Sådan rapporterer du trafikulykker og hastighedskontroller i Apple Maps på iOS 14.5

14. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Med udgivelsen af iOS 14.5 har Apple tilføjet en længe ventet funktion til Apple Maps, som giver dig mulighed for at rapportere ulykker og hastighedskontroller langs din rute. Det svarer til den rapporteringsfunktion, der er tilgængelig i Google Maps. I kølvandet på de hurtigt stigende trafikulykker i hele verden er det altafgørende at overholde trafiksikkerheds- og kørselsreglerne. Med en advarsel i god tid om en hændelse eller fare på din rute bliver det lidt nemmere at tackle udfordringen eller ændre ruten med det samme. Så læs med her for at lære, hvordan du kan rapportere trafikulykker, farer og hastighedskontroller i Apple Maps på din iPhone med iOS 14.5.

Rapporter trafikulykker, farer og hastighedskontroller i Apple Maps på iPhone

Der er flere måder at rapportere en hændelse på i Apple Maps. Desuden er rapporteringsfunktionen også tilgængelig via CarPlay, så du nemt kan rapportere en fare, når du kører. Vær opmærksom på, at de hændelsesrapporter, du ser, kan variere afhængigt af din placering. På det kinesiske fastland kan Apple Maps f.eks. vise dig en mulighed for at rapportere vejarbejde i stedet for muligheden for hastighedskontrol.

Husk på, at hændelsesrapportering i øjeblikket kun er tilgængelig i USA og Kina. Apple vil udrulle denne funktion til andre lande i fremtiden.

Sådan rapporterer du en hændelse i Apple Maps ved hjælp af Siri

Det er ganske enkelt at rapportere en hændelse i Apple Maps ved hjælp af Siri. Det eneste du skal gøre er at sige noget som “Hej Siri, rapporter en ulykke” eller “Hej Siri, der er noget på vejen.” Image Courtesy: Apple

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser

Hvis du er tilsluttet CarPlay, får du mulighed for at trykke på ikonet “Rapportér” på CarPlay-displayet.

Sådan rapporterer du en ulykke eller hastighedskontrol i Apple Maps App, mens du navigerer

1. Antag, at du navigerer til et sted og bruger sving-for-sving-vejvisning i Apple Maps. Tryk på ‘Rapport’-indstillingen fra pull-up-menuen nederst.

2. Derefter skal du trykke på Ulykke, fare, hastighedskontrol eller vejarbejde for at rapportere hændelsen og gøre andre pendlere opmærksomme på den. Kredit: Apple

Sådan rapporterer du en hændelse fra Apple Maps hovedskærm

  1. Start Apple Maps på din iPhone.

2. Tryk nu på den lille “info”-knap i øverste højre hjørne af skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Vælg dernæst Rapportér et problem. Vælg derefter Ulykke, Fare, Fartkontrol eller Vejarbejde.

Brug indberetning af hændelser i Apple Maps på iPhone

Funktionen til indberetning af hændelser har eksisteret i populære navigationsapps som Waze (gratis) og Google Maps i lang tid. Da man ved, hvor vigtigt det er at holde sig informeret om farer og hastighedskontroller under kørsel, er det godt, at Apple Maps har taget et eksempel fra sine ærkerivaler.

Ud over denne smarte tilføjelse kommer iOS 14.5 med en håndfuld helt nye funktioner, herunder nye Siri-stemmer, mulighed for at ændre standardmusik-apps og muligheden for at låse iPhone op med Apple Watch, når du har en maske på. Hvilken af disse nye funktioner har glædet dig mest? Del gerne dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen