Sådan deaktiveres Ultra Wideband Chip på iPhone 11/11 Pro for at forhindre brug af placeringsdata

Sådan deaktiveres Ultra Wideband Chip på iPhone 11/11 Pro for at forhindre brug af placeringsdata

3. september 2020 0 Af Mathias

Efter sikkerhedsekspert Brian Krebs ‘sensationelle afsløring i december sidste år om, at iPhone 11-seriens enheder har adgang til placeringsdata, selv når en bruger har aktiveret privatlivsindstillingen for at undgå at dele oplysningerne, kom Apple ud med detaljeret afklaring om, at det skyldtes ny ultrabredbåndsteknologi. Teknologigiganten følte varmen fra alle hjørner og lovede også, at den snart ville tilbyde en måde at deaktivere ultrabredbåndchip på iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max. Forventet har virksomheden introduceret en ligetil måde at stoppe UWB-lokalitetssporing på iPhone 11-seriens enheder i iOS 13.3.1. Hvis du er bekymret for privatlivets fred og vil slå det fra, lad mig lede dig gennem hurtige trin!

Stop UWB-lokalitetssporing på iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

Inden du fortsætter med at slukke for U1-chippen, ville det være bedre at vide, hvordan denne nye teknologi fungerer.

Så hvad er U1 Chip?

Nå, U1 står for ultra- wideband (aka UWB, ultra-wideband og ultraband) og er grundlæggende en radioteknologi. Det, der gør det så brugervenligt, er evnen til at bruge et meget lavt energiniveau til kommunikation med kort rækkevidde og høj båndbredde . Ved hjælp af denne chip kan de nyeste iPhones lokalisere og kommunikere med andre U1-aktiverede enheder med mere præcision. Og det også uden behov for at hoppe et signal til satellitter eller celletårne.

U1-chip siges også at forbedre rumlig bevidsthed og spiller en vigtig rolle i at få AirDrop til at arbejde med mere effektivitet i iOS 13. I en nøddeskal skal du tænke på det som GPS i skalaen til din stue. Anses for at være en mere effektiv form for Bluetooth, vil Apple sandsynligvis implementere U1-chippen i det rygtede Apple Tag (Tile alternativ) til at finde mistede eller forkerte genstande.

Læs også  Sådan repareres iMessage, der ikke synkroniseres med iCloud-problemet på iPhone, iPad og Mac
Artiklen forsætter under annoncen

Hvordan forårsager ultrabredbåndsteknologi bekymring for privatlivets fred?

At være en branchestandardteknologi, ultrabredbåndsteknologi er underlagt internationale lovgivningsmæssige krav , der skal deaktiveres nogle steder. Ved hjælp af Location Services bestemmer iOS, om iPhone 11-enhederne er på disse forbudte placeringer, så det kan slukke for ultrabredbåndet og overholde forordningen. Og det er her, denne funktion fejler på linje, selvom den gør det for at forbedre brugeroplevelsen.

Ifølge Apple sker hele styringen af overholdelse af ultrabredbånd og dets brug af data på enheden. Og virksomheden siger tydeligt, at det ikke indsamler brugerplaceringsdata. Så der ser ikke ud til at være en trussel mod ens privatliv – i det mindste ved at følge forklaringen.

Vil slukning af ultrabredbånd påvirke din brugeroplevelse?

Det enkle svar er ja. Det påvirker lokal kommunikation mellem to kompatible enheder. Derudover vil det også have en indvirkning på rumlig bevidsthed og AirDrop. Så husk disse afvejninger inden du deaktiverer denne funktion.

Nu hvor du har fået godt fat på denne nye teknologi, er det tid til at finde ud af, hvordan du kan deaktivere / aktivere det på dine egne vilkår.

Artiklen forsætter under annoncen

Slå U1-chip til / fra på iPhone 11-enheder

Bemærk: Som nævnt ovenfor er denne nye funktion tilgængelig i iOS 13.3.1, som er i beta lige nu. Så sørg for, at din enhed kører den rigtige iOS-version.

1. Åbn appen på din iPhone 11-serie.

Open Settings app on your iPhone 11

Artiklen forsætter under annoncen

2. Rul ned og tryk på Privatliv.

Tap on Privacy

3. Tryk derefter på Location Services.

Tap on System Services

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Sådan installeres Google Chrome-udvidelser i Microsoft Edge Chromium

4. Rul ned og tryk på Systemtjenester.

Tap on System Services

5. Derefter skal du slukke for kontakten til Networking & Wireless.

Artiklen forsætter under annoncen

Disable U1 Chip on iPhone 11, 11 Pro, and 11 Pro Max

6 . En popup vises nederst på skærmen, der siger, “Hvis du slukker for placering for netværk og trådløs, kan det påvirke Bluetooth, Wi-Fi og Ultra-Wideband-ydeevne.” Tryk på Sluk for at bekræfte.

Disable U1 Chip on iPhone 11, 11 Pro, and 11 Pro Max

Det er stort set det! Fremadrettet har iOS ikke adgang til dine placeringsdata, når du har konfigureret din enhed for at undgå at dele oplysningerne. Senere, hvis du nogensinde har ønsket at skifte mening, skal du vende tilbage til indstillingen System Services og derefter tænde for kontakten til Networking & Wireless til sidst.

Artiklen forsætter under annoncen

Deaktiver Ultra Wideband Chip i enheder i iPhone 11-serien

Så det er sådan, du kan tage kontrol over denne sikkerheds- og privatlivsfunktion. Mens jeg er tilfreds med Apples detaljerede forklaring og den efterfølgende frigivelse af skiftet til at deaktivere U1-chip, ville jeg have været lykkeligere, hvis teknologigiganten havde gjort det på forhånd, snarere vågner op efter en afsløring. Det er den tredje forekomst (de to andre er langsommere på det gamle iPhone og Siri-lydklassificeringsprogram) i nyere tid, hvor iPhone-producenten måtte skynde sig at rette op på skadekontrol. Er du tilfreds med Apples præcisering og denne nye funktion? Kast dine synspunkter i kommentarerne nedenfor.