Nintendo vil ikke sige, om OLED Switch løser konsollens værste problem

12. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Nintendo annoncerede i tirsdags en ny Nintendo Switch-model med en 7″ OLED-skærm, forbedret lyd og en bredere kickstand. Selv om det alt sammen er velkomne opgraderinger, var det ikke den Switch Pro, som mange fans havde ventet. Rygter forud for afsløringen tydede på, at OLED-modellen ville være mere kraftfuld og muligvis endda understøtte 4K-grafik. Disse rygter viste sig at være ukorrekte. Faktisk har OLED-modellen ud over at have de samme chips som den gamle model ikke engang løst problemet med Joy-Con-drift, der har plaget Nintendo Switch siden 2017.

I årevis har Switch-ejere oplevet problemer med de aftagelige Joy-Con-controllere. De analoge pinde på controllerne indtaster tilfældige kommandoer, selv når spilleren ikke rører ved dem. Det er stadig ikke helt klart, hvad der forårsager dette problem, eller hvorfor det opstår så ofte. Nintendo har endda oprettet en side på sit supportwebsted specielt til Joy-Con-reparationer. Der var et vist håb om, at OLED Nintendo Switch trods manglen på 4K-grafik eller forbedret batterilevetid i det mindste ville løse problemet med Joy-Con-drift. Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet.

Nintendos svar på problemerne med Joy-Con-drift på Switch Joy-Con

Efter afsløringen af OLED Switch spurgte flere publikationer om ændringer af Joy-Con’erne. Her er det svar, som hver af dem modtog fra en repræsentant for Nintendo:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Joy-Con-controllerkonfigurationen og -funktionaliteten blev ikke ændret med Nintendo Switch-systemet (OLED-modellen)”, sagde repræsentanten til The Verge, Wired, Polygon og GameSpot. “Konfigurationen og funktionaliteten er den samme som for Joy-Con-controllerne til Nintendo Switch-konsollen.”

Læs også  4 bedste apps til at få Windows 7-startmenuen tilbage på Windows 10 (gratis og betalt)

I erklæringen hedder det videre, at Nintendo er “opmærksom på rapporter om, at nogle Joy-Con-controllere ikke har reageret korrekt” De opfordrer derefter alle, der oplever problemer med deres controllere, til at besøge http://support.nintendo.com, så de kan få den hjælp, de har brug for.

Det er bestemt ikke det svar, som fans håbede at få. Når det er sagt, vil det ikke komme som nogen stor overraskelse, efter at Nintendo har bekræftet, at alle tidligere udgivne Joy-Con-controllere ville være kompatible med OLED Switch, og at alle kommende Joy-Con-controllere også ville fungere med de ældre Switch-modeller. Det ser ud til, at vi må vente på en Joy-Con-opdatering, indtil den egentlige Switch Pro ankommer