Bedste Mini PC i 2021

Bedste Mini PC i 2021

10. marts 2021 Slået fra Af Mathias

På grund af fremskridt inden for PC, computer og databehandling generelt, er små computere ikke kun en mulighed, men bredt tilgængelig og bestemt værd at overveje.

Stor ydeevne kommer ikke kun i en gigantisk PC-kasse. Nu findes der mange mini-desktops til en lang række formål. Fra små stick-pc’er til computere med en lille formfaktor — uanset hvad du er på udkig efter, findes der masser af forskellige muligheder.

Her får du en liste over de bedste mini PC’er i 2021 til alle budgetter – fra den billigste mini PC (og en enkelt Mac) til den bedste til prisen. Læs med her.

Bedste Mini PC: Intel Hades Canyon NUC

Bedste Mini PC i 2021
Intel Hades Canyon NUC – bedste mini pc 2021

Intel Hades Canyon NUC er den bedste mini-pc i 2021. Den er en solid spil-NUC, som kan kapere virtual reality (VR). Indkluderingen af en Intel i7-8809G CPU med en AMD Radeon RX Vega M GH GPU, Hades Canyon gaming mini-computer er intet mindre end et bæst.

Artiklen forsætter under annoncen

Ombord finder du 4 GB DDR5 VRAM. Og tilslutningsmuligheder? På trods af det lille fodaftryk og kompakte, er de førsteklasse. 802.11ac Wi-Fi, dual Gigabit Ethernet LAN-porte og Bluetooth kommer som standard. Derudover er der en Thunderbolt 3 Type-C, der kæmper med fem USB 3.0-porte, HDMI, dobbelt mini DisplayPort-udgange, 3,5 mm lydstik, TOSLINK-lydudgang og et SDXC-stik. Det er mere I / O (input / output) end mange bærbare computere.

Intels Hades Canyon NUC er udstyret med M.2 slots til blisterende hurtig SSD-lagring. Men desværre finder du ikke en 2,5 ” eller 3,5 ” drevbås. Mens SSD-lagring (solid state drive) betyder, at du får gavn af fremragende lagerydelse, er du begrænset til dyrere M.2 SSD’er. Hvad mere er, dens pris er ret høj på over $ 1.000 USD uden RAM eller harddiske. Selvom ydeevne er fantastisk, kan du få en mere kraftfuld rig til færre penge, omend til en højere pris. Du kan også overveje den noget billigere og lidt mindre kraftfulde, omend stadig i stand, Intel Skull Canyon NUC.

Fordele:

 • Intel i7-8809G CPU
 • AMD Radeon RX Vega M GH GPU med 4 GB DDR5 VRAM
 • 802.11ac Wi-Fi, 2 x Gigabit Ethernet LAN-porte
 • 8,7 x 5,6 x 1,54 tommer
 • VR-klar (virtual reality)
 • Fremragende I / O: 2 x HDMI, 2 x mini DisplayPort, TOSLINK lydudgang, 3,5 mm lydstik, SDXC-stik, 5 x USB 3.0, 3 x Thunderbolt 3 Type-C
 • Cool glødende kranium på toppen

Ulemper:

Artiklen forsætter under annoncen
 • Dyr
 • Intet 2,5 ” drev, kun dobbelt M.2 TYpe-2280 slots

Bedste Linux Mini PC: System76 Meerkat

Bedste Mini PC i 2021
Bedste Linux Mini PC: System76 Meerkat

Selvom du måske godt kan installere Linux på næsten enhver computer, sparer du besværet ved at købe et forudbygget system.

Hvad der uden tvivl er den største Linux-PC-producent på kloden, System76, tilbyder nu sin Meerkat mini-PC til villige entusiaster. En absolut fremragende Linux mini-PC, omend lettere besværlig at få fat i på disse breddegrader.

Ombord finder du en 10. generations Intel core i-serie CPU. Med sine kun fire tommer i diagonalen, fylder Meerkat meget lidt og kommer i to forskellige varianter — den ene med lidt mere højde for at rumme ekstra lagerplads.

Du finder en lang række forskellige CPU-, RAM- og harddiskindstillinger. Dens større version giver dig mulighed for at bruge op til 6 TB harddiskplads. Da System76-maskiner leveres med Linux installeret, kan du vælge mellem Ubuntu eller Pop! _OS (sidstnævnte er System76’s egen Linux distribution).

