Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

2. august 2020 0 Af Mathias

Apple Watch har haft en EKG-funktion siden Series 4 lanceret tilbage i 2018, og det kan være et rigtig praktisk værktøj for folk, der ønsker at holde endnu bedre og mere avanceret styr på deres hjertesundhed. Med Apple Watch-serie 4 og serie 5 kan du tage et hurtigt EKG på kun 30 sekunder, og uret kan identificere hjerteproblemer som Atrial Fibrillation , så brugerne kan få lægehjælp i tid.

Så hvordan bruger du EKG-funktionen i en Apple Watch, og hvad er ting, du burde og ikke skulle gøre med det? Lad os se.

Hvad er et EKG

Først og fremmest skal vi have en grundlæggende forståelse af, hvad en EKG virkelig er. Et elektrokardiogram (EKG) eller EKG i USA er en test, der måler den elektriske aktivitet i hjertet for at identificere problemer med hjerterytme, blodgennemstrømning, elektrolyt abnormiteter og mere.

Apple Watchs EKG-funktion er ikke så avanceret som det EKG (eller EKG), du kunne finde på et hospital. Det kan for eksempel ikke kontrollere for et hjerteanfald eller identificere elektrolyt abnormiteter. Den kan dog se på rytmen i dit hjerte og identificere, om det er Sinusrytme (også almindeligt julemønster), eller om der er tegn på atriefibrillering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis dit EKG viser tegn på A-Fib, skal du straks gå til lægen.

Sådan konfigureres EKG i Apple Watch

Inden du begynder at tage dine EKG-test med dit Apple Se, du bliver nødt til at aktivere funktionen. Dette kan gøres ved at gå til Health-appen på din iPhone.

I appen skal du se en anmeldelse, der siger “Opsæt ECG-app” . Bare tryk på dette, indtast et par detaljer, og du er alle gode til at gå.

Læs også  Sådan vendes billedsøgning på telefonen

Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis du ikke kan finde dette anmeldelse, og der er ingen EKG-app på din Apple Watch, chancerne er, at funktionen ikke lever i dit land. Du kan se listen over lande, hvor EKG-funktionen er aktiveret i slutningen af ​​denne artikel.

Sådan tager du et EKG

Tag et EKG med Apple Watch er virkelig let. Start bare EKG-appen på dit ur, og rør og hold Digital Crown med pegefingeren. Det tager 30 sekunder for Apple Watch at tage en EKG-aflæsning, så vær tålmodig og prøv ikke at bevæge dig.

Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

Artiklen fortsætter under annoncen

Et par ting, du skal huske på for at få en bedre og mere nøjagtig EKG-læsning på din Apple Watch:

  • Sørg for, at uret er stramt omkring dit håndled
  • Sørg for, at du bærer uret på håndleddet, du valgte i Watch-appen
  • Bevæg dig ikke under EKG-optagelsen

Se og del dine EKG-rapporter

Når du har taget et EKG, opretter din Apple Watch en EKG-rapport til dig og skubber den til din iPhone. Du skal modtage en anmeldelse fra Health-appen, der fortæller dig, at din rapport er klar.

Alternativt kan du også se disse rapporter i appen Sundhed. Sådan gør du:

  • I Health-appen skal du trykke på ‘ Gennemse ‘og derefter tændt’ Hjerte

Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Tryk her på ‘Elektrokardiogrammer (EKG)’.

Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

Du kan eksporter disse EKG-rapporter, hvis du vil dele dem med din læge ved blot at vælge en af ​​dine EKG-rapporter fra Health-appen og derefter trykke på ‘ Eksporter en PDF til din læge ‘.

Læs også  Android TV kan ikke oprette forbindelse til WiFi? Her er rettelserne

Sådan bruges Apple Watch EKG-funktion effektivt

Apple Watch EKG-tilgængelighed

Belgien

Artiklen fortsætter under annoncen
Canada

)

Kroatien

Østrig Tyskland Italien Singapore
Grækenland Luxembourg Slovakiet
Guam Holland Spanien
Hong Kong Norge Sverige
Tjekkiet Ungarn PolenSchweiz
Danmark Island Portugal UK
Finland Indien Puerto RicoUSA
Frankrig Irland Rumænien Amerikanske Jomfruøer

Sørg for, at dit hjerte er sundt med Apple Watchs EKG-funktion

Apple Watchs EKG-funktion er fantastisk at få en grundlæggende idé om din kunstsundhed med EKG og ting som hjertefrekvensgenvinding. Det kan tidligt identificere problemer med hjertets bankende rytme og hjælpe dig med at få lægehjælp til tiden. Husk dog, at Apple Watch ikke er en erstatning for korrekt medicinsk udstyr , og EKG-funktionen ikke er næsten så avanceret som de EKG’er, du ville finde på et hospital. Hvis du oplever hjerteproblemer, skal du se en læge og ikke bare være afhængig af Apple Watch for at identificere problemer.

Når det er sagt, hvis du bare vil sikre dig, at ting som A-Fib ikke forbliver upåagtet, kan EKG-funktionen i Apple Watch være virkelig praktisk.

Artiklen fortsætter under annoncen