Sådan aktiveres mikrofon- og GPU-acceleration i Linux på Chromebook

17. september 2020 0 Af Mathias

Mens Linux-support blev annonceret for to år tilbage på Chromebooks, var der nogle grundlæggende funktioner, der manglede under lanceringen. Google ser imidlertid ud til at indhente nu, da det er spydspidsen for at gøre Chrome OS til en bæredygtig platform for alle. For eksempel kan du nu aktivere mikrofon- og GPU-acceleration i Linux på Chromebooks. Begge disse funktioner var en langvarig efterspørgsel fra kreative og power-brugere, og endelig har Google leveret løftet. Så uden yderligere forsinkelse, lad os gå videre og lære at aktivere mikrofonsupport og hardwareacceleration i Linux på Chrome OS.

Aktivér mikrofonsupport i Linux på Chromebook

Du kan aktivere mikrofonen i Linux på Chromebooks lige nu, og til det behøver du ikke ændre din opdateringskanal eller gå til udviklertilstand . Funktionen er tilgængelig i den stabile kanal i Chrome OS 79 , men den er som standard deaktiveret. Så lad os gå videre og aktivere mikrofonen i Linux på Chrome OS.

1. Åbn Chrome-browseren, og tryk på Ctrl + Alt + T genvej for at åbne Crosh Shell. Hvis du ikke ved det, er Crosh Shell den indfødte kommandolinje til Chrome OS.

2. Når du er her, udfør nedenstående kommandoer en efter en . Husk, det lukker alle Linux-apps, der kører i baggrunden, så gem og luk dem, før disse kommandoer udføres.

Artiklen fortsætter under annoncen
 vmc stop termina vmc start termina - aktiver lydoptagelse 

Enable Microphone Support in Linux on Chromebooks

3. Åbn nu Linux-terminalen for at genstarte tjenesterne fuldstændigt og åbn derefter enhver lydoptagelsesapplikation. Her har jeg brugt Audacity, og det optog min stemme tydeligt, hvilket bekræfter mikrofonsupport i Linux på Chromebooks.

Bemærk: Du bliver nødt til at ændre optageenheden til sysdefault: Line: 0 i Audacity.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan bruges annonceringstid i macOS Big Sur

Du kan også bruge din øretelefoner og andre lydenheder gennem USB-stikket. Den bedste del ved denne funktion er, at du nu sammen med Linux-apps også kan drage fordel af mikrofonen på Windows-apps, der kører i Chrome OS.

Aktivér GPU-acceleration i Linux på Chromebooks

Inden vi begynder, lad mig præcisere, at GPU-acceleration er tilføjet i udvalgte Chromebooks, der kun har “Fizz” og “nami” baseboard fra nu af . Så hvis du ejer en af disse nyeste Chromebooks, kan du aktivere GPU-acceleration på din Chromebook lige nu.

   Google Pixelbook (aften)

   Artiklen fortsætter under annoncen
    Pixelbook 2

   • HP X360 Chromebook 14
    • Acer Chromebook Spin 13

      Dell Inspiron 14

       Dell Latitude 5300

       Artiklen fortsætter under annoncen
        Acer Chromebook 714/715

       • Lenovo Yoga Chromebook C630
       • Acer Chromebook 13
       • Samsung Pro V2

       1. Åbn Chrome-browseren, og flyt til siden med Chrome-flag.

 krom: // flag 

2. Derefter skal du søge efter “Crostini GPU Support” og aktivere det fra rullemenuen. Du kan også åbne det dedikerede flag direkte fra nedenstående adresse. Klik nu på knappen “Genstart” i bunden.

 krom: // flag / # crostini-gpu-support 

Sådan aktiveres mikrofon- og GPU-acceleration i Linux på Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

3. For at bekræfte, om GPU-acceleration er aktiveret eller ej, skal du åbne Linux Terminal og køre kommandoen nedenfor. Hvis det nævner “Device: virgl” og “Accelerated: Yes” , er du færdig. Du kan nu spille desktop-niveau-spil og bruge grafikintensive Linux-apps på din Chromebook uden besvær. God fornøjelse!

 glxinfo -B 

Enable GPU Acceleration in Linux on Chromebooks

Gør din Chromebook til en stærk maskine

Så det var vores korte guide til, hvordan du aktiverer mikrofonsupport og GPU-acceleration i Linux på Chromebooks. Dette var to af de mest efterspurgte funktioner fra det kreative og spilfællesskab, og Google har endelig gået foredraget. Med den nylige tilføjelse af Android-app sideloading på Chromebook har Google gjort det klart, at det tager platformen alvorligt. Nu er alt, hvad vi har brug for, USB-understøttelse i Linux på Chromebooks. Når og når det sker, vil vi helt sikkert fortælle dig det. Alligevel er det alt fra os. Så hvad synes du om disse to nye tilføjelser på Chrome OS? Lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.