AirTag Precision Finding virker ikke? Her er 8 professionelle tips til at løse problemet!

12. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det største højdepunkt i Apple AirTag er nok funktionen Precision Finding, der gør det meget nemt at finde genstande, der er blevet væk. Takket være Ultra-wideband-teknologien er Precision Finding i stand til mere præcist at bestemme afstanden og retningen af en mærket genstand inden for rækkevidden. Ved at kombinere input fra vigtige komponenter som accelerometer, gyroskop og iPhones kamera guider den dig hen til den mærkede genstand ved hjælp af haptik, lyd og ret imponerende visuel feedback. Når det er sagt, fungerer Apple AirTag Precision Finding desværre ikke for et stort antal iPhone-brugere. Hvis du er en af dem, har vi fået dig dækket ind med brugbare løsninger til at løse problemet med AirTag Precision Finding, der ikke fungerer.

Tips til at løse problemet med Apple AirTag Precision Finding, der ikke virker

På typisk Apple-manér har virksomheden endnu ikke afsløret detaljer om AirTag-serien. I betragtning af at den maksimale Bluetooth-rækkevidde er omkring 100 meter, så vi gætter på, at en forlagt AirTag bør kunne spores mindst til den afstand. Du bør derfor huske på AirTags rækkevidde, når du forsøger at finde en mærket genstand som din taske, tegnebog og meget andet. Nok snak, lad os komme videre med fejlfindingsguiden!

1. Sørg for, at Ultra-Wideband-teknologien ikke er begrænset i dit land

U1-chippen (også kendt som UWB, ultra-wideband og ultraband) er hjertet i AirTags funktion til præcisionsbestemmelse. Ved hjælp af ultrabredbåndsteknologi er U1-chippen i stand til præcist at lokalisere og kommunikere med andre U1-udstyrede enheder som iPhone 11 og 12. Desværre er ultrabredbåndsteknologi blevet blokeret i nogle lande og regioner på grund af sikkerhedshensyn.

For de uindviede er ultrabredbånd en radioteknologi, der bruger meget lav energi til kommunikation med kort rækkevidde og stor båndbredde. Derudover forbedrer den også den rumlige opmærksomhed, som spiller en afgørende rolle for, at AirDrop kan fungere mere effektivt. For at være mere præcis bør du se på U1-chippen som GPS’en på størrelse med din stue. Da ultrabredbåndsteknologien er underlagt internationale lovkrav, er den deaktiveret nogle steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så det første, du bør gøre, er at sikre dig, at ultrabredbåndsteknologien ikke er blokeret i dit land. Her er en liste over lande/regioner, hvor Ultra-Wideband ikke understøttes på iPhone:

 • Argentina
 • Armenien
 • Aserbajdsjan
 • Hviderusland
 • Indonesien
 • Kasakhstan
 • Kirgisistan
 • Nepal
 • Nepal
 • Pakistan
 • Paraguay
 • Russia
 • Solomon Islands
 • Tajikistan
 • Turkmenistan
 • Ukraine
 • Uzbekistan

2. Sørg for, at U1-chippen er aktiveret på din iPhone

Som beskrevet ovenfor spiller ultra-wideband-chippen en afgørende rolle for, at funktionen Precision Finding kan fungere på iPhones. Derfor skal du sikre dig, at U1-chippen er aktiveret på din understøttede iPhone. Vi har for nylig skrevet en vejledning om, hvordan du deaktiverer ultra-wideband-chippen, men den viser de trin, du skal følge for at nå indstillingerne.

Gå til appen Indstillinger på din iPhone. Tryk derefter på Privatliv og vælg Placeringstjenester. Dernæst skal du rulle ned til bunden og vælge Systemtjenester. Til sidst skal du sørge for, at skiftekontakten for Networking & Wireless er slået til.

Læs også  Sådan tilslutter du Raspberry Pi til en Windows-bærbar computer uden skærm eller Ethernet-kabel

3. AirTag “Signal er svagt”-fejl:

En håndfuld brugere har rapporteret, at AirTag-signalet er for svagt til at lade dem lokalisere enheder i nærheden – selv om de befinder sig inden for 100 meters rækkevidde. Desuden forhindrer det svage AirTag-signal dem også i at bruge funktionen Precision Finding, hvilket er skuffende.

Artiklen fortsætter under annoncen

AirTag kræver, at Wi-Fi-, mobil- og Bluetooth-forbindelser er aktiveret på din iPhone. Så sørg for, at de er slået til. Hvis AirTag Precision Finding ikke virker, selv efter at du har aktiveret disse muligheder, skal du følge nedenstående trin.

Først skal du slå Wi-Fi, mobil og Bluetooth fra (Appen Indstillinger -> Wi-Fi, Bluetooth og Mobildata). Genstart derefter din smartphone, og slå derefter Wi-Fi, Bluetooth og mobildata til igen. Kontroller derefter, om AirTags signal er tilbage til sit sædvanlige.

