Sådan refunderer du et spil på Steam

14. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Som gamer har du helt sikkert en konto på Steam. Det er trods alt en af de mest populære digitale spilbutikker i verden og hjemsted for nogle af de mest populære navne inden for spil som Counter-Strike og Half-Life. Men som det er med enhver butik, er der altid tidspunkter, hvor du ved et uheld kommer til at foretage et køb og gerne vil have dine penge tilbage. Hvis det er noget for dig, kan du her se, hvordan du refunderer et spil på Steam.

Refundere spil på Steam

Der er en masse grunde til, at nogen måske ønsker at refundere et spil på Steam. Måske har du købt det ved et uheld, eller måske har du købt den forkerte version af et spil. Der kan også være et problem med selve spillet, eller måske er din computer ikke i stand til at køre spillet korrekt.

Uanset hvad årsagen er, er den gode nyhed, at Steam er villig til at lytte og vil hjælpe med at tilbyde refusioner for sådanne ting. Det er gode nyheder, men der er visse begrænsninger omkring refusioner, som du også skal være opmærksom på.

I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan ansøge om en refundering, samt de regler, du skal kende til om refunderinger på Steam. Du kan bruge indholdsfortegnelsen nedenfor til at springe over til et hvilket som helst afsnit i denne vejledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan ansøger du om en refusion på Steam (spil, DLC’er osv.)

Lad os først se på, hvordan du kan bede Steam om en refusion på et køb, du har foretaget i Steam-butikken. Følg blot nedenstående trin, og du vil være på vej til at få dine penge tilbage på ingen tid.

  • Gå over til Steam-hjælpehjemmesiden og log ind med din Steam-konto.
  • Fra de viste muligheder skal du klikke på “Purchases”.
  • Vælg det spil (eller DLC osv.), som du gerne vil anmode om en tilbagebetaling for. Vælg dernæst grunden til, at du ønsker en refundering. Du kan fortælle Steam, at du købte spillet ved et uheld, eller at der er et gameplay- eller teknisk problem.
  • Klik på “Jeg vil gerne anmode om refusion”.
  • Vælg, om du vil have refusionen på din oprindelige betalingsmetode, eller om du vil have pengene sat ind i din Steam-tegnebog. Her kan du også give flere oplysninger om, hvorfor du anmoder om en refusion for købet.
Læs også  Sådan bruges iMessage Effects i macOS Big Sur

Du vil modtage en e-mail, der informerer dig om, at din anmodning om refusion er modtaget. Når det er gjort, vil Steam se på din anmodning og godkende den, hvorefter du vil få dine penge tilbageført til din konto inden for 7 dage.

Hvordan kan du se, om dit køb er berettiget til refusion?

Hvis du spekulerer på, om et køb, du har foretaget, er berettiget til refusion, skal du blot følge trinene for indsendelse af en anmodning om refusion. Hvis dit køb ikke er berettiget, vil det ikke blive vist på listen over køb på Steam-hjælpswebstedet.

Når det er sagt, kan du gøre det, hvis du ønsker at indsende en anmodning om tilbagebetaling for en vare, der ikke er berettiget i henhold til reglerne, men du stadig ønsker at rejse en anmodning, så kan du gøre det. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på “Vis komplet købshistorik” for at se alle dine køb på Steam og derefter vælge den vare, som du ønsker at indsende anmodningen for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Steam-refunderingsregler

Selvom Steam normalt er meget forstående over for ægte anmodninger om refundering, er der visse regler, som det er bedst at overholde. I dette afsnit vil jeg kort informere dig om disse regler.

Spil kan refunderes, så længe du indgiver refusionen inden for 14 dage efter købet af spillet, og så længe din samlede spilletid for spillet er mindre end 2 timer.

Læs også  Sådan afspiller du YouTube-videoer i baggrunden på Android

DLC’er kan også refunderes inden for 14 dage, så længe du ikke har spillet spillet mere end 2 timer siden købet af DLC’et. I tilfælde af DLC’er, der udfører irreversible handlinger (f.eks. opgradering af en karakter), vil der heller ikke blive ydet refusioner.

Køb i spillet til Valve-spil refunderes inden for 48 timer, så længe de ikke er blevet brugt, ændret eller overført. For tredjepartstitler afhænger refusionspolitikken af udviklerne, men Steam vil nævne ikke-refunderbare varer på deres butiksside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du har modtaget et VAC Ban inden for et spil, kan du ikke refundere dit køb af det pågældende spil.

Der er mange flere regler vedrørende forskellige typer af køb, som du kan foretage på Steam. Jeg har nævnt de mest almindelige typer af køb her, men du kan gå til dette link for at læse om alle reglerne i detaljer.

Nemt at refundere et spil på Steam

Nå, men sådan kan du anmode om refusion af et spil, du har købt på Steam. Processen er lidt tidskrævende, men Steam tilbyder for det meste ret nemt refusioner. Faktisk opfordrer Steam brugerne til stadig at ansøge om en refundering, selv hvis dit spil ikke strengt taget falder ind under reglerne for refundering, hvis det er nødvendigt, og sikrer, at de vil overveje det ordentligt. Så ja, næste gang du ved et uheld køber et spil på Steam, kan du ansøge om en refusion ved at følge trinene i denne artikel, og forhåbentlig får du snart dine penge tilbage.