Sådan deler du Wi-Fi-adgangskode fra iPhone til Android

13. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Har du nogensinde stået i en situation, hvor du gerne ville dele en Wi-Fi-adgangskode fra iPhone til Android, men var nødt til at forlade det midtvejs på grund af manglen på en indbygget mulighed? Nå, men du er ikke den eneste, der er løbet ind i denne vej. Apple-økosystemet i almindelighed og iOS i særdeleshed har altid været meget restriktivt, når det gælder deling. Og det er usandsynligt, at Apple vil løsne op for begrænsningen til fordel for problemfri deling fra iOS til Android eller omvendt inden for den nærmeste fremtid. Men fortvivl ikke, det er her, tredjepartsapps kommer ind i billedet, så du sikkert kan dele en Wi-Fi-adgangskode fra din iPhone eller iPad til en Android-enhed.

Sådan deler du Wi-Fi-adgangskode fra iOS til Android

Der findes flere apps fra tredjeparter, som giver dig mulighed for at oprette QR-koden for din Wi-Fi-adgangskode. Men dem, som jeg har fundet ret pålidelige, er Visual Codes (gratis, 0,99 USD for at låse op og udskrive koder og 1,99 USD for at gemme scannede koder) og Qrafter (gratis, 3,99 USD for den fulde version).

I denne vejledning vil jeg bruge Qrafter. Så følg med for at generere en QR-kode af Wi-Fi-adgangskoden og derefter dele den med din ven ved hjælp af en Android-enhed. Det giver dig mulighed for at dele Wi-Fi-adgangskoden uden at skulle afsløre den, hvilket er godt for privatlivets fred.

Opret en sikker QR-kode til deling af Wi-Fi-adgangskoden

For at komme i gang skal du downloade Qrafter – QR Code Reader fra Apple App Store for at komme i gang. QR-kodegeneratoren/-læser-appen er gratis, men for at låse op for alle funktionerne skal du bruge 3,99 dollars. Den understøtter iPhone, iPad og iPod touch, der kører iOS 12 eller nyere.

Læs også  Sådan tilpasser du Microsoft Edge med Color Theme Picker
Artiklen fortsætter under annoncen
  1. Åbn appen, og tryk på fanen “Opret” nederst i appen.

2. Vælg nu‘Wi-Fi-netværk’valgmuligheden.

3. Indtast derefter dit Wi-Fi-SSID og din adgangskode.

Note: SSID står for Service Set Identifier, og det er dit netværks navn. Du kan finde det ved at gå til Indstillinger -> Wi-Fi. På listen over netværk skal du finde netværksnavnet, der er angivet med et flueben, hvis du har forbindelse til det. Du deler Wi-Fi-adgangskoden til dette netværk fra iPhone til Android.

4. Derefter skal du trykke på knappen “Preview Content” øverst til højre.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Tryk nu på ‘Create’ knappen i øverste højre hjørne, og appen vil straks oprette en Wi-Fi-QR-kode.

Del QR-koden for Wi-Fi-adgangskoden med brugeren af Android-enheden

Når appen har genereret QR-koden for Wi-Fi-adgangskoden, er det ligetil at dele den med hvem som helst. Du skal blot trykke på knappen “Del” i nederste venstre hjørne og vælge den foretrukne metode til deling af QR-koden for Wi-Fi-adgangskoden.

Appen giver dig mulighed for at uploade QR-koden for Wi-Fi-adgangskoden til iCloud Drive, Dropbox, kopiere til udklipsholderen, sende den via e-mail, udskrive den og endda gemme den i din kamerarulle. Den nemmeste metode er at gemme QR-koden i dit galleri og dele den med venner på iMessage eller en anden beskedapp som WhatsApp eller Telegram. Men det er en bedre løsning at udskrive QR-koden med Wi-Fi-adgangskoden og klistre den på køleskabet eller barbordet, hvis du har venner, der kommer til fest.

Læs også  Sådan stopper du for irriterende Windows 10-opdateringer

Scan QR-koden for at dele Wi-Fi-adgangskoden fra iOS til Android

Når du har delt QR-koden med din Android-ven, kan de nemt scanne den. Det eneste, de skal gøre, er at starte Kamera-appen på deres Android-enhed og derefter rette kameraet mod QR-koden. Du kan også tjekke nogle af de bedste QR-kode-apps på Android, hvis du har brug for en dedikeret app til dette formål. Wi-Fi-netværket vil derefter blive vist på Android-enheden, og med et enkelt tryk vil de kunne oprette forbindelse til netværket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Del din Wi-Fi-adgangskode fra iPhone til Android med lethed

Det er alt, hvad der er at gøre! Nu hvor du ved, hvordan du genererer en QR-kode for Wi-Fi-adgangskoden på din iPhone, kan du bevare dit privatliv, mens du lader dine venner få adgang til dit Wi-Fi-netværk. Efter at have prøvet både Qrafter og Visual Codes vil jeg anbefale disse apps til at dele dine Wi-Fi-adgangskoder som QR-koder med Android-mobil-ejere. Har du spørgsmål eller feedback at dele? Fandt du denne vejledning nyttig? Hvis ja, så sørg for at lade mig vide det i kommentarfeltet nedenfor.