Aktive IE-tilstand på Microsoft Edge (Chromium)

19. februar 2021 0 Af Mathias

Microsoft udfasede Internet Explorer til fordel for Edge Chromium i nyere versioner af Windows 10.

Den nye browser, der kommer med en overflod af seje nye funktioner, inkluderer også en kompatibilitetstilstand til Trident MSHTML-motoren fra Internet Explorer 11.

Kendt som ‘IE Mode‘, hjælper funktionen med at indlæse gamle websteder og understøtter gamle applikationer, der ikke er opdateret til at fungere med den Chromium-baserede software (eller andre nyere browsere).

Så i dag viser vi dig, hvordan du aktiverer eller aktiverer IE-tilstand i Microsoft Edge Chromium via indstillinger i appen og gennem Windows Group Policy Editor for bedre kompatibilitet med ældre apps og tjenester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktivér IE-tilstand på Microsoft Edge Chromium

IE-tilstand er hovedsageligt rettet mod virksomheder, der stadig kører apps og intranetwebsteder, der er skrevet til Internet Explorer, i både den ældre Edge baseret på EdgeHTML-motoren såvel som på Edge Chromium, som begyndte at rulle ud på Windows 10 tidligt sidste år, før de blev udvidet til andre stationære og mobile platforme. Da arven i sig selv Edge er udfaset, vil vores tutorial dog kun beskæftige sig med Edge Chromium. Så uden yderligere forsinkelse, lad os tjekke, hvordan du kan aktivere eller aktivere IE-tilstand i Microsoft Edge Chromium på din Windows 10-pc (desktop) eller din lille nettop.

Hvad er IE-tilstand i Microsoft Edge Chromium?

IE (Internet Explorer) -tilstand på Microsoft Edge Chromium er en kompatibilitetstilstand, der hjælper browseren gengiver ældre websteder og websider skrevet til Internet Explorer. Det giver også virksomhedsbrugere mulighed for at bruge alle de websteder, deres organisation har brug for i en enkelt browser.

IE-tilstanden bruger den integrerede Chromium-motor til moderne websteder og Trident MSHTML-motoren fra Internet Explorer 11 (IE11) til ældre websteder. Som en del af funktionaliteten bruger kun de websteder, som du specifikt konfigurerer (via politik), IE-tilstand, mens alle andre websteder gengives ved hjælp af den nye motor.

Metode 1: Brug af indstillinger i appen

Du kan let aktivere IE-tilstand (Internet Explorer-tilstand) på Microsoft Edge Chromium ved hjælp af indstillinger i appen i et par enkle trin. Sådan gør du det:

1. Åbn MS Edge Chromium i fuldskærmstilstand, og klik på knappen ‘Mere’ (tre prikker) øverst- højre hjørne. Klik på Indstillinger i popup-menuen.

Edge settings

2. Vælg nu Standardbrowser i venstre rude. Hvis du ikke er i fuldskærmstilstand, kan indstillingen være skjult bag en hamburger-menu (tre små parallelle vandrette linjer) øverst til venstre.

Edge settings for default browser

3. Under afsnittet ‘Internet Explorer-kompatibilitet’ i højre rude skal du slå skift til ‘Tillad, at websteder genindlæses i Internet Explorer-tilstand’. Sørg også for, at rullemenuen for ‘Lad Internet Explorer åbne websteder i Microsoft Edge’ bevarer standardindstillingen Kun inkompatible websteder . Genstart browseren, så ændringen træder i kraft.

Enable IE Mode on Microsoft Edge Chromium

4. For at åbne en webside i IE-tilstand skal du indlæse målsiden. Klik nu på overløbsmenuen øverst til højre, hold markøren over Flere værktøjer , og klik på Genindlæs i Internet Explorer-tilstand .

Artiklen fortsætter under annoncen
Check compatibility

5. Når et websted indlæses i IE-tilstand, vises IE-logoindikatoren i venstre side af navigationslinjen. Du kan klikke på logoet for at få yderligere oplysninger.

