Sådan Sideload Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

18. september 2020 0 Af Mathias

Med frigivelsen af Chrome OS 80 har Google endelig bragt muligheden for at installere Android-apps på Chromebook uden Developer Mode. Dette er virkelig fantastisk og banebrydende for både udviklere såvel som Chrome OS-entusiastfællesskabet. Du kan endelig installere Android APK’er, der ikke er tilgængelige i Play Butik, og til det behøver du ikke ofre din sikkerhed. Husk dog, at du i det mindste bliver nødt til at flytte fra Stabil til Dev-kanalen med opdateringer. Så uden forsinkelse, lad os gå videre og lære, hvordan du sideloader Android APK-filer i Chrome OS.

Sidelad Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

Inden vi begynder, skal du sørge for at skifte Chrome OS fra Stabil til Dev-kanal . Bare åbn Indstillinger og gå til Om Chrome OS -> Yderligere detaljer -> Skift kanal til Dev. Kom nu tilbage og se efter opdateringer på siden “Om Chrome OS”. Derefter downloades og installeres opdateringen automatisk. Bare rolig, at flytte til Dev Channel nulstiller ikke din Chromebook. Efter opdateringen skal din Chromebook være på Chrome OS 80.0.3987.18 (Platformversion: 12739.12.0).

Husk, Dev Channel er ikke den samme som Developer Mode . Førstnævnte bringer bare fremtidige (kan være buggy) opdateringer, mens sidstnævnte er et OS-miljø, hvor sikkerhedsrestriktioner lempes til testformål. Under alle omstændigheder, efter at have gjort det, lad os gå til trinene og lære at installere Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand.

1. Åbn Indstillinger og tænd Linux (Beta) fra menuen til venstre. Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, skal du følge vores guide herfra.

Artiklen fortsætter under annoncen

8 How to Install Android Apps on Chromebook Without Developer Mode

2. Efter opsætning af Linux skal du åbne Indstillinger igen og navigere til Linux -> Udvikle Android-apps -> Aktiver skift til ADB-fejlfinding . Genstart nu din Chromebook, og en ADB-prompt kommer op efter genstart. Klik på “Tillad”, og du er færdig.

Læs også  Hvad er Microsoft Safety Scanner, og hvordan du bruger det

Bemærk: I tilfælde , ADB-skifte ikke tænder, så bliver du nødt til at nulstille din Chromebook. En lignende ting skete også med vores maskine, og strømvask af Chromebook løste problemet.

Sådan Sideload Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Åbn nu Terminal fra app-skuffen, og udfør kommandoen nedenfor for at installere ADB-platformværktøjerne . Yderligere skal du trykke på “Y” for at tillade installationen.

 
 sudo apt-get install android-tools-adb 

4 How to Install Android Apps on Chromebook Without Developer Mode

4. Efter installationen skal du køre nedenstående kommando for at forbinde Android-systemet med Linux på Chrome OS . Husk, at din Chromebook skal være tilsluttet et WiFi-netværk, for at dette kan fungere.

Artiklen fortsætter under annoncen
 adb connect 100.115.92.2:5555

Sådan Sideload Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

Hvis terminalen viser “Tilladelse nægtet” eller “Kommando ikke fundet” , kør nedenstående kommandoen, og prøv derefter igen med adb connect kommandoen nævnt ovenfor.

 adb start-server 

5. Et vindue åbnes med det samme for "Tillad USB-fejlretning". Aktiver afkrydsningsfeltet for "Tillad altid" , og klik derefter på knappen "Ok". Nu har du med succes oprettet fundamentet.

7 How to Install Android Apps on Chromebook Without Developer Mode

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Installer Android-appen på Chrome OS

  • 6. Gå nu videre og download den Android APK, der ikke er tilgængelig i Play Butik, og flyt den til Linux-filer . For eksempel har jeg downloadet Firefox APK til installation på min Chromebook uden Developer Mode.

    Bemærk: Omdøb downloadede APK til noget lettere, bare så du nemt kan skrive det på terminalen.

    2 How to Install Android Apps on Chromebook Without Developer Mode

    Artiklen fortsætter under annoncen

    7. Åbn terminalen og skriv nedenstående kommando for at sideloade Android-appen på Chrome OS. For din sag bliver du nødt til at ændre appnavnet i stedet for firefox .

 adb installation firefox.apk 

Sådan Sideload Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

8. Åbn nu appskuffen, og du finder den Android-app, du lige har installeret. Husk, Android-appen bruger sin ART (Android Run Time) -ramme og kører ikke i en Linux-container. Så ydeevnen er god og ligner andre apps, der er downloadet fra Play Butik. God fornøjelse!

Sådan Sideload Android-apps på Chromebook uden udviklertilstand

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer enhver Android-app på din Chromebook

Så det var vores guide til, hvordan man sideloader Android-apps på Chromebook uden Developer-tilstand. Selv om løsningen ikke er så ligetil, er den meget bedre end at flytte til udviklertilstand, hvilket er et sikkerhedsmareridt for almindelige brugere. Når du først har konfigureret ADB, skal du bare downloade APK-en, og du kan installere den via kommandoen adb install . Det er det. Så det var alt fra vores side. Hvis du vil lære flere hacks om Chromebooks og Chrome OS, skal du holde øje med os, da vi bringer en interessant guide til dig i de kommende dage. Indtil videre har vi dækket de bedste Chrome OS-apps i en detaljeret artikel, så tjek det ud.

Artiklen fortsætter under annoncen