Artiklen forsætter under annoncen

Desværre er du begrænset til Intel UHD-grafik. Det burde være fint for de fleste applikationer bortset fra mere intens spil, videoredigering eller 3D-modellering. System76 Meerkat er stadig en overbevisende lille computer, der leveres med Linux, der allerede er installeret og tjener flere formål, lige fra hjemmebiograf-pc (HTPC) til desktop-funktionalitet, medieserverfunktioner og endda retro-spilemulering.

Fordele:

 • Intel 10. generations Core i7
 • Intel UHD integreret grafik
 • Op til 64 GB DDR4 RAM
 • Op til 6 TB harddisklager
 • Fremragende I / O inklusive 4 x USB Type-C, USB 3.1 og SDXC
 • Lille 4-tommer fodaftryk
 • Linux (Ubuntu eller Pop! _OS) forudinstalleret

Ulemper:

 • Intel UHD-grafik mangler

Bedste Mini Mac, uanset prisen: Apple Mac mini (M1, 2020)

Mac mini (M1, 2020) er en lille stationær computer, der har den samme kompakte formfaktor som tidligere Mac mini-hardware sammen med den enorme styrke fra Apples tilpassede ARM-baserede M1-chip.

Artiklen forsætter under annoncen

Den er ikke kompatibel med Windows som de Intel Mac-computere, der følger længere nede på siden, men den er kraftfuld nok til, at det måske ikke betyder noget så meget i det lange løb.

Det bedste ved M1 Mac mini er utvivlsomt M1-system-på-en-chip (SoC), som inkluderer otte CPU-kerner og otte GPU-kerner, ligesom den chip, der findes i M1 MacBook Pro.

Dette er en enormt kraftig chip, og det giver Mac mini mulighed for at køre både native apps og ældre macOS apps fejlfrit. Da flere og flere apps (applikationer / programmer) bliver udviklet til at køre direkte ARM-processoren, bliver ydeevnen kun bedre i fremtiden. Det virker dog allerede fremragende med Rosetta (den software som sørger for at ikke-native apps kan køre på M1-chippen.)

Ulempen her er, at du desværre ikke længere kan dual-boote Windows, og Windows VM (virtual machine) er også taget af bordet – i hvert fald til at starte med. Det gør M1 Mac mini til et dårligt valg, hvis du absolut skal have adgang til Windows til en vigtig app til arbejde eller for at spille et spil der kun virker til Windows.

Læs også  Sådan tilpasses Back Tap-tilgængelighedsfunktion i iOS 14
Artiklen forsætter under annoncen

På trods af de mindre ulemper, der er forbundet med at bevæge sig væk fra Intel-silicium, er Apples eget silicium kraftigt nok til, at M1 Mac mini er en meget attraktiv mulighed for alle, der leder efter en kraftfuld mini-computer.

Bare forvent ikke at kunne køre Windows-apps og du vil ikke blive skuffet over dette imponerende stykke hardware.

Apple Mac Mini får GEAR’s varmeste anbefalinger.

Fordele:

Artiklen forsætter under annoncen
 • Fremragende ydeevne
 • Intel-apps kører godt med Rosetta 2
 • Native M1-apps kører endnu bedre
 • Fornuftig pris

Ulemper:

 • Færre forbindelses-porte end tidligere model
 • Opgraderinger af hukommelse (RAM) og disklager (ROM) er dyrt
 • Du kan ikke opgradere hukommelsen (RAM) senere

Bedste AMD Mini PC: Beelink G5

Beelink G5 kommer med et AMD Radeon RX Vega M GL grafikkort parret med en Intel Kaby Lake i5-8305G CPU.

Intel Core i5 quad-core CPU er clocket til 3,1-4,1 GHz, mens dens Vega M GL GPU kan prale af 4 GB grafikhukommelse. Den kan nemt håndtere H.265 / HEVC Main 10-video dekodning. Med andre ord, Beelink G5 er et spil- og multimediecenter af særlig karakter. AMD dominerer Nvidia og Intel med sin pris-til-ydelses-forhold og Beelink G5 er derfor den bedste AMD mini-pc for pengene, hvis du spørger mig.

Forbindelsen er god med dual-band 802.11ac Wi-Fi og Gigabit LAN. Der er imponerende fire muligheder for videooutput. Du finder dobbelt DisplayPort og en HDMI-udgang. Derudover viser Beelink G5 en indbygget Bluetooth-højttaler til DSP-afkodning. Dens AMD-dedikerede GPU (dGPU) og Intel-integreret GPU (iGPU) -kombination understøtter CrossFire til at smelte kraften fra sin RX Vega M GL og Intel HD Graphics 630 for forbedret grafisk ydeevne.

