Sådan installeres og bruges ny Windows 10 Terminal App

2. december 2020 Slået fra Af Mathias

Annonceret tidligere i år på Build 2019 viser Microsofts Windows 10 Terminal-app tilsyneladende at være en velsignelse for udviklere og dem, der altid har kigget på Windows-maskiner med store forventninger. Open source terminal-appen kan prale med en række kraftfulde funktioner, herunder flere faner, Unicode- og UTF-8-tegnsupport og GPU-accelereret tekstgengivelsesmotor. Det er designet til at være en alt-i-en-platform til Command Prompt, PowerShell, WSL og SSH, så udviklere kan få problemfri adgang til alle værktøjerne. Endnu bedre har denne helt nye kommandolinjeapp også brugerdefinerede temaer og stilarter for en mere personlig oplevelse. Hvis du endnu ikke skal lægge hænderne på det, skal du følge med, da jeg viser dig, hvordan du kan bruge den nye Windows Terminal-app som en professionel.

Installer og brug den nye Windows 10 Terminal App

Inden du går videre med processen, ville det være passende at se på nogle vigtige ting, som du bør vide. Her er nogle vigtige ting, der er værd at bemærke, før du installerer Windows 10 Terminal-appen.

Nogle vigtige ting, der er værd at bemærke på forhånd

Husk, appen er stadig et igangværende arbejde og teknologigiganten skal ikke kun forbedre sin præstation, men også rette tilfældige fejl. Så forvent ikke, at denne app leverer den ønskede ydeevne, i det mindste i øjeblikket. Og ja, vær også kampklar til at udholde nogle raserianfald, som appen til tider kan kaste. Med hensyn til kompatibilitet kræver det at din computer kører Windows 10 version 18362.0 eller nyere (arkitektur: ARM64, x64, x86). Du kan hold øje med dens fremskridt på GitHub. Når det er sagt, lad os komme i gang med guiden!

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer Terminal App på Windows 10

Næsten meget på den forventede linje frigav Microsoft for nylig den tidlige forhåndsvisning af Terminal-appen i Microsoft Store, hvilket gør det meget lettere for brugerne at installere kommandoen -line app. For at få Terminal-appen (forhåndsvisning) på din Windows 10-enhed skal du blot klikke på dette link og følge den sædvanlige proces for at installere den med det samme.

All New Microsoft Terminal app (Preview)

Tilpas Windows 10 Terminal App

Det bedste ved Windows Terminal-appen er fuld tilpasning , der gør det til et fremragende værktøj for udviklere. Afhængigt af din arbejdsgang kan du ideelt tilpasse denne kommandolinjeapp for at forbedre din produktivitet og også bringe nogle sjove elementer ind i blandingen. For eksempel kan du tilpasse terminaltemaet, indstille animerede GIF’er som baggrund, ændre tekstens farver, tilpasse skrifttypestil og meget mere. Sådan kan du tilpasse Windows Terminal-appen lige nu.

  1. For at låse op for en overflod af tilpasningsmuligheder skal du først rediger JSON-filen . Sørg for, at din computer har den standardapp, der er knyttet til JSON-filtypen. For at få det gjort skal du åbne File Explorer og finde en JSON-fil.

Bare i hvis du ikke har denne filtype, skal du blot højreklikke på skrivebordet og vælge “Ny”. Klik derefter på “Tekstdokument” , og omdøb derefter filen til test.json . Sørg for at bekræfte, at du gerne vil ændre udvidelsen.

Læs også  Sådan spiller du Roblox på Chromebook
Artiklen fortsætter under annoncen

Derefter skal du højreklikke på den nye “JSON-fil” og vælg “Åbn med” . Vælg derefter den ønskede teksteditor som Notesblok.

JSON File

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Start nu Windows Terminal-appen. Klik derefter på “pil ned” i titellinjen, og vælg “Indstillinger. ”

JSON File

3. Dernæst åbnes en JSON-fil i din foretrukne editor . Gå nu videre og tilpas alt i tråd med dine behov.

JSON file will open in your favorite editor

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift standardfarveskema

Windows Terminal har masser af farveskemaer, som du kan bruge til at ændre ting som baggrund, markørform, skrifttypefarve og mere. Derudover har du også mulighed for at vælge dem specifikt til Bash, PowerShell og Command Prompt.

Color scheme

For at gøre det find skalprofilen . Du skal blot gå over til ”“ profiler ”:” sektionen og derefter skifte “colorScheme”: “Campbell” ved at vælge en flot farve, der går sammen med din smag. Du har flere muligheder at vælge imellem: One Half Dark, One Half Light, Solarized Dark, Solarized Light og Campbell.

Skift baggrund

  1. Først, sæt billedfilen i Terminal-appens “AppData-mappe” , som bruges til at holde programindstillinger. Du kan finde den i brugerprofilen.

% LOCALAPPDATA% Packages Microsoft.WindowsTerminal_8wekyb3d8bbwe RoamingState place image in AppData folder

Artiklen fortsætter under annoncen

Kopier det blot i File Explorer sti bar og tryk på Enter . Du vil nu blive dirigeret til AppData-mappen, hvor du kan placere din billedfil.

