændringer: Vælg det for at tillade alle at foretage ændringer i den delte mappe.
  • Kun visning: Tillad, at folk kun kan se dokumentet.

  Customize Share Options

  Vælg igen tilladelsesindstillingen i henhold til dine krav. Derefter skal du trykke på tilbage-pilen øverst til venstre på skærmen for at gå tilbage til delingsskærmen.

  6. Herefter vælg mediet til , som du vil sende invitationen. Og gør derefter det nødvendige som normalt. Jeg skal gøre det via iMessage.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Share iCloud Folder via iMessage

  Baseret på den metode, du har valgt at dele mappen, åbner den relevante app linket og giver modtageren adgang til folder.

  Skift tilladelser til deling af iCloud-mapper

  Som jeg sagde ovenfor, kan du ændre iCloud-delingstilladelser, når og når du vil. Når du har delt en iCloud-mappe, skal du se “Vis personer” i stedet for “Tilføj personer”. Bare tryk på den for at finde ud af, hvem der har adgang til din mappe. Derudover har du også mulighed for at “Stop deling” mappen. Du kan trykke på en person på folkelisten og ændre tilladelsen eller endda helt Fjern adgang.

  Del iCloud-mapper let på iOS og iPadOS

  Så det er sådan, du kan dele iCloud mapper på tværs af dine iDevices. Gem denne nyttige funktion til de tidspunkter, hvor du vil arbejde synkroniseret med hele dit team på et projekt. Nå, det kan også komme i spil, når du planlægger en begivenhed eller noterer listen på en ferie med dine venner. Hvad tager du med denne nye iOS 13-funktion? Kast dine synspunkter i kommentarerne nedenfor.

  Artiklen fortsætter under annoncen