Sådan ændrer du dit navn på Facebook (iOS, Android og web)

12. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det er relativt nemt at ændre dit navn på Facebook, men der er flere begrænsninger og retningslinjer, som du skal være opmærksom på, før du går denne vej. Så hvis du nogensinde har tænkt på – “Hvordan ændrer jeg mit profilnavn på Facebook?”, så er det din heldige dag. For i denne artikel vil vi vise dig, hvordan du ændrer dit navn på Facebook ved hjælp af iOS-appen, Android-appen og webstedet. Den proces, vi beskriver nedenfor, fungerer uanset om du har en personlig Facebook-konto eller driver en virksomhedsside.

Sådan ændrer du dit navn på Facebook (2021)

Her vil vi vise dig, hvordan du ændrer dit profilnavn på Facebook på iPhone, Android og på nettet. Vi vil også forklare, hvordan du ændrer dit Facebook-sidenavn for erhvervskonti. Vær opmærksom på, at du kun kan ændre dit navn, hvis det nye navn til din side eller personlige profil opfylder virksomhedens strenge retningslinjer. Når det er sagt, så lad os komme i gang med det samme.

Ting du skal huske, før du ændrer dit navn på Facebook

Facebook har et sæt strenge “navnestandarder”, som alle brugere skal følge. Hvis dit nye navn ikke overholder disse retningslinjer, kan det være, at du slet ikke får lov til at ændre dit navn. Hvad værre er, kan den sociale mediegigant endog forbyde din konto, hvis du ikke overholder dens fællesskabsstandarder. Så her er, hvad Facebook siger, at du skal huske, før du forsøger at ændre dit navn på deres platform:

 • Navnet på din konto skal være det navn, som dine venner kalder dig i hverdagen. Dette navn skal også fremgå af en form for ID eller et dokument fra vores ID-liste. Der kan forekomme tilfælde, hvor du bruger et andet navn end det, der står på et ID-dokument fra vores ID-liste for nogle profiler.
 • Kælenavne kan bruges som for- eller mellemnavn, hvis de er en variation af dit autentiske navn (f.eks. Bob i stedet for Robert).
 • Du kan også angive et andet navn på din konto (f.eks. pigenavn, kælenavn, professionelt navn).
 • Profiler er kun til individuel brug. Du kan oprette en side for en virksomhed, organisation eller idé.
 • Det er ikke tilladt at udgive sig for noget eller nogen.

Desuden nævner Facebook, at din profil eller dit firmanavn ikke må indeholde følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Symboler, tal, usædvanlige versaler, gentagende tegn eller tegnsætning
 • Tegn fra flere sprog
 • Titler af enhver art (f.eks, professionel, religiøs)
 • Ord eller sætninger i stedet for et navn
 • Anstødelige eller suggestive ord af enhver art

Alle ovenstående er direkte citater fra de officielle fællesskabspolitikker på Facebook. Så nu hvor du har fået alle regler og bestemmelser direkte fra hestens mund, lad os se på de trin, du skal følge.

Læs også  Sådan oprettes en pauseskærmgenvej på Mac: 3 forklarede metoder

Skift dit navn på Facebooks websted

For at ændre dit navn på Facebooks websted skal du først logge ind med dine kontooplysninger. Følg derefter nedenstående trin:

 • Klik på ikonet med den nedadgående pil øverst til højre på Facebooks hjemmeside. Vælg “Settings & Privacy” i popup-menuen.
 • Klik derefter på “Settings” i den samme popup-menu.
 • Du vil nu blive ført til siden med dine kontoindstillinger. Under Generelle kontoindstillinger skal du klikke på dit navn eller på tegnet “Rediger” ved siden af.
 • Indtast nu det nye navn, mellemnavn (hvis der er et) og efternavn, som du vil have, at andre skal se på din Facebook-profil. Klik derefter på den blå knap, hvor der står “Gennemgå ændring“.
 • Facebook vil vise variationer af dit navn i et nyt pop op-vindue. Vælg den, du foretrækker. Indtast til sidst din adgangskode, og klik på “Gem ændringer“.

Dit nye navn vil straks blive vist på din Facebook-konto. Bemærk dog, at du i modsætning til Twitter og de fleste andre sociale medieplatforme kun kan ændre dit navn én gang inden for 60 dage på Facebook. Det betyder, at du ikke vil kunne foretage yderligere ændringer af dit profilnavn inden for de næste par måneder.

Skift dit navn på Facebooks mobilapp

På Android

Det er også nemt at ændre dit navn ved hjælp af Facebooks Android-app. Her er hvordan du gør det:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Åbn Facebook-appen på din Android-enhed, og tryk på hamburgermenuen (tre parallelle linjer) øverst til højre i hjørnet. På det næste skærmbillede skal du rulle ned til bunden og trykke på “Indstillinger og privatliv“.
 • Vælg derefter “Indstillinger” i rullemenuen. På det næste skærmbillede skal du gå til afsnittet “Personlige oplysninger“.
 • Tryk nu på dit navn, og indtast det nye navn (herunder for-, mellem- og efternavn) på det næste skærmbillede. Tryk derefter på den blå knap, hvor der står “Gennemgå ændring“.
 • Til sidst skal du vælge visningspræference for dit navn, indtaste din adgangskode og trykke på knappen “Gem ændringer“. Tillykke med det! Du har med succes ændret dit profilnavn på Facebook ved hjælp af Android-appen.
Læs også  Sådan kontrolleres, om din smartphone har NavIC-support

På iOS og iPadOS

Processen til at ændre dit profilnavn eller sidenavn ved hjælp af Facebook-appen på din iPhone eller iPad svarer til metoden på Android. Sådan gør du:

 • Åbn Facebook-appen på din iPhone eller iPad, og tryk på hamburgermenuen (tre vandrette linjer) nederst til højre på skærmen. Rul derefter ned og gå til “Indstillinger og privatliv -> Indstillinger“.
 • Vælg derefter “Personlige oplysninger” og tryk på dit navn.
 • På det næste skærmbillede skal du indtaste det nye navn, du ønsker på Facebook. Når du er færdig, skal du trykke på den blå “Gennemgå ændring“-knap.
 • Til sidst skal du vælge det navn, du vil have vist på din Facebook-profil, indtaste din adgangskode og trykke på “Gem ændringer“.

Nå, det er alt, hvad der er at gøre! Du ved nu også, hvordan du ændrer dit navn i Facebook iOS-appen. For at minde dig igen om, at du kun kan ændre dit navn én gang hver 60. dag, så tænk dig godt om, før du foretager ændringen.

Skift dit FB-profilnavn på Android, iPhone og internettet

I modsætning til Twitter og andre store sociale medier insisterer Facebook på, at det ikke accepterer andet end dit ‘rigtige’ navn. Ethvert navn, som den anser for ‘falsk’, kan få dig bandlyst fra den sociale medieplatform. Hvis det lykkes dig at overholde de strenge restriktioner, så tillykke med din navneændring på Facebook.

Hvis du derimod har fået nok af virksomhedens tvivlsomme privatlivspolitikker og talrige databrud, kan du se, hvordan du kan slette Facebook fra dit liv for altid. Mens du afvejer fordele og ulemper ved at blive på Facebook, kan du i det mindste skjule din status “Aktiv” for at stoppe irrelevante beskeder fra irriterende venner.

Artiklen fortsætter under annoncen