Virker kameraet ikke på Windows 10? Her er de 3 bedste løsninger!

13. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Hvis du for nylig er flyttet til Windows 10 ved hjælp af Windows 10 Media Creation Tool, og kameraet ikke ser ud til at virke på den nyeste version, skal du ikke være bekymret. I denne vejledning giver vi dig tre forskellige metoder til at løse kameraproblemet på Windows 10. For brugere, der står over for fejl som “kan ikke starte dit kamera” (0xA00F429F) eller “Vi kan ikke finde dit kamera” på deres Windows 10-pc, har vi inkluderet de trin, du kan følge for at løse problemerne med det samme. Lad os på den baggrund gå videre og finde ud af, hvordan du løser problemet med “kameraet virker ikke” på Windows 10.

Kameraet virker ikke på Windows 10? Find løsningen lige her! (Opdateret maj 2021)

Hvis kameraet ikke virker på din bærbare Windows 10-bærbar computer, kan du finde alle mulige løsninger på dette problem lige her. Du skal blot udvide tabellen nedenfor og gå til den sektion, du ønsker.

Ændre indstillingerne for kameraets fortrolighed

1. Først skal du trykke på Windows-tasten og skrive “camera privacy” i søgelinjen. Åbn nu “Indstillinger for kameraets privatliv“.

2. Alternativt kan du gå til “Indstillinger -> Privatliv -> Kamera” på din Windows 10-computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du er på siden med kameraindstillinger, skal du sørge for, at vippeknappen for “Tillad adgang til kameraet på denne enhed” er slået til. Jeg vil foreslå, at du slår toggle-knappen fra en gang og slår den til igen, hvis kameraet ikke virker.

4. Rul derefter ned, og sørg for, at skiftekontakten “Tillad apps at få adgang til dit kamera” er aktiveret. Gentag den samme proces, slå den fra og aktiver den igen.

5. Rul nu ned for at finde en liste over apps, der kan få adgang til kameraet. Kig efter den app, hvor kameraet ikke fungerer, og slå togglen til, hvis den ikke allerede er det. Vi foreslår, at du slukker og tænder for toggle’en igen.

Læs også  Sådan aktiverer du den indbyggede mørke tilstand i Android Q

6. Til sidst skal du aktivere toggle for “Tillad skrivebordsapps at få adgang til dit kamera“. Dette er for alle programmer, der er bygget på den traditionelle Win32-ramme. Det omfatter Microsoft Edge, Chrome, Outlook, Microsoft Teams og meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Gå nu videre og åbn appen “Camera” for at se, at dine problemer med kameraet er blevet løst, og at appen er begyndt at fungere på Windows 10.

Geninstaller kameradriveren

1. Hvis du stadig ikke kan starte kameraet på Windows 10, skal du geninstallere driveren. Brug Windows-tastaturgenvejen “Win-tasten + X” eller højreklik på ikonet Start Menu for at åbne Quick Menu (hurtigmenu). Her skal du klikke på “Enhedshåndtering”.

2. I vinduet Enhedshåndtering skal du udvide menuen “Kameraer” og højreklikke på din bærbare Windows 10-bærbar computers kamerahardware. For mig er det HP TrueVision HD-kameraet HP TrueVision HD-kameraet. Klik nu på “Afinstaller enhed”.

3. Når du har afinstalleret driveren, skal du klikke på “Action” og vælge indstillingen “Scan for hardwareændringer“.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Dette vil søge efter webkameraet igen og installere kameradriveren automatisk. Du kan også genstarte din Windows 10-pc, så opdaterer den automatisk driveren.

5. Nu skal du kontrollere, om kameraet på din Windows 10-pc virker eller ej. Hvis problemet fortsætter, skal du højreklikke på webcam-hardwaren og vælge “Opdater driver“.

6. Windows 10 begynder at lede efter den nyeste driver på internettet og installerer den på din pc. Genstart din pc, når driverinstallationen er færdig, og fejlen kan ikke starte dit kamera “0xA00F429F” skulle nu være rettet.

7. Hvis den automatiske driveropdatering ikke virkede for dig, vil jeg stærkt anbefale, at du downloader driveren direkte fra producentens websted. Nogle gange opdaterer Windows 10 de forkerte drivere, og det resulterer i problemer med webkameraet. Noter kameraets navn fra Enhedshåndtering, og søg efter det på internettet. Du kan også følge vores vejledning om, hvordan du manuelt opdaterer drivere på Windows 10.

Læs også  Hvad er Microsoft Safety Scanner, og hvordan du bruger det
Artiklen fortsætter under annoncen

8. Hvis det heller ikke fungerede for dig, foreslår vi, at du tager hjælp af apps fra tredjeparter. Vi har kurateret de bedste gratis værktøjer til at downloade og installere korrekte drivere på Windows 10.

Nulstil kameraappen

1. Hvis du får fejlen “Vi kan ikke finde dit kamera”, skal du nulstille appen for at løse problemet. Tryk på Windows-tasten, og skriv “kamera” i søgelinjen. Klik nu på “App-indstillinger“.

2. Det fører dig direkte til siden App-indstillinger for kamera-appen. Her skal du rulle nedad og klikke på “Nulstil”.

3. Efter et stykke tid skal du genstarte kameraappen igen, og du burde ikke opleve nogen problemer denne gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Står du over for problemet “Vi kan ikke finde dit kamera”? Her er løsningen!

Så dette er de tre bedste måder, du kan løse problemet med “kameraet virker ikke” på din Windows 10-computer. Vi har også tilføjet andre metoder, der kan hjælpe dig med at løse fejlen “Kan ikke starte dit kamera 0xA00F429F”, mens du bruger webkameraet på din pc. Hvis du har fulgt trin-for-trin-guiden ovenfor, bør dit kamera fungere igen. Anyway, det er alt fra os. Hvis du har problemer med mikrofonen på Windows 10, skal du gennemgå vores linkede vejledning. Og hvis du har spørgsmål, så kommenter dem nedenfor og lad os vide det.