Artiklen forsætter under annoncen

Selvom 1080p for mange AAA-titler ved høje til mellemstore indstillinger skal være fint, skal du ikke forvente VR-funktioner. På trods af udmærket lyd, skal du ikke forvente Bluetooth-højttaler med lyd til professionelle. “Almindelige” mennesker bør dog være ganske tilfreds.

Alt i alt er Beelink G5 en af ​​de bedste mini-gaming-pc’er med sit fremragende pris-til-ydelses-forhold og CrossFire-kompatible Vega M GPU og i5 CPU-kombination.

Fordele:

 • Radeon RX Vega M GL GPU, 4 GB VRAM
 • Intel Kaby Lake i5-8305G CPU
 • H.265 / HEVC Main 10-afkodning
 • 173 mm x 153 mm x 65 mm
 • Indbygget Bluetooth-højttaler til DSP-afkodning
 • Håndterer AMD CrossFire
 • Håndterer 4K 60Hz video-udgang
 • Fremragende til 1080p-spil
 • Fremragende I / O: 802.11ac Wi-Fi 2 x DisplayPort, 2 x HDMI, 5 x USB 3.0, Gigabit Ethernet

Ulemper:

Artiklen forsætter under annoncen
 • Forvent ikke Bluetooth-højttaler i audiofil-kaliber
 • Kan ikke spille i 4K 60FPS
 • Ikke VR-kompatibel

Bedste mini PC til sjov: Raspberry Pi 4

Raspberry Pi er en mini-computer på størrelse med et kreditkort, der er rettet mod gør-det-selv folket.

Den billige og lille enhed koster mindre end du ville betale for et par drinks i Københavns natteliv, så det har allerede vist sig at være et hit blandt hobbyister, der ønsker at tilføje lidt let computerleg eller internetforbindelse til deres projekter. Men den nyeste version af dette lille bundkort har nogle ekstra funktioner, der gør den i stand til muligvis at erstatte din stationære PC.

Med Raspberry Pi 4 er en-størrelse-passer-til-alle-tilgangen til tidligere versioner imidlertid væk.

Den fås med enten 1, 2 eller 4 gigabyte RAM (det er første gang det har været muligt at få en Pi med mere end 1 GB hukommelse.) Den ekstra RAM åbner en ny verden af funktionalitet til Pi, inklusive kørsel af desktop-software – men Raspberry Pi 4 er stadig den samme store, lille gør-det-selv PC maskine.

Artiklen forsætter under annoncen

Gør-det-selv mandens PC-legetøj er blevet voksen

Raspberry Pi begyndte livet som en hackers drøm: en billig pc, lavt strømforbrug, utrolig modulær, der blev leveret som et simpelt motherboard.

Beregnet som en et PC værktøj, hvor kun fantasien satte grænser for brugen, blev det noget af et fænomen, der er blevet brugt til at drive alt fra nedskalerede Mars Rovers til millioner af videnskabseksperimenter i skoler og på uddannelsesinstitutioner rundt om i verden. Og undervejs Raspberry Pi kastet utallige efterlignere af sig, som alle prøver at gøre lidt a la det samme. Man kan spørge sig selv om den dybe tallerken egentlig behøver at blive opfundet mere end en gang?

Dagens fremtidige PC-entusiaster har et væld af muligheder at vælge imellem. Når det er sagt, forbliver Pi den mest populære og mest kendte blandt dem. Det har også det største samfund omkring det, hvilket gør det særligt tiltalende for nye deltagere i verden af ​​små pc’er.

I en test af det nye Pi 4 Desktop Kit, som har et 4 GB bundkort, et hvidt og rødt plastikhus, et tastatur, mus, to Micro HDMI til Standard HDMI-kabler, en USB-C strømforsyning og et 16 GB MicroSD-kort med Raspbian Linux installeret. Som navnet antyder, forsøger denne Pi-“bundle” at være mere en stationær computer end en lege-PC til hobbyister.

Læs også  iPhone genstarter tilfældigt efter iOS 14-opdatering? Tip til løsning af problemet
Artiklen forsætter under annoncen

Som altid er basismodellen blot et bundkort uden kasse / chassis, hvilket giver dig 1 GB RAM. Den del af Pi 4’eren er forblevet bemærkelsesværdigt uændret. For omkring 100 kr. mere kan du få 2 GB-versionen, eller du kan hente 4 GB-versionen til ca. 500 kr. i skrivende stund (anbefales). 8 GB versionen er nok overkill for de fleste, med mindre du ved præcis hvad du laver og skal bruge den ekstra hukommelse til noget meget specifikt.

