Sådan autoriseres / deaktiveres Mac fra iTunes Store i macOS Catalina

18. september 2020 0 Af Mathias

Med et Apple-id kan du autorisere op til 5 computere til iTunes Store til at få adgang til al din musik, film og andet indhold problemfrit på tværs af enhederne. Så det betyder ikke noget, hvilken computer du har tillid til, du kan streame dine yndlingsflicks og lytte til kuraterede afspilningslister uden at skulle hoppe fra den ene enhed til den anden. Men hvordan ville du godkende din Mac nu, da Apple har lukket iTunes i macOS Catalina? Nå, teknologigiganten har sikret, at drab på iTunes ikke har nogen indflydelse på alle de relaterede funktioner, herunder denne vigtige. Så uanset om du er villig til at give licens til en af dine Mac’er til at få adgang til hele din jukebox eller planlægger at sælge / give væk eller sende din computer til service, skal du følge med, da jeg viser, hvordan du kan godkende eller fravælge din Mac til iTunes Store-køb i macOS Catalina uden besvær.

Autoriser eller fratag godkendelse af Mac til køb af iTunes Store på macOS Catalina

For at komme i gang vil jeg gerne informere dig om hele processen, så du kan få et godt blik på det lige ved starten.

Så fungerer hele processen uden iTunes?

For det første vil vi fjerne iTunes Store. Ja, du har hørt det rigtigt! Apple har let holdt mediebiblioteket ude af syne, men du kan nemt få det til at vises i stock music-appen. Når det er gjort, bliver det business as usual, som det altid har været. Nu hvor alt er krystalklart, lad os dykke lige ned i den trinvise opdeling!

Læs også  Sådan tilpasses delemenuudvidelser på Mac

Vis iTunes Store i Music App på macOS

  1. Start Musik-app på din Mac.

Open Music app on macOS

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik nu på menuen Musik , og vælg Indstillinger.

Click on Preferences in Music menu

3. Sørg for, at fanen Generelt er valgt. Marker derefter afkrydsningsfeltet for Vis til venstre for iTunes Store . Klik derefter på OK for at afslutte.

Show iTunes Store on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra nu af vises iTunes Store i sidepanelet i musikappen. Således kan du få adgang til alt dit indhold. Hvis du nogensinde vil skjule det, skal du vende tilbage til musikindstillingerne og derefter fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet til iTunes Store.

Godkendelse eller afautorisering af Mac fra iTunes Store

  1. Start Musik app på din Mac.

Open Music app on macOS

2. Klik nu på menuen Konto og vælg Autorisationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Authorizations under Account menu

3. Dernæst har du to muligheder:

Click on Authorizations under Account menu

Autoriser denne computer: Vælg det, hvis du vil godkende denne macOS-enhed. Indtast derefter dit Apple-id og din adgangskode . Klik derefter på Autoriser for at bekræfte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Authorize Mac for iTunes

Fjern godkendelse af denne computer: Vælg det for at afautorisere denne macOS-enhed. Derefter log ind på dit Apple ID og klik på De-autorisation at færdiggøre.

De-authorize Mac from iTunes

Artiklen fortsætter under annoncen

Se alle dine autoriserede computere i macOS Catalina

Du kan også se alle dine autoriserede computere direkte fra musikappen. Sørg for, at du er logget ind på din konto.

  1. Åbn Musik-app på din Mac. Klik derefter på menuen Konto og vælg Se min konto .

Click on View Account in the Account section

2. Nu bliver du muligvis bedt om at logge ind ved hjælp af dit Apple ID. Gør det.

På siden Kontooplysninger skal du gå til afsnittet Apple ID-oversigt . Tjek nu det antal computere , du har godkendt med dit Apple-id.

Læs også  Guide: Juster eller deaktiver PS5 DualSense Controller "haptik"
Artiklen fortsætter under annoncen

Click on View Account in the Account section

Husk, dette afsnit vises ikke, hvis du ikke har godkendt to eller flere computere.

Fjern autorisation af alle computere

I tilfælde af at du ikke længere bruger nogen computere, som du tidligere har godkendt, kan du godkende dem alle på én gang. For at gøre det skal du klikke på Deauthorize All mulighed på siden Kontoinfo og bekræfte.

See Your Authorized Computers

Artiklen fortsætter under annoncen

Deauthorize All the computers Bemærk: macOS Catalina lader dig se dine autoriserede computere fra Apple TV og Apple Books apps også. Processen er ret ens.

Administrer din autoriserede Mac til iTunes Store med lethed

Så det er den rigtige måde at administrere alle de autoriserede Mac-computere til iTunes Store-køb på. Mens den nye musikapp muligvis ikke er så alsidig som iTunes, gør den øvelsen i at styre musik smertefri på grund af det rodløse interface. Desuden gør det også processen med at importere sange let at gå. For ikke at nævne mulighederne for at skjule Apple Music og endda få adgang til de 25 mest spillede musik, som kan appellere til dem, der ikke er fan af Apples streamingtjeneste. Forresten, har du spørgsmål? Kast det op i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen