Sådan aktiveres farvefiltre på Mac for forbedret læseoplevelse

3. september 2020 0 Af Mathias

Bortset fra den elskede mørke tilstand stoler jeg på farvefiltre for at gøre det lidt lettere at læse tekst på Mac. De er mine gode værktøjer til at gøre historier lette at se på. Disse filtre er tilgængelige i flere designs som gråtoner og protanopi (rød / grønt filter) og fungerer effektivt til at ændre udseendet på billeder og brugergrænseflade, hvilket også kan være meget nyttigt for mennesker med manglende farvesyn. De kan også være gode fra et tilpasningsperspektiv takket være evnen til at finjustere farver. Villig til at prøve denne seje funktion? Lad mig vise, hvordan du kan aktivere farvefiltre på Mac!

Tilpas farvefiltre på Mac

At være en del af Tilgængelighedssuiten kan farvefiltre slås fra / til via en super praktisk tilgængelighedsgenvej. Og det også uden at skulle dykke ned i systemindstillingerne. Da jeg bruger dem regelmæssigt, får jeg mest ud af den hurtige tastaturgenvej for at bringe de levende filtre til handling efter ønske. Det er overflødigt at sige, at det på en måde forenkler hele affæren.

1. Klik på Apple-menuen øverst til venstre på skærmen.

Click on Apple Menu

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Vælg nu Systemindstillinger i menuen.

Select System Preferences

3. Vælg derefter Tilgængelighedsrude.

Click on Accessibility pane

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Vælg derefter Display i sidepanelet.

Click on Display in the sidebar

5. Klik derefter på fanen Farvefiltre .

Artiklen fortsætter under annoncen

Choose Color Filters tab

6. Marker nu afkrydsningsfeltet for “Aktivér farvefiltre”.

Choose Color Filters tab

7. Klik på popup-menuen Filtertype , og vælg et foretrukket filter. Du har fem muligheder at vælge imellem: gråtoner, rødt / grønt filter (protanopi), grønt / rødt filter (deuteranopi), blå / gul filter (tritanopi) og farvetone. Vælg den, der synes bedst efter din præference.

Læs også  Sådan administreres COVID-19 eksponeringsmeddelelser på iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen

Choose a desired color filter on your Mac

Nu vil farvefarven anvende en farvetone på hele skærmen, hvilket gør det mere bekvemt for dig at se indholdet. Da de fleste filtre giver dig mulighed for at justere intensiteten, kan du også trække skyderen mod venstre eller højre for at finjustere den let.

Aktivér / deaktiver hurtigt farvefiltre på macOS ved hjælp af tilgængelighedsgenvej

Ved hjælp af en hurtig tastaturgenvej kan du nemt slå farvefiltre fra / til på din Mac. Tryk blot på Option-Command-F5-tasterne med det samme for at få adgang til genvejspanelet til tilgængelighedsindstillinger. Hvis din Mac har Touch ID, skal du trykke på Touch ID-knappen tre gange for at åbne genvejspanelet og derefter markere / fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for “Aktivér farvefiltre” efter dine behov.

Enable:Disable Color Filters on Mac using Shortcut

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug farvefiltre til at forbedre læseoplevelsen på macOS

Så det er sådan, du kan udnytte farvefiltre bedst muligt til at tilpasse din Mac og selvfølgelig også forbedre din læseoplevelse. Nu hvor du ved, hvordan det fungerer, skal du kaste dine tanker om dem op. Når vi taler om tilpasning, vil jeg også anbefale dig at kigge på lige så interessante indlæg som at tilpasse fil og mapper, ændre størrelse på billeder med Automator hurtig handling og finjustere Apple Music-illustrationer, som vi for nylig dækkede.