Hvis dine computerbehov omtrent er på niveau med PC-hastigheder fra omkring 2012, kan Pi 4 Desktop Kit muligvis erstatte din almindelige skrivebords-PC (dektop).

På samme tid har Raspberry Pi 4 mere saft og kraft end du har brug for til mange af dens traditionelle anvendelsesområder – som medieserver, netværks-ad-blocker, fuldautomatisk kaffebrygger eller som hjernen bag et mikrobryggeri.

Det er et skridt op ad stiger fra den tidligere Raspberry Pi 3, som ikke kunne levere nær så meget computerkraft. Den nye 1,5 GHz 4-core ARM-chip er mere end tre gange hurtigere end Pi 3.

Artiklen forsætter under annoncen

Den anden store nyhed er ægte Gigabit Ethernet.

Tidligere Pi-modeller brugte en enkelt USB 2.0-bro til at håndtere Ethernet, hvilket hindrede netværkshastigheder. Med Pi 4 får du et setup der giver fuld kapacitet, som ordene fra Raspberry Pi Foundation‘en selv. Det betyder at Pi 4 er meget hurtigere til at forbinde via ethernet.

Forbindelseportene er stort set ikke ændret. Du får Ethernet, 2 USB 2.0-porte, 2 USB 3.0-porte og den sædvanlige MicroSD-udvidelse til at gemme indhold, programmer og andet. Imponerende, taget prisen i betragtning.

Med ekstra computerkraft kommer behovet for mere elektricitet. Raspberry PI 4 bruger USB-C til strøm denne gang og har brug for en 5-volt oplader med 3 ampere i stedet for 2,5 ampere fra tidligere modeller. Det er ikke en enorm stigning, men det er værd at bemærke, især taget i betragtning af at Pi blev kendt som en mini PC der altid skulle være tændt.

Artiklen forsætter under annoncen

En fantastisk Raspberry Pi

En ting, der er værd at nævne her i forbindelse med 4 GB-modellen. Den kan godt blive en anelse varm, da der jo trods alt er tale om en passive kølet CPU. Du bør tilkøbe en kasse til den, som afleder varmen på bedste vis. Dem findes der heldigvis masser af på tilbehørsmarkedet.

Pi 4 er en god grund til at dykke ned i Raspberry Pi-verdenen, hvis du ikke allerede er der. Den hurtigere chip og større RAM-muligheder åbner en verden af ​​muligheder, som Pi-samfundet sagtens kan være dig behjælpelig med. Mangler du idéer til hvad du kan bruge din Raspberry Pi til, så findes der utallige forums og ikke mindst fora på Reddit hvor du kan hente hjælp fra andre entuisiaster.

Varm anbefaling herfra.

Fordele:

Artiklen forsætter under annoncen
 • Mere kraftfuld CPU for en jævnere brugeroplevelse
 • 4 GB RAM-modellen kan næsten udgøre en udskiftning af den stationære, hvis ikke dit arbejde inkluderer videoredigering
 • Kompatibilitet med ældre model Raspberry Pis er stor

Ulemper:

 • Selv ved inaktivitet bliver CPU’en temmelig varm, så sørg for en passende kasse til den

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan du spille på en Mini PC?

Små, men kraftfulde: de bedste Mini gaming-PC’er er uhyre kraftfulde, men fylder ofte fysisk mindre end selv bærbare computere. Deres kompakte formfaktorer gør dem ideelle til enhver situation, hvor plads på skrivebordet er til en præmie såvel som at bringe pc-spil til din stue. Så ja, du kan spille på en mini-PC.

Hvor længe holder Mini PC’er?

Svaret afhænger fuldstændigt af typen af programmer og apps, de krævede indstillinger og den specifikke brug. Selv hvis du gamer FPS-spil på professionelt plan, og behøver den højeste opløsning og indstillinger, kan en mini computer nok godt klare mere end 3 år.

Hvad bruges mini PC’er til?

En nettop (eller en miniature-PC, en mini-PC eller en smart mikro-PC) er en lille, billig, lavforbrugs computer, der er designet til grundlæggende opgaver såsom websurfing, adgang til webbaserede applikationer, dokumentbehandling og lyd- / videoafspilning.

Artiklen forsætter under annoncen
Er en stick-PC et godt alternativ?

Stick-PC’er er bittesmå computere, som ikke fylder mere end en stor dongle. Da de er meget små, har meget lav ydelse og ingen aktiv køling i et meget lille chassis, er ydeevnen også meget lav. Den kan ikke bruges til gaming, men derimod til ting som tekstredigering, web-browsing, PowerPoint præsentation m.m.