Sådan komprimeres og udpakkes ZIP-filer på iPhone og iPad

11. november 2020 Slået fra Af Mathias

Apple bringer langsomt mange filhåndteringsfunktioner til både iOS og iPadOS. Det kan ses som Apples fornyede skub for at gøre sine enheder meget mere produktive og nyttige. Med iOS 13 og iPadOS 13 kan du indpakke ZIP-filer på din enhed, og det er simpelthen fantastisk. Og det er ikke alt, du kan også oprette ZIP-filer lige fra appen Filer. Så i denne artikel bringer vi dig en ligefrem guide til, hvordan du komprimerer og udtrækker ZIP-filer på iPhone og iPad. Vi har også nævnt en anden metode, der giver dig mulighed for at håndtere andre arkivformater samt bruge den på iOS 12. Med det sagt, lad os gå videre og lære om trinnene.

Komprimer og udpak arkivfiler på iPhone og iPad

Som nævnt ovenfor kan du administrere arkivfiler indbygget via Files-appen på iOS 13 og iPadOS 13. Det understøtter dog kun to arkivfilformater (ZIP og RAR), og der er nogle få begrænsninger for komprimering af filer. Så hvis du vil afpakke andre filformater som TAR eller 7z og uden nogen begrænsning, kan du bruge metoden Genveje-app, som vi har diskuteret nedenfor. Yderligere, hvis du bruger iOS 12, kan du også bruge genveje-appen til at zip og pakke filer problemfrit ud.

  • Til iOS 13 og iPadOS 13

iOS 13 har native understøttelse til komprimering af både ZIP- og RAR-filer . Du kan dog kun komprimere en mappe til ZIP-filformatet. Til de fleste formål er det passende og fungerer ret godt. Hvis du vil have flere muligheder, kan du gå til næste afsnit. Med det sagt er her trinene, du skal følge.

Læs også  Sådan installeres AppImage-programmer på Chromebook
Artiklen fortsætter under annoncen

1. For at komprimere en ZIP- eller RAR-fil skal du åbne Files-appen på din iPhone eller iPad og finde filen du vil pakke ud. Nu skal du trykke og holde på den komprimerede fil, så finder du et par muligheder. Nederst skal du trykke på “Uncompress” og en ny mappe oprettes lige der med alt indholdet.

For iOS 13 and iPadOS 13

2. For at komprimere en mappe på din iPhone eller iPad skal du trykke og holde på den mappe, du vil komprimere og vælg “Komprimer” nederst. En ZIP-fil oprettes der og da.

For iOS 13 and iPadOS 13 2 Compress and extract ZIP files on iPhone and iPad

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Til iOS 12 og andre arkivformater

1. Åbn genveje-appen, og tryk på knappen “+” i øverste højre hjørne. Derefter, søg efter “zip” og tryk på “Opret arkiv” for at komprimere filer. På samme måde kan du tilføje “Uddrag arkiv” til at komprimere filer som en anden genvej.

For iOS 12 and Other Archive Formats

2. Tryk derefter på redigeringsikonet i øverste højre hjørne, og aktiver skiftet til “Vis i deleark” . Desuden kan du også give et navn til din genvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

For iOS 12 and Other Archive Formats 2

3. Derefter ændrer formatet til “Ask When Run” , så du kan vælge dit foretrukne arkivformat . Når du har gjort det, skal du trykke på knappen “Udført” i øverste højre hjørne for at gemme genvejen.

For iOS 12 and Other Archive Formats 3 Compress and extract ZIP files on iPhone and iPad

4. Nu skal du bare dele filen med genvejsappen og vælge den bestemte genvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

For iOS 12 and Other Archive Formats 3 Compress and extract ZIP files on iPhone and iPad

5. Du bliver bedt om en dialogboks “Gem”. Her kan du ændre filformatet og derefter trykke på “Udført” for endelig at komprimere filen. Du kan finde den komprimerede fil i appen Filer.

Læs også  Sådan vises batteriprocent i macOS Big Sur

For iOS 12 and Other Archive Formats 2 For iOS 12 and Other Archive Formats 2 SE OGSÅ: 10 tip til forbedring af sikkerhed og privatliv i iOS 13

Pakk filer ud på Flyv på din iPhone og iPad

Så det var vores hurtige guide til, hvordan man komprimerer og udtrækker ZIP-filer på iPhone og iPad. Hvis du har opdateret til iOS 13 eller iPadOS 13, er processen en leg, da systemet nu understøtter disse funktioner indbygget. Men hvis du vil have mere fleksibilitet, kan du bruge den anden metode. Alligevel er det alt fra os. Hvis du kunne lide denne enkle guide, skal du kommentere nedenunder og lade os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen