Sådan afinstallerer du Cortana fra Windows 10

13. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Microsofts Cortana har måske for længst tabt kampen om AI-stemmeassistenten til Alexa, Siri og Google Assistant, men den er stadig en del af Windows 10. Så hvis du slet ikke bruger Cortana og ønsker at afinstallere den fra din Windows 10-computer, er du kommet til det rette sted. For i dag vil vi nemlig vise dig, hvordan du helt afinstallerer Microsoft Cortana fra din Windows 10-pc ved hjælp af en enkel proces i ét trin.

Afinstaller Cortana fra Windows 10 (2021)

Vi har allerede skrevet om, hvordan du kan deaktivere Cortana på Windows 10. Så i denne artikel vil vi vise dig, hvordan du helt afinstallerer Microsofts Cortana-stemmeassistent fra Windows 10 ved hjælp af PowerShell. Desværre kan du ikke afinstallere Cortana fra Windows-indstillingerne eller kontrolpanelet. Vi vil også vise dig, hvordan du geninstallerer den på din computer, hvis du skulle have ændret mening og ønsker at give den en ny chance i fremtiden. Så lad os komme i gang uden yderligere omsvøb.

Trin for at afinstallere Cortana

  • For at afinstallere Cortana på din pc skal du først åbne Windows PowerShell med administratorrettigheder. Det gør du ved at højreklikke på Start-knappen og vælge “Windows PowerShell (Admin)” i popup-menuen.
  • Kopier+klistrer nu følgende kommando og tryk på Enter: Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage

Det var det! Du har med succes afinstalleret Cortana fra din Windows 10-pc. Appen er nu væk for altid og vises ikke længere i task manager eller når du søger efter den i Windows-søgningslinjen. Men frygt ikke, du kan få den tilbage på din computer, når som helst du vil.

Læs også  Sådan sendes et link fra Chrome til din Android-telefon

Trin for at geninstallere Cortana

Cortana-appen kan downloades i Microsoft Store, hvilket betyder, at Windows 10-brugere kan geninstallere den på deres enheder, når som helst de vil. Så hvis Microsofts AI-assistent i fremtiden bliver relevant igen, hvilket er yderst tvivlsomt, eller får nye funktioner, som du gerne vil prøve, skal du bare hoppe over til Microsoft Store og geninstallere appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern Cortana Voice Assistant på Windows 10 PC

På trods af vedvarende bestræbelser fra Microsoft har Cortana kæmpet for at holde trit med sine førende rivaler, herunder Google Assistant, Amazon Alexa og Siri. Da det ikke lykkedes Cortana at gøre Cortana til den foretrukne stemmeassistent-app på trods af den massive brugerbase til Windows, lukkede Redmond-giganten Cortana på Android og iOS tidligere i år. Vores vejledning viser dig nu, hvordan du kan slippe af med den, selv fra din Windows-computer. Så værsgo, befri din pc for Cortana, og fortæl os om din grund til afinstallationen.

Hvis du i mellemtiden vil slippe af med flere af den slags irritationsmomenter, kan du tjekke vores detaljerede vejledninger om, hvordan du deaktiverer notifikationer på Windows 10 og hvordan du fjerner annoncer fra Windows 10. Glem heller ikke at tjekke vores vejledning om, hvordan du nemt deaktiverer brugerkontostyring (UAC) i Windows 10 for at forhindre irriterende pop-ups og distraktioner. Du kan også tjekke vores tips og tricks til Windows 10 for at få bedre kontrol over din computer.