GEAR-online.dk in IE Mode

Metode 2: Brug af lokal Gruppepolicy Editor

Du kan også aktivere IE-tilstand på Microsoft Edge Chromium med gruppepolitik. For at gøre det skal du dog downloade politikskabelonen fra det officielle Microsoft-websted. Sådan gør du:

1. Download politikskabelonen fra webstedet ‘Microsoft Edge for Business’ (gratis). Sørg for at klikke på linket “Get Policy Files” i stedet for den blå Download-knap.

Policy file Edge for Business

2. Når du har downloadet zip-filen, skal du udpakke dens indhold. Gå nu til den udpakkede mappe, og naviger til windows> admx . Her skal du rulle ned til bunden og kopiere msedge.admx og msedgeupdate.admx filer til C: Windows PolicyDefinitions . Giv administrator tilladelse, og klik på Fortsæt , når du bliver bedt om det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis du ikke allerede har en filarkiveringssoftware på din computer, så download WINRAR (gratis) for at komme i gang – WINRAR er et væsentligt bedre alternativ til den klassiske WinZip.

3. Kopier derefter alle *. Adml filer fra din sprogmappe (f.eks. “En-US” for amerikansk engelsk, “ fr-FR ”for fransk,“ ja-JP ”for japansk osv.) til C: Windows PolicyDefinitions . Giv administrator tilladelse, og klik på ‘Fortsæt’, når du bliver bedt om det.

copy extracted files

4. Åbn nu Local Group Policy Editor ved hjælp af dialogboksen Kør (Windows-tast + R). ype ind gpedit.msc og tryk Enter eller klik på OK .

copy language files

Bemærk: Group Policy Editor er kun tilgængelig i Professional og Enterprise-udgaver af Windows 10. Den er ikke tilgængelig i Windows 10 Home .

5. Gå til Computerkonfiguration> Administrative skabeloner> Microsoft Edge i venstre rude i Editor for gruppepolitik. Find derefter i højre rude: Konfigurer Internet Explorer-konfiguration .

open gpedit

6. Dobbeltklik på IE-konfigurationsindstillingen og i popup-vinduet skal du først indstille indstillingen til Enabled som vist nedenfor. Brug derefter rullemenuen [2] til at vælge den til ‘ Internet Explorer-tilstand ‘. Klik på OK [3] for at gemme dine indstillinger.

Enable IE Mode on Microsoft Edge Chromium

7. Gå nu til Computerkonfiguration> Administrative skabeloner> Windows-komponenter> Internet Explorer . I den højre rude skal du finde ‘Brug listen over Enterprise Mode IE-websteder’.

Enable IE Mode on Microsoft Edge Chromium

8. Først aktiverer denne mulighed på samme måde som beskrevet tidligere. Indstil derefter stien til din XML-undersideliste [2], enten som URL eller som UNC, hvis du bruger en lokal XML-fil. Til sidst skal du trykke på OK [3] nederst for at gemme dine ændringer.

Artiklen fortsætter under annoncen
Enable IE Mode on Microsoft Edge Chromium

Bemærk: Hvis du ikke har en Enterprise Mode på listen, skal du downloade Enterprise Mode Site List Manger v2 fra Microsoft (gratis). Sørg for at specificere dit sprog, før du downloader.

Aktivér IE-tilstand på Microsoft Edge Chromium for kompatibilitet med gamle apps og websteder

Vejledningen ovenfor fungerer for Microsoft Edge Chromium v77.0.223 eller nyere (den seneste version er Edge 88) i Windows 10 v1903 med KB4503293 eller højere og KB4501375 eller højere eller v1809 med KB4509479 eller højere. Når du har aktiveret IE-tilstand, kan du køre ældre websteder og intranetsider, mens du stadig indlæser nyere websteder ved hjælp af Chromium.

Så fortsæt, aktiver IE-tilstand på Microsoft Edge Chromium, og se om du kan få den moderne browser til at arbejde bedre med websteder og apps, der har brug for den ældre motor. I mellemtiden har Microsoft også lige lanceret en Kid’s Mode i Edge Chromium for at forbedre onlinesikkerhed for børn. Klik på linket for at kontrollere, hvordan du kan aktivere denne funktion.