2. Åbn Indstillinger i Windows Terminal og vælg den profil, du vil ændre . Du skal se mange profiler under afsnittet “” profiler “:”. Tilføj følgende linjer lige under “ikonlinjen”:

Artiklen fortsætter under annoncen
 "backgroundImage": "ms-appdata: /// roaming / yourimage.jpg "," backgroundImageOpacity ": 0,75," backgroundImageStrechMode ":" fill ", 

yourimage.jpg er navnet på det billede, du har valgt. Sørg for at placere kommandoen i slutningen af hver sektion undtagen den sidste. En vigtigere ting, der er værd at nævne, er at hvis du tilfældigvis bruger en GIF-fil, skal du sørge for at erstatte “Fyld” med “uniformToFill” .

3. Gem derefter filen. Voila! Ændringen ville træde i kraft med det samme.

Skift standardtastebindinger

Dette trick er et must for folk, der nyder at bruge brugerdefinerede tastaturgenveje. Den første sektion indeholder tastebindinger, der giver dig mulighed for at tilpasse tastaturgenveje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tweak background in Terminal app

For eksempel vil du bruge “Ctrl + g” genvej for at lukke faner. Du skal blot ændre “Ctrl + W” til “Ctrl + g”. Sørg for ikke at fjerne citaterne. Gem derefter filen. Det er det! Fremover kan du bruge denne tastaturgenvej til at lukke det aktive vindue.

Aktivér Ubuntu i Windows Terminal App

  1. For at komme i gang skal du sørge for at have allerede installeret Ubuntu på din Windows 10-maskine .
Læs også  10 bedste tip og tricks til at bruge Apple Podcasts-appen på Mac som en professionel

Derefter genererer en ny GUID (Globalt unik identifikator) . Det ville gøre det muligt for Windows Terminal at skelne mellem forskellige konsoller. For at få det gjort skal du søge efter Ubuntu i startmenuen og starte den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Change Default Key Bindings

2. Indtast derefter uuidgen-kommandoen i Ubuntu-vinduet for at generere en unik GUID. Kopier det og sørg for at indsætte det et sikkert sted, da vi har brug for det.

Enable Ubuntu in Windows Terminal

3. Derefter skal du starte Windows Terminal og derefter klikke på rullemenuen og vælg “Indstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Access Settings in Windows 10

4. Derefter åbnes profiles.json-fil i din standardkodeditor. Rul nu ned til Profiles array og derefter kopier og indsæt følgende kode i slutningen af Profiles array og sørg for at udskifte “Din GUID” med den, du lige har kopieret i trin 2.

{
“acrylOpacity”: 0,75, Access Settings in Windows 10 “closeOnExit”: sand,
“ColorScheme”: ”Campbell”,
“commandline”: ”wsl. exe -d Ubuntu ”, Access Settings in Windows 10“ cursorColor ”:” # FFFFFF ”,
“cursorShape”: ”bar”,
“fontFace”: ”Consolas”,
“fontSize”: 12,
“Guid”: ”{ DINGUIDE }”,
“historySize”: 9001,
“ikon”: ”C: /Dummy/image.png”,
“navn”: ”Ubuntu”,
“polstring”: ”0 , 0, 0, 0 ″,
“snapOnInput”: sandt,
“startDirectory”: ”% USERPROFILE%”,
“useAcrylic”: sand
}

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Derefter skal du sørge for at trykke på Ctrl + S for at gemme din JSON-fil.

6. Gå derefter til Windows Terminal og klik på rullemenuen “. Den nye Ubuntu-mulighed venter i vingen på dig. Fra nu af, når du klikker på Ubuntu-indstillingen, starter Ubuntu-terminalen i Windows Terminal.

Enable Ubuntu in Windows Terminal

Artiklen fortsætter under annoncen

Føj ikonet Tilpasset fane til fanen Ubuntu i Terminal-app

1. Find først det ikon, du vil bruge. Sørg for, at ikonet er i PNG-format og har en gennemsigtig baggrund . Desuden skal dens størrelse være 32 × 32 . Jeg har altid fundet IconArchive en god kilde, da den tilbyder masser af imponerende skrifttyper. Så spring over her for at få en cool font. Når du har ikonet, skal du gemme det på din harddisk.

2. Dernæst åbner profiler.json-fil og går over til Ubuntu-profil . Derefter skal du finde værdien “ ikon” og erstatte stien med den korrekte ikonsti .

Enable Ubuntu in Windows Terminal

3. Til sidst gem filen . Se her! Det nye ikon anvendes med det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

SE OGSÅ: Sådan indstilles pauseskærm på Windows 10

Få mest ud af den kraftfulde Windows 10 Terminal App

For udviklere er den nye Windows Terminal-app en af de bedste ting, der nogensinde er sket med Windows. Takket være flere kraftfulde funktioner og uovertruffen tilpasning er det blevet et stort aktiv for udviklere og pro-brugere. Som en person, der har fundet denne kommandolinie-app super praktisk, kan jeg ikke vente med at lægge mine hænder på den fuldgyldige version af denne app, når den lanceres i vinter. Forresten, kast dine tanker om appen og lad mig vide de ting, du har fundet meget mærkbar i den.

Artiklen fortsætter under annoncen