Hvis dit AirTag-signal stadig synes at fungere dårligt, vil jeg anbefale dig at nulstille netværksindstillingerne for at fejlfinde de netværksrelaterede problemer. For at få det gjort skal du navigere til Indstillinger -> Generelt. Rul derefter ned til bunden, og vælg Nulstil, efterfulgt af “Nulstil netværksindstillinger”, og indtast din enhedskode. Til sidst skal du trykke på indstillingen “Reset Network Settings” (Nulstil netværksindstillinger), der vises, for at bekræfte handlingen.

Hvis AirTag Precision Finding ikke fungerede på grund af et netværksrelateret problem, bør det nu fungere efter hensigten.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Hard reset din iPhone

Da hard reset ofte hjælper med at fejlfinde tilfældige iOS-problemer, bør vi også give det en chance. For at gøre dette skal du trykke på knappen volumen op-knappen og derefter hurtigt trykke på knappen volumen ned-knappen. Derefter skal du holde tænd/sluk-knappen nede, indtil skærmen bliver sort, og Apple-logoet vises på skærmen. Image Courtesy: Apple

5. Slå Placeringstjenester til/fra

Hvis Apple AirTag Precision Finding fortsat opfører sig forkert, skal du prøve at slå Placeringstjenester fra/til på din iPhone. Opdatering af Placeringstjenester kan muligvis løse funktionen Precision Finding.

Gå til Indstillinger -> Privatliv -> Lokalitetstjenester. Slå nu toggle-knappen ved siden af “Placeringstjenester” øverst fra.

Genstart nu din iPhone. Tryk og hold lydstyrke op/ned-knappen og tænd/sluk-knappen nede på samme tid. Træk derefter i slideren til slukning for at lukke enheden ned. Hold derefter tænd/sluk-knappen nede for at genstarte din iPhone, og følg ovenstående trin for at aktivere “Location Services” igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Tillad adgang til placering til Find My

Det er overflødigt at sige, men det er værd at påpege, at Find My-appen skal have fuld adgang til din placering for at fungere korrekt. Endnu vigtigere er det, at du også skal give den tilladelse til at bruge din præcise placering. Ellers vil den fortsat have problemer, og det samme vil AirTag.

For at aktivere denne funktion skal du gå til Indstillinger -> Privatliv -> Lokalitetstjenester. Rul nu ned og vælg indstillingen “Find min“. Vælg derefter Mens du bruger appen, og sørg for at slå Præcis placeringtil.

Læs også  Sådan bruges Tilbage Tap for at starte enhver app i iOS 14

7. Fabriksnulstil din AirTag

Hvis du endnu ikke har fundet en løsning på, at Precision Finding ikke fungerer med din AirTag, skal du vælge fabriksnulstilling. Det er et af de bedste AirTag-tips og tricks, især når der er tale om komplekse problemer. Selv om fabriksnulstilling kan virke som en radikal løsning, hjalp det med at løse det nagende sporingsproblem med deres genstandssporing.

For at nulstille Apple AirTag skal du starte Find My appen på din iPhone. Tryk derefter på fanen Items-fanen nederst, og vælg det AirTag, som du vil nulstille. Stryg derefter opad for at få AirTag-indstillingerne frem. Her skal du trykke på Remove Item -indstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu vises en popup-meddelelse med følgende tekst: Dette element er knyttet til dit Apple-id. Hvis du fjerner dette element, kan det aktiveres og bruges af en anden person.” Tryk på Fjern for at bekræfte handlingen. Image Courtesy: Apple

Når du har nulstillet din AirTag, skal du tilslutte den til din iPhone igen. Du skal blot holde AirTag’en tæt på din iPhone og derefter trykke på Connect valgmuligheden, der vises på skærmen. Det er ret nemt, ikke sandt?

8. Opdater din iPhones software

Hvis Precision Finding stadig ikke hjælper dig med at finde en tabt AirTag, kan der være en softwarefejl bag dette problem. Og i dette scenario er en softwareopdatering uden tvivl din bedste mulighed. Så gå til Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering. Nu vil iOS kontrollere, om der er en opdatering. Hvis der er nogen opdateringer tilgængelige, skal du trykke på download og installer for at opgradere til den nyeste version af iOS.

Tips til at løse problemer med Apple AirTag Precision Finding Issues

Sådan er det! Forhåbentlig er AirTag Precision Finding-funktionen begyndt at fungere som sædvanlig på din iPhone. Da de tricks, der er nævnt ovenfor, hjalp med at løse problemet for mange iPhone-brugere, kan du regne med, at de også kan hjælpe dig. Når det er sagt, hvilken af disse tips eller rettelser formåede at løse problemet for dig? Glem ikke at dele din feedback og dine meninger i kommentarerne nedenfor. Desuden er Apple Support altid klar til at hjælpe dig, hvis intet virker. Hvis du er på udkig efter et liv ud over AirTags, kan du udforske de lige så imponerende alternativer. Du kan også tjekke de bedste AirTag-etuier og -tilbehør for bedre at beskytte din genstandstracker.

Artiklen fortsætter under annoncen