Sådan deaktiverer du en AirTag, der er fundet ved at flytte med dig

13. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Efter måned efter måned efter måned med uophørlige lækager har Apple for nylig gjort sin egen Tile-lignende “AirTags”-tracker for genstande officiel. Du kan bruge disse trackere til at holde styr på nøgler, tegnebøger og punge og meget mere. Derfor sælger de som varmt brød, og økosystemet af tilbehør/etuier til Apple AirTag vokser hurtigt. Man kan dog også bruge disse små trackere til skadelige formål. Heldigvis vil din iPhone advare dig om det, hvis nogen lægger en AirTag i din taske eller i din jakkelomme, og du kan tage affære i overensstemmelse hermed. Så her kan du se, hvordan du deaktiverer en AirTag, der er fundet med dig på din iPhone eller Android-enhed.

Deaktiver en AirTag, der er fundet bevægende med dig

Se, genstandstrackere som Apple AirTag, der stort set kan placeres overalt på planeten, hjælper dig med at sikre, at du ikke glemmer eller mister værdigenstande på din lokale pub. Men folk kan også bruge disse trackere til at forfølge nogen ved at placere AirTags i deres tasker eller andre steder, som de sandsynligvis ikke tjekker så ofte.

Apple forudså dette problem og oprettede en advarsel specielt til situationer som denne. Hvis der er en AirTag i nærheden af dig, som ikke er registreret på dit Apple-id, vil din iPhone advare dig om dens tilstedeværelse. AirTag’en har en højttaler, og den begynder at ringe for at advare dig.

Hvis du opdager en AirTag på dig, er der et par ting, du kan gøre, afhængigt af hvis AirTag det er. Hvis du har lånt en genstand af en ven, vil du måske ikke deaktivere deres AirTag. Men hvis AirTag’en tilhører en person, der forsøger at holde styr på din placering, kan du nemt deaktivere den for din sikkerheds skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så i denne artikel vil vi diskutere de handlemuligheder, du skal følge, hvis du finder en AirTag på dig. Du kan bruge indholdsfortegnelsen nedenfor til at springe til et hvilket som helst afsnit i denne artikel.

Læs også  Sådan oprettes forældrekontrol på Mac i macOS Catalina

1. Stop “AirTag Found Moving With You”-meddelelsen midlertidigt

Hvis du låner en genstand af en ven, og du ser meddelelsen “AirTag Found Moving With You” på din iPhone, skal du trykke på “Pause Safety Alerts” for at slå notifikationerne fra i et døgn.

Hvis du derimod låner genstanden fra et medlem af din Familiedeling-gruppe, kan du slå Sikkerhedsadvarsler fra i enten en dag eller på ubestemt tid.

2. Deaktiver et AirTag, som en anden måske har plantet på dig

Når du modtager advarslen “AirTag Found Moving With You” på din iPhone, og du mener, at nogen måske har plantet AirTag’et på dig for at forfølge din placering, kan du nemt deaktivere det. Følg nedenstående trin for at deaktivere en AirTag på iPhone og Android:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Deaktiver en AirTag på iPhone:

Hvis du er iPhone-bruger, skal du blot trykke på knappen “Instruktioner til deaktivering af AirTag” og derefter følge trinene på skærmen. Apple vil guide dig gennem trinene til atfjerne det cirkulære CR2032-batteri for at få AirTag til at stoppe med at fungere. Du kan også kontakte de lokale politimyndigheder, hvis du mener, at din sikkerhed er i fare.

Sådan fjerner du Apple AirTag-batteriet

  • Deaktivere en AirTag på Android:

Hvis du er Android-bruger, vil din enhed nu ikke give dig besked om den Apple AirTag, der bevæger sig med dig. Apple har dog en smart fejlsikring, hvor AirTag’en selv vil begynde at larme og afsløre sin tilstedeværelse.

Når du har fundet genstandstrackeren, skal du aktivere NFC (hvis understøttet) og trykke den hvide side af AirTag’en mod bagsiden af din Android-enhed. Ved at scanne AirTag’en åbnes en webside med oplysninger om genstandstrackeren. Hvis den er blevet markeret som tabt, skal du følge nedenstående trin, ellers skal du fjerne batteriet og deaktivere AirTag’en ved at følge instruktionerne på skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Find ejeren af en mistet AirTag

Hvis du finder en genstand med en AirTag fastgjort til den, leder ejeren måske også efter den. I så fald kan du bruge din iPhone (eller en hvilken som helst NFC-kompatibel Android-smartphone) til at scanne den hvide side af Apple AirTag’en.

Ved at scanne genstandssporeren vises en meddelelse på din telefon, som du kan trykke på for at få oplysninger om AirTag’en. Hvis ejeren har markeret AirTag’en som tabt, kan du desuden finde instruktioner om, hvordan du kan kontakte vedkommende og returnere den tabte genstand.

Sikker håndtering af “AirTag Found Moving With You”-advarsler

Selv om det er foruroligende og skræmmende, at folk begynder at bruge Apple AirTags til skadelige formål, sætter vi pris på, at Apple betragter det som et gyldigt problem og har udviklet en sikkerhedsmekanisme for at forhindre misbrug. Som vi har nævnt ovenfor, kan du nemt deaktivere en AirTag, hvis nogen har plantet en på dig. Og hvis du støder på en tabt AirTag, er det nemt at finde ejeren og aflevere den tilbage til ham, hvilket også er en nyttig funktion. Har du forudbestilt AirTags til dig selv? Hvis ja, hvad ville du så sætte dem på? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen