Sådan oprettes en virtuel maskine på Windows 10

11. november 2020 Slået fra Af Mathias

Virtuel maskine er en fantastisk måde at teste nye operativsystemer på, kontrollere ægtheden af ukendte applikationer og også besøge ældre Windows-operativsystemer som XP eller 7 for sjov. For ikke at nævne, nu kan du også bruge Linux på Windows 10 virtuel maskine, og det er simpelthen godt. Den triste del er dog, at det på en eller anden måde har været et værktøj, der kun er beregnet til udviklere. Ikke desto mindre giver vi i denne artikel dig en detaljeret vejledning om, hvordan du opretter en virtuel maskine på Windows 10 sammen med nogle ekstra tip. Sammen med det har vi også leveret løsninger på almindelige problemer, mens vi opretter en virtuel maskine. Når det er sagt, lad os gå videre og lære om trinnene.

Virtuel maskine på Windows 10

Før vi begynder, er der tre nøglepunkter, du skal kende. I denne artikel bruger vi ikke et tredjepartsprogram, men vi bruger den kraftfulde virtualiseringsapplikation kaldet Hyper-V, der leveres forudinstalleret på Windows 10. At være en indfødt applikation fungerer Hyper-V meget bedre end noget andet program inklusive VMWare og VirtualBox.

Det andet punkt er, at din maskine skal køre en Pro-, Enterprise- eller Education-udgave af Windows 10. Hyper-V er ikke tilgængelig på hjemmet udgave af Windows 10, så husk det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det tredje punkt er, at Hyper-V ikke er aktiveret uden for boksen, og du skal udføre en række trin for at aktivere det på Windows 10. I tandem skal du få adgang til dine BIOS- eller UEFI-indstillinger for at konfigurere virtualisering . Så stort set er dette de tre punkter, du skal vide, før du opretter en virtuel maskine på Windows 10. Når det er sagt, lad os komme i gang.

1. Aktivér virtualisering og understøttelse af Hyper-V

1. Først og fremmest skal du genstarte din computer og starte i BIOS. Normalt er startnøglen F10 eller F9 , men hvis du ikke er sikker, kan du kigge efter den på internettet afhængigt af din pc-producent.

2. For det meste i fanen Systemkonfiguration eller Avanceret ville du finde muligheden for “Virtualisering” . Alt du skal gøre er at aktivere det og gemme ændringerne ved at trykke på F10-tasten. Derefter skal du genstarte din computer normalt, og virtualisering aktiveres.

Læs også  Sådan vendes billedsøgning på telefonen

bios virtualization

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Dernæst skal vi aktivere Hyper-V på din Windows 10-computer. For at gøre det skal du trykke på Windows og R-tasterne med det samme for at åbne et Run-vindue. Skriv nu “optionalfeatures.exe ” og tryk enter.

1. Enable Virtualization and Hyper-V Support

4. Her skal du rulle ned og kigge efter Hyper-V. Aktiver nu alle afkrydsningsfelter under Hyper-V og tryk på OK-knappen. Det begynder at installere de nødvendige pakker og beder dig om at genstarte computeren, når installationen er færdig. Nu er du klar til at oprette en virtuel maskine på Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Enable Virtualization and Hyper-V Support 2

2. Opret Windows 10 Virtual Machine

1. Tryk på Windows-tasten en gang, og skriv “Hyper-V” i startmenuen, så finder du applikationen øverst. Åben det.

2. Create Windows 10 Virtual Machine

2. Klik på “Hurtig oprettelse” i højre panel. Det giver dig mulighed for at opsætte tingene ret hurtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Create Windows 10 Virtual Machine 2

3. Nu kan du vælge det operativsystem, som du vil oprette en virtuel maskine på Windows 10. Den store del er, at Hyper-V også understøtter Linux (Ubuntu) ud af kassen. Bortset fra det kan du også vælge et lokalt Windows 10 ISO-billede , hvis du allerede har downloadet det som mig.

2. Create Windows 10 Virtual Machine 3

4. Nu skal du bare trykke på knappen “Opret virtuel maskine” og vente på, at processen er afsluttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Create Windows 10 Virtual Machine 4

5. Klik derefter på “Connect” -knappen , og det fører dig til den virtuelle maskine.

Create a Virtual Machine on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Endelig er den virtuelle maskine klar, og du kan gennemgå Windows 10-installationsprocessen .

Sådan oprettes en virtuel maskine på Windows 10

3. Nogle fejl og deres løsninger

Mens du opretter en virtuel maskine på din Windows 10-enhed, kan du støde på nogle fejl. Her er nogle af de mest almindelige fejl, du kan støde på, og deres løsninger.

  • Får du ‘Start PXE Over IPv4’ -fejl? Her er Fix

Nogle gange på grund af ældre BIOS , Kan Hyper-V ikke initialisere den virtuelle maskine. I så fald kan du oprette den virtuelle maskine manuelt ved hjælp af ældre standarder (Generation 1). Også, hvis du har en ældre pc, er denne metode den bedste måde at oprette en virtuel maskine på Windows 10. Her er hvordan man kan gøre det.

Læs også  Sådan installeres tilpassede skrifttyper på iOS 13 og iPadOS 13
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Klik på “Ny” , og vælg “Virtuel maskine” fra højre panel.

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix

2. Derefter skal du give et navn til din Windows 10 Virtual Machine og flytte til afsnittet “Angiv generation”. Her skal du sørge for at vælge “Generation 1” og trykke på “Next” -knappen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix

3. Nu skal du bare fortsætte med at holde standardindstillingerne intakte indtil afsnittet “Forbind virtuel harddisk”. Her skal du indtaste diskstørrelsen på den virtuelle maskine. Jeg foretrækker at beholde 20 GB, men du kan vælge din egen diskplads. Klik nu på knappen “Næste”.

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix 3

4. I afsnittet “Installationsindstillinger” skal du vælge Windows 10 ISO-billedet og gå videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix 3

4. Derefter skal du afslutte installationsguiden, og du er færdig. I tilfælde , hvis den viser nogen fejl , skal du åbne følgende filsti i File Explorer og slette de eksisterende virtuelle maskiner. Afslut derefter opsætningen.

 C:  Brugere  Offentlige  Dokumenter  Hyper-V  Virtuelle harddiske 

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix 5

5. Nu er din virtuelle maskine oprettet med succes. Dobbeltklik på det, og du vil straks blive ført til installationen af Windows 10 på en virtuel maskine .

Artiklen fortsætter under annoncen

Are You Getting 'Start PXE Over IPv4' Error Here is the Fix 5

Tinker omkring Windows 10 på en virtuel maskine

Så det er sådan, du kan installere en virtuel maskine på Windows 10. Mens trinene er enkle, er vi nødt til at aktivere en hel del ting for at få alt rigtigt. Og hvis du bruger en gammel maskine sandsynligvis med en ældre BIOS, bliver du nødt til at følge den alternative metode, der er nævnt ovenfor. Alligevel er det alt fra os. Hvis guiden hjalp dig med at oprette en VM på din Windows 10 uden problemer, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor. Create a Virtual Machine on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen